Hírek

Ez lenne, ha te lennél Mészáros Lőrinc egyik gyereke a három közül!

Ezekről ne maradj le!

Most iskolát épít Mészáros családi cége és a West Bau, közel 3 milliárdért (Átlátszó)
Szinte biztos törvénysértő gazdálkodás, valószínűleg komolyabb következmény nélkül (444)
Légkondicionált luxusvagon is lesz Orbán kisvasútján (NOL)

 

banner2_mozgo_2

 

Ha van 3 perced:


Most iskolát épít Mészáros Lőrinc családi cége és a West Bau, közel 3 milliárdért

A West Bau Hungária a második Orbán-kormány alatt sikeresen szerepel közbeszerzéseken, a nevükhöz fűződik a Várkert Bazár felújítása, vagy éppen az MTK új stadionjának jelenleg is zajló építése. Partnerük a projektben a tavaly júniusban alapított Fejér-B.Á.L. Zrt., amelynek Mészáros Lőrinc három gyermeke a tulajdonosa. (Átlátszó)

Újdonságokat csempésztek be péntek óta a Pallas-közzétételekbe
Láthatjuk-e valaha is a jegybanki pénzeszsák legalját? Ha a döntés a kínos kérdések elől menekülő politikusokon múlik, soha. Sőt, lassan már a menekülő politikusok képeit sem láthatjuk, mert újságírókat tiltottak ki a parlamentből. A jegybanki botrányban a legfrissebb, hogy tele van érdekességekkel az alapítvány budavári projektje, bár végül  a hivatalos tájékoztatás szerint nem lesz wellnessbunker a budavári hegy gyomrában. (444, Vastagbőr, 444, 444)

Szinte biztos törvénysértő gazdálkodás, valószínűleg komolyabb következmény nélkül
Milyen következménye van annak ma Magyarországon, ha erősen vitatható módszerrel költenek el sok milliárd forintnyi közpénzt? Milyen kifutása lesz a jegybanki alapítványok körüli, egyre csak terebélyesedő botránynak? Az eddigi tapasztalatok, az előjelek alapján nincs túl sok okunk a bizakodásra. (444)

Légkondicionált luxusvagon is lesz Orbán kisvasútján
Itt egy kordokumentum a Vál-völgyi kisvasút remízben álló vagonjairól. A komfortosabb kocsiban légkondicionáló, vajszínű műbőr ülések és folyóvíz is van, míg a turistaosztályon egymás felé fordított, spártai kinézetű fapadokon lehet majd csodálni a mesés környezetet. (NOL)

Hoppon maradtak a kulturális folyóiratok
Összesen 63 milliárd forint támogatást osztott ki az Emmi, de nagyjából 300 millió forinttal kevesebb költségvetési támogatást kapnak idén a magyar kulturális folyóiratok. Ennek a duplájával támogatták egyébként Matolcsy alapítványai a jegybankelnök unokatestvéreinek médiavállalkozását. (Átlátszó)

Ha van még két perced:

Ingyenes és kereshető ingatlan-nyilvántartás: mozgalom indult a 21. századi Magyarországért. (Átlátszó)

A belügyminiszter és a főtestőr vetélkednek az új titkosszolgálati csúcsszervért. (Átlátszó)

Orális szexet követelt közmunkáért cserébe Drávapiski polgármestere 14 éves áldozatától. A polgármester szerint elődje lejárató kampányt folytat ellene. (NOL)

Kilenc év alatt 260 milliót csalt el egy alföldi vendéglős a stróman-hálózata segítségével. (Napi)

Medgyessy Péter elismerte, hogy az egyik érdekeltsége pénzt kapott a korrupciós botrányba keveredett Alstomtól, a budapesti 2-es és 4-es metróvonal járműveit gyártó vállalattól. (Index)

Jobbik-közeli alapítvány üzemelteti a Kárpáthír nevű putyinista híroldalt. (444)

Pusztulniuk kell az Orczy-kert öreg és csúnya fáinak a Nemzeti Közszolgálati Egyetem új épületének helyéről. (HVG)

Razziát tartott az adóhatóság a Zsolnay-gyárban, a gyárigazgatót is elvezették. (Népszabadság)

Megszavazták a kisposták takarékokba olvasztását – újabb lépcsőfok a miniszterelnökség politikai támogatásával épülgető konglomerátum felé. (444)

Hiába a tiltakozás, az MLSZ Dunaújvárosba tette az MTK-Vasas meccset, ami eldöntheti a közpénzekből felhízlalt miniszterelnöki kedvenccsapat Felcsút kiesését. (444)

A rendőrség, a mentőszolgálat, a hiányos infrastruktúra, nem pedig maguk a szurkolók felelősek a hillsborough-i tragédiáért – 27 évnyi hazugság után előkerültek a valódi bűnösök. (HVG, Guardian)

Vlagyimir Putyin régi jóbarátja, a cselló-muzsikus Szergej Roldugin neve is előkerült a panamai iratokból. (OCCRP)

Előfizetőket keresünk – támogasd az Átlátszó munkáját havi 1000 forinttal! Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.

Megosztás