Hírek

Egzotikus offshore-paradicsomokba vezetnek a fideszes szálak

Ezekről ne maradj le!

Különös izraeli cégháló ingatlanüzletei Budapesten (Átlátszó)
Egzotikus offshore-paradicsomokba vezetnek a fideszes szálak (Index)
180 milliót is kaphat Mészáros Lőrinc földvásárló ügyvédje a MÁV-tól (444)

 

banner2_mozgo_2

 

Ha van három perced:

Különös izraeli cégháló ingatlanüzletei Budapesten
Az Arie Yom-Tov izraeli tulajdonoshoz köthető ingatlanügyekkel foglalkozó cégháló sikertörténete már a kilencvenes években kezdetét vette és természetesen egy politikus, a volt szocialista Erzsébetvárosi alpolgármester, Fürst György barátságával kezdődött. Yom Tov nevéhez és az izraeli befektetői körhöz köthető többek közt a VII. kerületi bulinegyed kialakítása és a Kodály köröndi leégett paloták is. (Átlátszó)

Egzotikus offshore paradicsomokba vezetnek a fideszes szálak
Ciprusi, belize-i és seychelles-i cégek tűnnek fel a fideszes képviselő és ex-kormánybiztos Kerényi János környezetében. A politikus a Fidesz közép-magyarországi regionális igazgatója és országgyűlési képviselője. Az ő körzetébe tartozik többek között Kecskemét is, ahol 2014-ig az a Horváth Zsolt volt a párt egyik parlamenti honatyája, aki saját névvel bukkant fel a Mossack Fonseca panamai offshore-paradicsomból kiszivárgott adatai között.  (Index, 444)

65 százalékos kedvezmény a Pintér-közeli ingatlangyűjtőknek
Újabban két Szerb utcai ingatlanról derült ki, hogy azokat Rogán polgármestersége alatt Pintér Sándor belügyminiszter volt üzletfele, Rack László hatalmas kedvezménnyel vásárolta meg. 2006-ben Rack két, összesen 321 négyzetméteres ingatlant vásárolt meg mindössze 40,6 millió forintért, 127 ezer forintos négyzetméteráron. Az előző években az ingatlanmutyi-sztorikban a bérlői kedvezmény 30 százalék volt, de a Szerb utcai ügyben ez most 65 százalékos. (Átlátszó)

180 milliót is kaphat Mészáros Lőrinc földvásárló ügyvédje a MÁV-tól
Az Együtt közérdekű adatigényléssel megtudta, hogy Vörös József ügyvéd 2015-ben 3 évre kötött szerződés a MÁV-val különböző feladatokra, melynek keretösszege évi 50 millió forint plusz áfa és plusz 20 százalék opció. Vörös továbbá a Puskás Akadémia elnökségi tagja, a Mavir igazgatósági tagja, illetve ő képviselte Mészáros Lőrincet a székesfehérvári földárverésen is. (444)

Újabb cég árulhat magyar letelepedési kötvényt Ázsiában
Újabb ciprusi cég kapott engedélyt magyar letelepedési kötvények árusítására. Az erről szóló szerződést nemrégiben kötötték meg az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) honlapja szerint. A Migrat Immigration Ltd. Mongóliában, Dél-Koreában és Malajziában árulhat letelepedési kötvényeket. A cég egyik igazgatója Bodó János, a tulajdonosa a dohánynagykereskedelemmel foglalkozó Trafikbrand Zrt.-nek és egy galériát is üzemeltet az V. kerületben.  (Átlátszó)

Ha van még két perced:

Hétfőn kezdődik a kitiltási botrány egyetlen vádlottjának a pere a Főváros Főügyészségen. A férfit az ügyészség vesztegetést állítva elkövetett befolyással üzérkedéssel vádolja.  (444, HVG)

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal közel 400 millió forint bérleti díjat fizetett a Szeviép egyik cégének hirdetmény és versenytárs nélküli pályázaton. (Délmagyar)

A Tarsoly Csaba és társai ellen indított büntetőügyben a Fővárosi Törvényszék felszólította az ügyészséget a vádirat hiányosságainak pótlására, ha ez elmarad, akár az eljárást is megszüntethetik. (Origo, Index, 444, Napi)

Az összes uniós és állami agrártámogatás 76%-át a támogatottak mindössze 10%-a kapja – derül ki a K-Monitor elemzéséből. (Index)

Bűncselekmény hiányában megszüntették a Mészáros Lőrinc ellen folytatott nyomozást, melyet még a kamu aranykalászos végzettsége miatt indítottak ellene. (HVG)

Előfizetőket keresünk – támogasd az Átlátszó munkáját havi 1000 forinttal! Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.

Megosztás