Hírek

Vajon mit mondhatott Spéder „vezető fideszeseknek”?

Ezekről ne maradj le!

Nem csak testőr? Egykori testőréhez került Vizoviczki magazinja (Átlátszó)
Vajon mit mondhatott Spéder „vezető fideszeseknek”? (Magyar Nemzet, 444)
Utólag manipulálhatták a Matolcsy-alapítványok jegyzőkönyveit (444)

 

tamogatoi_banner_cikkbe

 

Ha van 3 perced:

Nem csak testőr? Egykori testőréhez került Vizoviczki magazinja
Birodalmának egy része ugyan odalett az eljárások alá került Vizoviczki László diszkómogulnak, de a Flyerz nevű magazin új kiadója az üzletember testőre lett. Korábban feladatai között szerepelt a debreceni szórakozóhelyek felügyelte, és több Vizó-cégben viselt tisztséget. A vesztegetés mellett a diszkómogult költségvetési csalással is vádolják. (Átlátszó)

Vajon mit mondhatott Spéder „vezető fideszeseknek”?
Teljes lendületben az állam öklei a kegyvesztett oligarcha ellen. Kiderült, hogy Spéder Zoltán fideszes politikusokkal folytatott beszélgetéseinek hangfelvételét is lefoglalta a rendőrség. Egyelőre nem tudni, melyik vezető fideszes politikusról van szó, de még az is lehet, hogy Lázár János bőrére megy ki ez az egész hadjárat, aki még nem is olyan régen barátjának nevezte Spédert. (Magyar Nemzet, 444)

Minden pénzt megért az államnak Orbán Ráhel mobilja utáni nyomozás
Végre kiderült: 12,3 millió forintba került az Orbán Ráhel esküvőjén ellopott mobilok utáni nyomozás. Más lopási ügyekben gyakran egy hónap után eredmény nélkül zárják le az eljárást, most viszont bőkezűen költöttek rá az adófizetői forintokból. Ráadásul a Készenléti Rendőrség Hivatala az adatigénylés teljesítését mintegy nyolc hónapig elhúzta. (Átlátszó)

Utólag manipulálhatták a Matolcsy-alapítványok jegyzőkönyveit
Avagy nem lehetnek ennyire hülyék, vagy mégis? Egy közérdekűadat-igénylésre válaszul április végén és május végén megküldött dokumentumoknak elvileg ugyanazt kéne mutatnia, de elég nagy különbségek vannak közöttük. Formailag teljesen máshogyan néznek ki a dokumentumok, ami arra utal, hogy a kettő közül valamelyik nem hiteles, egyiket, esetleg mindkettőt utólag manipulálhatták.  (444)

Beszállt a kaszinóbizniszbe az Orbán-közeli oligarcha
Garancsi István a futballklubján keresztül jutott részesedéshez. A soproni kaszinó Andy Vajna és Szima Gábor egységeihez hasonlóan jól hozhat a konyhára a vállalkozónak. A Casino Sopron Kft. tavaly a 2014-es 2,7 milliárdos árbevétel után 3,3 milliárdot zsebelt be, melyből a legvégén 1 milliárdot kapott a tulajdonosa. (Mfor)

Ha van még két perced:

Itt a legértelmetlenebb közpénzköltés Orbán beszállt a Brexit-kampányba. Budapest üzen Londonnak, hogy Brüsszelben is megértsék? (Vastagbőr)

Portik nem csak Rogánt, egy másik kormánypárti képviselőt is bemártott. Ha tényleg machináltak az értékbecslésekkel, akkor az Rubovszky Györgynek lehet kellemetlen. (Index)

Vizsgálatot indít az EU a felcsúti kisvasút miatt. Felmerült, hogy a magyar kormány nem megfelelően használta fel azt a 2 millió eurónyi uniós forrást, amiből a kisvasutat építették. (444)

A KDNP-s Földi László 1,6 millióért négy laptopot vett magának a mi pénzünkből. Biztos nem teszi töltőre, ha az egyik lemerül. (444)

Mintha valami beindult volna végre az adóhivatalnál: sorban milliárdos költségvetési csalásokat lepleztek le, miután az Átlátszó megírta egy stróman hasonló történetét. (Átlátszó)

Újabb, a szocialista kormány elszámoltatásával kapcsolatos eljárás feneklett meg: felmentették  a Gyurcsány-kormány honvédelmi miniszterét és közigazgatási államtitkárát. (Index)

Hat éve 4 milliárdba került, most hétért vették meg a Nemzeti Bank alapítványai az egykori Postapalotát. Tíz évig hagyták lepukkanni, most dupla árat fizetnek. (NOL)

Nyomoz az ügyészség egy magyar EP-képviselő költségtérítései után.
Január közepe óta zajlik az eljárás, még nem történt kihallgatás. (444)

Összesen 2072 rendbeli csalás és pénzmosás miatt emelt vádat a Fővárosi Főügyészség a Fortress nevű fiktív cég vezetője, egy 52 éves férfi ellen. (444)

A világhírű kutató módszerével megérthetők a magyar oligarchacserék. A hálózatkutatás hatásos eszközt ad a korrupcióval, a terrorizmussal és a járványokkal szembeni harchoz is. (HVG)

Adócsalásért 5 év börtönt kapott Szerbia leggazdagabb embere, akit adócsalás és sikkasztás gyanújával is perbe fogtak. (444)

Ha tetszett a cikk

Előfizetőket keresünk – támogasd a munkánkat havi 1000 forinttal!

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.

Megosztás