Hírek

Tízmillióért húzza Mága Zoltán a fideszes önkormányzatnak

Ezekről ne maradj le!

Fejenként több mint 100 ezer forint uniós pénz áramlott Felcsútra (Átlátszó, Index)
Tízmillióért húzza Mága Zoltán a fideszes önkormányzatnak (Index)
Elkaszálta a jegybanktörvény módosítását az Alkotmánybíróság (Index)

 

banner2_mozgo_2

 

Ha van 3 perced:

Fejenként több mint 100 ezer forint uniós pénz áramlott Felcsútra
Az Átlátszó interaktív térképén meg lehet nézni, melyik magyar település mekkora uniós támogatást kap évente. Az adatbázisból kiderül, hogy Felcsút évi 187 millió forintnyi forrást kapott 2007 és 2015 közt, ami egy lakosra lebontva évi 104 ezer forintot jelent. A legtöbb pénzt a Mészáros szűkebb pátriájához tartozó Bicske kaszálta évi 1,3 milliárd forinttal átlagban. (Átlátszó, Index)

Tízmillióért húzza Mága Zoltán a fideszes önkormányzatnak
Mága Zoltánnak és a hozzá köthető Ymiso Hungary Kulturális Közhasznú Egyesületnek eddig 4 milliós támogatási megállapodása volt a fideszes XI. kerülettel, azonban ezt az összeget a képviselőtestület 10 millió forintra emelte. Az összegért cserébe az önkormányzat olyan szolgáltatásokat vár, mint „komolyzenei koncertek”. (Index)

A NAV vizsgálja tovább tanterem-felújítással kapcsolatos mutyit
Bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás gyanúja, ezt állapította meg a Nemzeti Nyomozóiroda a 14 milliárdos uniós keretből finanszírozott Öveges-program lebonyolítását vizsgálva. A napokban az a hír röppent fel, hogy egy európai bizottsági döntés az Öveges-program szabálytalanságai miatt negyvenmilliárd forintnyi uniós keret kifizetését állította le. (Index)

Elkaszálta a jegybanktörvény módosítását az Alkotmánybíróság
A testület kimondta az egyértelműt, nevezetesen, hogy  Magyar Nemzeti Bank közfeladatot lát el, és kizárólag közpénzzel gazdálkodik, ezért az átláthatóság és a közélet tisztasága érdekében a nyilvánosság előtt elszámolással tartozik. Akármilyen alapítványba is dugossa a pénzt. Ezt egyébként a jelek szerint maga a jegybankelnök is belátja, de csak akkor, ha más nem hallja. Erről beszélt egy interjúban az MNB jobbikos felügyelőbizottsági tagja. (Index, Index, Napi, Figyelő, Figyelő)

Viszi a titkos társaság az MKB-t
37 milliárd forintért kapta meg az MKB-t az a furcsa társaság, amely egy nyugdíjpénztár, befektetési- és tőkealapokból áll, de hogy ki áll pontosan mögöttük az rejtély. További két pályázat érkezett még az MKB-ra, azonban őket nem nevezte meg az MNB. Lázár János pedig arról beszélt, hogy a kormányt nem érdekli, szerepet játszanak-e az MNB-alapítványok az MKB eladásában. (Index, Figyelő, 444)

Ha van még két perced:

Újabb kamustatisztikák tűntek fel a Fidesz egy új weboldalán, amelyre még a Guardian is felfigyelt. (Guardian, Index)

Gyárfás grafikus-költő barátja, Fábián István készítette a vizes világbajnokság hivatalos plakátjait, amelyek elég katasztrofálisra sikerültek. (Átlátszó)

A Novartis kenőpénzt fizetett egészségügyi szakembereknek forgalombővítés céljából, a 25 millió dolláros büntetést inkább szó nélkül kifizetik. (Figyelő)

Lázár szerint nevetséges, hogy a Jobbik tudni szeretné, kik azok, akik több mint 100 milliárd forintot nyertek a letelepedésikötvény-bizniszen. (Index)

A Fővárosi Törvényszék szerint a Tarsoly házaspár életvitelszerűen rendezkedhetett be bűnözésre, így a bíróság elutasította szabadlábra helyezésüket. (444, Index)

Többek között a budapesti metrók miatt áll brit bíróság elé az Alstom vezetője. A cég 2004 és 2010 között összesen 27 milliárd forint kenőpénzt fizettek szerződésekért cserébe külföldön. (HírTV)

Előfizetőket keresünk – támogasd az Átlátszó munkáját havi 1000 forinttal! Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.

Megosztás