Hírek

Annyi az állami föld, hogy egy Mészáros Lőrinc már nem is elég

Ezekről ne maradj le!

Befektető vagy bulldózer? Arie Yom-Tov ingatlanüzletei Budapesten II. (Átlátszó)
Annyi az állami föld, hogy egy Mészáros Lőrinc már nem is elég (444)
Nézz bele a Széll Kálmán tér titkolt elszámolásába! (Index)

 

banner2_mozgo_2

 

Ha van 3 perced:

Befektető vagy bulldózer? Arie Yom-Tov ingatlanüzletei Budapesten II.
Az ingatlan-befektető a hányatott sorsú Andrássy úti palota beruházója. Egy befuccsolt, átalakítással egybekötött felújítás, felszámolás, egy máig tisztázatlan körülmények között keletkezett tűzvész, és a lakosok, akik máig nem térhettek vissza otthonaikba – ez az elmúlt kilenc év rövid összefoglalása az Andrássy út 83-85-ben. Arie Yom-Tovnak azonban bőven maradtak még érdekeltségei Budapesten. (Átlátszó)

Jaj, jön az Izaura TV: elképesztő kínálatbővülés állami pénzből a TV2-nél
Két hete 1,2 milliárd forint állami hitelről írt alá szerződést a kereskedelmi csatorna az Eximbankkal, most pedig egy sor új, tematikus csatorna indítását jelentették be. Ezek között lesznek egyebek mellett szappanoperákra szakosodott, filmes illetve gasztronómiai csatornák is. (HVG, NOL)

Nézz bele a Széll Kálmán tér titkolt elszámolásába!
Egészen az Alkotmánybíróságig ment el a per, amelyet a Széll Kálmán felújításával kapcsolatos számlák nyilvánosságra hozataláért kellett elindítani. A kedvező ítélet után nyilvánosak az előzetes költségbecsléseket tartalmazó költségajánlat és a projekt ún. mérföldköveinek tételes elszámolásai. (Index)

Hatvanmillió forintot költöttek a fel nem épülő kecskeméti stadion terveire
A polgármester szerint 80 százalék az esélye, hogy a megye I. osztályú  csapatnak nem épül új labdarúgó stadion Kecskeméten. A városnak 300 millió forintot kellene szánnia projektre az állam 560 milliója mellé. A Duna Aszfalt Tiszakécskei VSE számára viszont 1,5 milliárd forintért épül új aréna. (Átlátszó)

Nyomoz a rendőrség Várhegyi Attila közmédiás szerződése miatt
Márciusban értesült a közvélemény arról, hogy a Várhegyi Attila érdekeltségébe tartozó Magyar Híradó Kft. 120 millió forintért adott el 110 darab, gyakorlatilag teljesen egyforma domaint és weboldalt az állami Új Média és Teletext Kft.-nek – miközben szinte ingyen is létre lehetett volna hozni a weboldalakat. Várhegyit, aki a Fidesz színeiben volt Szolnok polgármestere, egyszer már elítélték hűtlen kezelés miatt. (444)

Annyi az állami föld, hogy egy Mészáros Lőrinc már nem is elég
A földügyi államtitkár szerint két Mészáros Lőrinc vett földet Felcsúton. Az Orbán-közeli oligarchának van egy Lőrinc nevű fia, aki ugyanarra a felcsúti címre van bejegyezve, mint apja. A fiú kapóra jöhetett, mert a szabályok szerint egy ember csak 400 hektár földet vehetne. (444)

Ha van még két perced:

Szabad utat adott a kormány a Balaton-part szétveréséhez egy olyan törvénycsomaggal, amit a jövő évi költségvetéssel egy időben nyújtottak be. (NOL)

Öt éve kihasználatlanul áll és valószínűleg több milliárd forint közpénzt kell majd ahhoz, hogy kinyisson a Rác fürdő. A botrányos felújítás még a Demszky-éra öröksége. (NOL)

Nem hozta le a fakivágásokról szóló LMP-s közleményt az MTI, mert abban megemlítették Orbán vejét, Tiborcz Istvánt is. (444)

Török Gábor politikai elemző egy herceghalmi ingatlan- és agrárcégben lett résztulajdonos. (Világgazdaság)

A Kormányzati Ellenőrzési Hivatal szerint is szétcsalták a hortobágyi földosztást. (Index)

Egyszerűbb lesz letelepedést vásárolni (offshore cégek közreműködésével) Magyaroszágon, viszont tovább szigorították a menekült-segélyezés szabályait. (444)

Osztódással szaporodik Habonyék állami reklámmilliárdjával kitömött lapja, a Lokál. Az új ingyenes napilap a Simicska tulajdonú Metropol piaci pozícióját veszi célba. (MNO)

“Fantasztikusan korrupt” országnak nevezte Afganisztánt és Nigériát David Cameron brit miniszterelnök II. Erzsébet királynő társaságában, a közelgő antikorrupciós csúcs előtt. (444)

Az azeri elnök, Ilham Alijev családja – egy offshore cég mögé bújtatva – több tízmilliárd forintnyi ingatlanvagyont halmozott fel a világ legkülönbözőbb pontjain. (OCCRP)

Korrupcióval vádolt céggel kötött több millió dolláros szerződést a BP olajipari óriásvállalat egy iraki olajmező kitermelésére. (Guardian)

Másfél év börtönt és bírság kiszabását kérte az ügyész a LuxLeaks két whistleblowerére. A kiszivárogtatott több ezer dokumentum a nagyvállalatoknak nyújtott rendkívül előnyös adózási feltételeket leplezte le. (Yahoo News)

Előfizetőket keresünk – támogasd az Átlátszó munkáját havi 1000 forinttal! Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.

Megosztás