Hírek

Matolcsy unokatestvére megszavazhatta saját magának a hitelt, de ez OK

Ezekről ne maradj le!

Mi a közös a warezkirályban, a zongoristában és a politikusban? (Átlátszó)
Megszavazhatta saját magának a hitelt, de ez OK (444)
Tanulj a polgármestertől! (Átlátszó Erdély)

 

banner2_mozgo_2

 

Ha van három perced:

Mi a közös a warezkirályban, a zongoristában és a politikusban?  
Mind nyomtalanul eltűnt emberek, akik nagy összegek tisztára mosásában működhettek közre. A milliárdos adócsalásba keveredett Eclipse strómanja rettegésben élt, és végül mindent hátrahagyva tűnt el hat éve. Idén januárban egy önkormányzati szocialista politikusnak, Sápi Attilának veszett nyoma. Szerencsésnek mondhatja magát a stróman, ha börtönbüntetéssel megússza a kalandot lebukás után. (Átlátszó)

Tanulj a polgármestertől!
A székelyudvarhelyi polgármester megmutatja, hogyan kell évekre eltüntetni egy házat, miközben benne laksz, vagy hogyan kell építési engedélyt kérni egy lakott házra, majd betelekkönyveztetni azt. Van még itt szó bővítésekről, manzárdosításról és már-már túlságosan jó áron vásárolt ingatlanokról is.  (Átlátszó Erdély)

Meglepő: a Lokál fele állami reklám
A Heti Válasz elemezte a Habony Árpádhoz köthető Lokál ingyenes hetilap (hamarosan napilap) tartalmát, és arra jutottak, hogy a lap fele állami reklám, és a saját tartalmuknál még mindig többet tesznek ki a Szerencsejáték Zrt. reklámjai, valamint hirdetik az Erzsébet-utalványt és a babakötvényt is. Természetesen Orbán Viktor interjúja sem maradhat ki a tartalomból. (HVG via Heti Válasz)

A hotel neve nem titok
Két évig kellett pereskedni, hogy kiadja a Miniszterelnökség annak a hotelnak a nevét, ahol Lázár János megszállt angliai útja során. Az utazás részletei nemzetbiztonsági okból lettek titkosítva, a hotelról viszont kiderült, egy két Michelin-csillagos étterem és exkluzív wellness részleg is van benne. (Direkt 36)

Megszavazhatta saját magának a hitelt, de ez OK
A Szemerey Tamás (úgy is mint Matolcsy György unokatestvére) tulajdonában álló Növekedési Hitel Bank a Szemerey Tamás tulajdonában álló Bankonzult Energy nevű céget hitelezi. A százmillió forintos hitelről szóló szerződést tavaly novemberben kötötték, és hogy ez problémás-e? Úgy tűnik, az MNB szerint ezzel minden rendben van. (444)

Ha van még két perced:

Ők már döntöttek: az Átlátszónak adják az adójuk 1%-át, már csak néhány óra van hátra, hogy te is nyilatkozz, és támogasd a független oknyomozó újságírást. (Átlátszó)

Szobadíszítésre kapott kölcsön képeket a Magyar Nemzeti Galériától a Balatonboglári Mezőgazdasági Kombinát. Soha nem fizettek kölcsönzési díjat értük. (Átlátszó)

Vesztegetés miatt nyomoz a rendőrség az Alstom-ügyben, a volt miniszterelnök, Medgyessy bizniszelt velük, de szerinte nem volt ebben semmi kivetnivaló. (Index)

Pont nem ér rá Rogán Antal, mikor Portik Tamással szembesítenék. Portik azt állítja, találkoztak, Rogán tagadja ezt, de sajnos nem ér rá elmenni a Gyorskocsi utcába, mert nem egyeztettek vele előre időpontot. (444)

Lánczi András szerint a Századvég szabályosan működik és nincsen botránya. A Corvinus Egyetem rektora szerint a tanulmányok kritikusai csupán botránykeltők. (Index)

Költségvetési csalásra gyanakszik az LMP a Magyar Református Egyháznál: érthetetlen árú rendezvények, cél nélküli képzések és tanulmányutak horribilis összegekért. (Index)

Előfizetőket keresünk – támogasd az Átlátszó munkáját havi 1000 forinttal! Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.

Megosztás