Hírek

Így magyarázza Matolcsy haverja a tévében Matolcsy bizonyítványát

Ezekről ne maradj le!

Így magyarázza Matolcsy haverja a tévében Matolcsy bizonyítványát (444)
Súlyos vallomások a városüzemeltető cég igazgatójának perében (Átlátszó)
Magyarok is offshore-oztak Panamán – itt vannak a részletek (HVG)

 

banner2_mozgo_2

 

Ha van három perced:

Így magyarázza Matolcsy haverja a tévében Matolcsy bizonyítványát
Lentner Csaba, a több százmilliárd forint közpénz sorsa fölött döntő Matolcsy-féle alapítvány kuratóriumi tagja most az Echo TV-ben adta elő sajátos világlátását. Arról beszélt, hogy a magyar gazdaságpolitika a hagyományos módszerekkel nem elemezhető, de minden diák és tanár fejébe bele kell verni, hogy ami most van az a  jó, hogy megint a Fidesz nyerhessen 2018-ban. Nem szó szerint, nem szó szerint. (444)

Súlyos vallomások a városüzemeltető cég igazgatójának perében
Megtévesztő lehet az általános kép a Polt-féle ügyészségről – vannak megyék, városok ugyanis, ahol keményen fellép a korrupció ellen a nyomozóhatóság. Balmazújvárosban a jelenlegi polgármester ellen emeltek vádat, míg Nyíregyházán a városüzemeltetésért felelős cég vezetője ellen folyik büntetőeljárás. (Átlátszó)

Magyarok is offshore-oztak Panamán – itt vannak a részletek
A Panama-iratok néven elhíresült offshore-botrány dokumentumai kereshetővé váltak, így könnyen rá lehet akadni benne ismert és kevésbé ismert magyar vállalkozók nevére. Szerepel az iratokban Csányi Sándor (a bankár) felesége, Matolcsy György unokatestvére (a maga jogán is hírhedtté vált vállalkozó, bankár), továbbá szinte a teljes szekszárdi elit is. (HVG)

Olimpiai álmok újratöltve: szlalom kajakpálya 5 milliárdért
Elindította egy leendő budapesti kajak-kenu szlalom pálya előkészítését a kormány. Ebben a szakágban nem mi vagyunk a császárok, a leendő beruházás elsősorban az olimpiai pályázatnak szólhat. Összeg még nincs, de több milliárd forintos létesítményről van szó. A megvalósíthatósági tanulmány korábban több mint 5 milliárddal számolt.  (Átlátszó)

Ha van még két perced:

A Chelsea leendő edzőjét felmentették a bundavádak alól. 8 ezer eurós büntetést helyeztek kilátásba vele szemben, mert a vádak szerint még 2011-ben nem jelentett egy bundát. (444)

Kijött a Miniszterelnökség első negyedévi támogatási listája. 1,5 milliárd forint sorsáról döntöttek, sok meglepetés nem érheti a miniszterelnök ízlését ismerőket. (Átlátszó)

7,5 kilométer kerékpárút készült el 1 milliárd forint közpénzből és uniós támogatásból. Azóta többször kellett javítani, most már a repedésekben fű és gyom virít. (444)

Szétcsalták a Hortobágy körüli földek bérleti pályázatait a Kehi szerint. A jelentést titkosította a kormány, most mégis nyilvánosságra került. (Átlátszó)

Matolcsy – bonus track: a Pallas Athéné Domuns Animae alapítvány 32 millió forintért vesz zongorát a szép régi Lónyai-Hatvany villába (amit szintén ők vettek, 4 milliárdért). (444)

Előfizetőket keresünk – támogasd az Átlátszó munkáját havi 1000 forinttal! Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.

Megosztás