Hírek

Itt a NER lényege: minden harmadik állami forint Habony Árpi cégeibe!

Ezekről ne maradj le!

Minden harmadik állami forintot Habony Árpi cégeibe! (444)
Irredenta vagyonkezelő: közpénzzel tolt nagymagyar nosztalgia Átlátszó)
Így nézett volna ki, ha Dumb és Dumber közbeszerzési kartellt szervez (Index)

 

banner2_mozgo_2

 

Ha van 3 perced:

Itt a NER lényege: minden harmadik állami forintot Habony Árpi cégeibe!
Végre megújul a Magyar Villamos Művek. Ez egy hónap alatt több százmillió forintjába kerül az adófizetőknek, viszont jól jár vele a kormánypárt kedvenc kommunikációs ügynöksége, továbbá majdnem az összes, Fidesz-közeliként ismert médium. Még annál is nagyobb arányban megy a pénz a párt holdudvarához, mint januárban az MVM Paksi Atomerőmű népszerűsítésére kiírt kampánya során. Akkor 380 millió forintot tapsoltak el, és minden 3 állami forintból 1 Habony Árpád zsebébe vándorolt. (444)

Irredenta vagyonkezelő: közpénzzel tolt nagymagyar nosztalgia
Vagyonkezelő holdingot alapított a mások mellett Bayer Zsolt publicista kurátorkodásával működő, közpénz-tízmilliókkal támogatott Trianon Múzeumot működtető alapítvány. A múzeumot alaposan kitömték közpénzzel: 2013-ban 77,4 millió forint támogatást kaptak – zömében az EMMI-től, valamint az NKA-tól -, de az EMMI támogatási szerződéseinek listája szerint a következő években szintén kaptak működési támogatástl: 2014-ben 50, tavaly és az idén 44-44 millió forintot. 2014-ben uniós pénzt is nyertek. (Átlátszó)

Így nézett volna ki, ha Dumb és Dumber közbeszerzési kartellt szervez
Fifi kutya, Kathy cica, a Pupu Produkció Filmgyártó, Andy Vajna, az Antenna Hungárián keresztül az állam: ez csak néhány szereplő, aki feltűnik abban a közbeszerzési kartell-ügyben, amiért a versenyhivatal most összesen csaknem 82 millió forintnyi bírságot osztott ki. A GVH dokumentumaiból egészen elképesztő részletek derülnek ki a csalásra készülő pályázók bénázásairól. (Index)

Halál az adóparadicsomokra?
Több mint 300 közgazdász, köztük több világhírű szakember (pl., Thomas Piketty és Jeffrey Sachs) szerint nincs semmilyen racionális közgazdasági indoka az adóparadicsomok fennmaradásának. Azt mondják, hogy az ezen országok által ajánlott különleges védelmet, titkosságot egyszerűen meg kellene szüntetni. Ajánlásaikat a brit kormánynak címezték. (Guardian, 444)

Ha van még két perced:

Piramisszerű a hazai hatalmi szerkezet, de alkudozni lehet. Orbán Viktor kegygazdálkodást folytat. A haverok jól járnak. Tölgyessy Péter elemzése. (Inforádió)

Az MNB súlyos hiányosságokat talált Matolcsy unokatestvérének bankjánál. Szemerey Tamás pénzintézetét, az NHB Növekedési Hitel Bankot négymillió forint bírsággal sújtotta. (HVG)

Egyszemélyes cég kaszál az uszodaépítéseken. Mindössze 18 nap leforgása alatt összesen 1,7 milliárd forint értékű közbeszerzést nyert el egy offshore-múlttal is rendelkező cég. (Mfor)

1,2 milliárd forintos működési hitelt kapott az állami Eximbanktól a TV2. Vajna a tévé megvásárlásához egyszer már kapott 6,72 milliárdot az állami pénzintézettől. (NOL)

Nem így képzelné el az ember, pedig nagyon úgy néz ki, hogy egy 66 éves kínai nő a nemzetközi elefántcsontcsempész-maffia feje. (BBC)

Itt van rengeteg céges adat a Panama-iratokból. A nyilvános adatbázis alapján bárki számára hozzáférhetővé válnak az offshore társaságoknak a leglényegesebb adatai. (Direkt36)

Platini lemondott az UEFA elnöki posztjáról. A botrány lényege: Blatter korábbi FIFA-elnök 2011 februárjában kétmillió svájci frankot adott neki, nem tudni mire. (Index)

Egy orosz whistleblower szerint orosz titkosügynökök doppingellenőrnek álcázva magukat próbálták elfedni az orosz sportolók üzelmeit a szocsi téli olimpián. (BBC)

Előfizetőket keresünk – támogasd az Átlátszó munkáját havi 1000 forinttal! Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.

Megosztás