Hírek

Itt az Orbán-kegyenc toplista döbbenetes mérlege!

Ezekről ne maradj le!

Megtudjuk, mit kutatott a Századvég 1,8 milliárdért (Átlátszó)
Ki mennyit szakított? Itt a holdudvar döbbenetes mérlege! (Index)
Hülyén költjük az EU ingyenpénzét (Index)

 

tamogatoi_banner_cikkbe

 

Ha van három perced:

Megtudjuk, mit kutatott a Századvég 1,8 milliárdért
Az MNB-t immár jogerős ítélet kötelezi arra, hogy nyilvánosságra hozza azt a tanulmányt, amellyel a Századvég legyőzte a Kopint-Tárki vezette konzorciumot egy közbeszerzési eljárásban. A Fidesz-kedvenc Századvég egy olyan mintatanulmánnyal utasította maga mögé a Kopint-Tárki vezette konzorciumot, amely több ponton sem felelt meg a kiírásnak. (Átlátszó)

Welsz Tamás volt nője szerezte meg Welsz Tamás cégeit
A váratlanul és furcsa körülmények között elhunyt vállalkozó öröksége körül joggal lángolnak fel az indulatok. Vagyona több százmillió forintra rúg, számos ingatlan és luxusautó is a tulajdonát képezte. És a gyönyörű fordulat: volt párja egy hamis papírral akarta igazolni, hogy övé az a  Seychelle-szigeteken bejegyzett cég, amely Welsz Tamás cégcsoportját birtokolja. (Blikk)

Hülyén költjük az Unió ingyenpénzét
A vissza nem térítendő EU-s támogatásokról rendeztek konferenciát, és az előadók kifejezetten elégedetlenek voltak. Szerintük ilyen pénzekre a valóban életképes üzleteknek és modelleknek nincsen szükségük, ezért a közepes vagy rossz cégekhez kerül. Állami szinten pedig a korrupciót jelölték meg a legsúlyosabb problémaként. (Index)

Ki mennyit szakított? Itt a holdudvar mérlege!
Simicskáéknak fájt ugyan az Orbánnal való szakítás, de a Közgép továbbra is dübörög. Csányi Sándor agrárbiznisze nem halad az elvárt tempóban. Andy Vajnának viszont jó éve volt, kaszinókoncesszió mellé a TV2-t is megkapta. Szemerey Tamás és Mészáros Lőrinc is jelentősen gazdagodott, Garancsi most annyira nem. (Index)

Családi autóra költik a kkv-k a jegybank hitelét
A jegybank Növekedési Hitelprogramján keresztül fölvett, nagyon kedvezményes vállalati hitelből családi autót is lehet venni. Így a kft-vel és bt-vel rendelkező családok 1,5 millió forint készpénzzel tudnak megvenni 7 millióba kerülő kocsikat, és teszik is szép számmal. Az elvileg a gazdaság élénkítésére és a kisvállalati hiteléhség enyhítésére kitalált NHP egyik legnépszerűbb felhasználási módja, hogy a vállalkozók pickupot vesznek belőle. (HVG)

Ha van még két perced:

Vitézy Tamás cége is kapott kölcsönbe festményeket a Baán László vezette Szépművészeti Múzeumtól. Havi alig 10 ezer forintot fizettek a többszáz éves festményekért. (Átlátszó)

Újabb kastély került a Tiborczhoz köthető cégcsoport kezébe. Most a Székesfehérvártól alig 20 kilométerre lévő bodajki Hochburg–Lamberg-kastély van soron. (Heti Válasz)

V. Károly, leleményes betörő annyit lopott, hogy csak két házkutatás során találtak meg mindent. Most például előkerült 14 millió forint értékű lopott euró és négy zsák arany. (Index)

Egymilliárd forint kárt okoztak az adócsalók, akik piramisszerű céghálózatot hoztak létre. A cégeket megszüntették, mielőtt adót vagy járulékokat fizettek volna. (Index)

A Pesti Srácoknak egyre jobban megy. Most először osztalékot is fizettek a tulajdonosoknak, és a többek között állami hirdetéseken hízott médium rögtön 30 milliót osztott ki. (Átlátszó)

Lemondott Tokió kormányzója. A botrányt többek között az okozta, hogy körülbelül 500 millió forint értékű közpénzt utazott/vacsorázott/bulizott el. (Guardian)

Tulajdonosváltás elé nézhet a Népszabadság. Az újság potenciális vásárlói között van természetesen a rejtélyes tanácsadó, Habony Árpád is. (HVG)

A megszokottól eltérően Mészáros Lőrinc ezúttal nem megvásárolt, hanem eladott egy céget. A Bakonyhús Kft. felvásárlója a nemzetétkeztetésben érdekelt Bihari Attila. (NOL)

Az EU jól lecsapna az adóelkerülőkre, adóoptimalizákókra, de a cseh pénzügyminiszter, aki nem mellesleg maga is oligarcha, jól keresztbe tesz. (Politico)

Őrizetbe vettek egy informatikust Genfben, aki a Panama-papírok botrányban főszerepet játszó ügyvédi irodánál dolgozott. Egyelőre nem tudni, ő szivárogtatott-e. (Reuters, 444)

Ha tetszett a cikk

Előfizetőket keresünk – támogasd a munkánkat havi 1000 forinttal!

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.

Megosztás