Hírek

Megtudjuk-e valaha is, kikkel tárgyalt Lázár a luxushotelekben?

Ezekről ne maradj le!

Megtudjuk-e valaha is, kikkel tárgyalt Lázár a luxushotelekben (444)
Szembesíthetik Portikot és Rogánt a bíróságon (24)
Magas élet: az azeri elnöki család milliárdos ingatlanvagyona Londonban (OCCRP)

 

banner2_mozgo_2
Ha van 3 perced:

Megtudjuk-e valaha is, kikkel tárgyalt Lázár a luxushotelekben?
Valószínűleg sosem. A bíróság szerint nem közérdekű információ, hogy a Miniszterelnökséget vezető miniszter (akkor még államtitkárként), kikkel tárgyalt Zürichben és Milánóban három évvel ezelőtt. Ezzel a Kúria egy korábbi ítéletét hagyta helyben. Azt persze nyilvánosságra kellene hozni, hogy pontosan hol és milyen körülmények között szállt meg, de erre a döntésre fütyülnek az illetékesek. (444)

Szembesíthetik Portikot és Rogánt a bíróságon
Portik Tamást a Prisztás-gyilkosság felbujtójaként ítélték el és állítása szerint ismeri a fideszes Rogán Antalt, aki viszont ezt tagadja. A szembesítést kezdeményező Juhász Péter (Együtt) arra is hivatkozott, hogy egyes állítások szerint Portik az éllettársa volt annak a Pápai Marianne-nak, aki önkormányzati ingatlant vásárolhatott az V. kerületben, ahol akkoriban még Rogán volt a polgármester. (24)

Tíz évre titkosították a Blikk újságírójának lehallgatásáról készült iratokat
Legalább hat ilyen dokumentum létezik, amely Csikós Klaudia és egy Jürgen néven emlegetett rendőr (és valószínűleg rajtuk kívül még más személyek) lehallgatásáról készültek. A Blikk újságírója már januárban feljelentést tett a Központi Nyomozó Főügyészségen, mert gyanította, hogy jogosulatlanul lekérték a híváslistáját, és az után kutakodtak, ki informálja őt rendőrségi berkekből. (Blikk)

Magas élet: az azeri elnöki család milliárdos ingatlanvagyona Londonban
Az azerbajdzsáni elnök, Ilham Alijev a saját országában lenyúlt közpénzekből vásárolgat luxuslakásokat Londonban, a pénz egyáltalán nem számít. Az OCCRP nevű nemzetközi újságírószervezet 2003 óta folytat nyomozást, hogy feltárja az Alijev-család titkos vagyonát. Mióta ugyanis Ilham Alijev átvette apjától az olajban gazdag Azerbajdzsán irányítását, összesen 140 millió dollár (37,5 milliárd forint) értékű ingatlanvagyont halmozott fel az elnöki család. (OCCRP)

Ha van még két perced:

Simicska cége újabb csatát nyert az oszlopháborúban – másodfokú döntés tiltja meg a Fővárosi Önkormányzatnak a Mahir hirdetőoszlopainak elbontását. (HVG)

Hiába döntött már a Kúria is a csömöriek javára, az állam még mindig nem fizette ki a megítélt kártérítést a lakóházaktól 200 méterre felépült M0-ás okozta zaj és szmog miatt. (Index)

Fakitermelésbe fogtak az MNB-alapítványok, hogy felépülhessen az unortodoxia oktatási fellegvára Kecskeméten. (VG)

Hogyan nem érdemes költeni az uniós pénzt kerékpáros fejlesztésekre – egy szakmai civil szervezett összefoglalója, tankönyvbe illő példákkal megtámogatva. (Magyar Kerékpárosklub)

A volt VS-főszerkesztő szerint Szemerey Tamás, aki egyben Matolcsy György unokatestvére is, tulajdonosként járt a portálnál. (Mancs)

A bundaügyet tárgyaló bíró nem néz focit, ezért az egri bundaügy gyanúsítottjai az Európa-bajnokság alatt is kénytelenek lesznek a bíróságon ücsörögni. (SportGéza)

A Liga Szakszervezeteknél razziázott a NAV – sajtóértesülés szerint a Gaskó István elnöksége idején elnyert TÁMOP-pályázatok ügyében nyomoznak. (Index)

A Suzuki is beismerte, hogy manipulálta a fogyasztási adatokat. (HVG)

Egy kenyai futó szerint a helyi atlétikai szövetség tisztviselője segített külföldi újságíróknak, hogy azok pénzért kamu dopping-önleleplező interjúkat készíthessenek futókkal. (Index)

Előfizetőket keresünk – támogasd az Átlátszó munkáját havi 1000 forinttal! Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.

Megosztás