Hírek

Itt vannak az új közbeszerzés-királyok!

Ezekről ne maradj le!

Itt vannak az új közbeszerzés-királyok! (Átlátszó, HVG)
Brüsszel beintett az uniós pénzek miatt (444)
Orbán nagyot álmodott, de ez már senkit nem érdekel (NOL)

 

banner2_mozgo_2

 

Ha van 3 perced:

Itt vannak az új közbeszerzés-királyok
Simicska-közeli cég helyett Tiborcz-közeli cég nyerte egy milliárdos projektet: a Bátaapátiban épülő nukleáris hulladéklerakó tendereit eddig rendre a Közgép nyerte, most a legújabb közbeszerzés-király, a miniszterelnök vejéhez is köthető West Hungária Bau folytathatja az építést. A Ludovika Campust pedig 6 milliárd forintért bővítik, a tender nyertese az a cég, amely áttételesen az „új Közgép” néven elhíresült holdinghoz köthető. (Átlátszó, HVG)

Brüsszel beintett az uniós pénzek miatt
Hivatalosan is felfüggesztette az EU a Magyarországra szánt uniós források egy részét.  A „Társadalmi infrastruktúra” operatív program számára nyújtott időközi kifizetéseket függesztették fel, a problémákról már március közepén lehetett hallani híreket. Most ez vált hivatalossá. Brüsszelnek nem csak egyes részletekkel, hanem a pályázatok irányítási és ellenőrzési rendszerével is problémája volt. (444)

A Reihard-gyilkosságtól a Buda-Cash-csődig
Büntetőügyek garmadája, mellékszálon pedig egy máig tisztázatlan leszámolásos gyilkosság is összefüggésbe hozható a befolyásos belügyes és politikai kapcsolatokkal rendelkező kétes figurák vezette egykori Fővárosi Ingatlanközvetítő több mint tíz éve húzódó felszámolásával. A szálak a Buda-Cash-csődig vezetnek. (Átlátszó)

Támadnak a szuperbaktériumok, a modern orvoslás következményei
Ön is azok közé tartozik, akik már egy sima megfázás esetén is antibiotikumért kiáltanak? Helytelenül teszi, számos kutatás bizonyítja már, hogy az antibiotikumok nem megfelelő használata olyan szuperbaktériumok létrejöttét segíti elő, amelyek súlyos fertőzéseket és halált okoznak, mindezt kórházi körülmények között. (Átlátszó)

Orbán nagyot álmodott, de ez már senkit nem érdekel
Míg a költségvetés 2017-ig nagyjából 235 milliárd forintot áldoz stadionokra, az NB I átlagnézőszáma az öt évvel ezelőttit sem éri el. A Debrecen új arénája 14 százalékos kihasználtsággal működik, és olykor a forduló összes nézője elférne egy lelátón. Az új arénák önmagukban nem vonzzák a szurkolókat, a játék eredményessége annál inkább. Lesújtó adatok a stadionprogramról. (NOL)

Nyíregyháza visszavág – 7 millió forintot követel az önkormányzat
Nyíregyháza perel. Miközben a város által menedzselt Sóstó-projekt gyanús ügyeiről írott cikkekkel kapcsolatban még csak egy árva helyreigazítási kérelem sem érkezett. Most viszont jóhírnév megsértése miatt végül csak beperelte az önkormányzat az Átlátszót és a cikket jegyző helyi tudósítót – a vélelmezett sérelmet 7 millió forinttal enyhíttetné a városvezetés. (Átlátszó)

Ha van még két perced:

Tényleg Disneylandet épít Mészáros Lőrinc: a húsvéti hosszú hétvégére megnyílt az Alcsútdobozi Kalandpark, a felcsúti polgármester legújabb beruházása. (HVG)

Eltűnt bizonyítékok, hiányzó bűnjelek, avagy mire mutat rá az, hogy az egyik fontos korrupciós nyomozás ügyében sérült meg a bizonyítékokat tartalmazó cd. (Átlátszó)

Simicska-Jobbik közeledéstől retteg a Fidesz? A Fidesz vezérkarában vannak olyanok, akik pacifikálnák Simicska Lajossal a kapcsolatot. Megindult a találgatás a kiegyezésről. (ATV)

Semmit nem tesz az Európai Unió a hatástalanított lőfegyverek ellenőrzéséért. A végzetes hanyagságra egy európai újságírókból álló konzorcium hívta fel a figyelmet. (Világtérkép)

Nemrég az Átlátszó megírta, hogy  a józsefvárosi önkormányzati bizottsági ülések jegyzőkönyveit nem teszik fel a honlapra, azok nem olvashatók. A probléma megoldódott. (Átlátszó)

Az ügyészség vádat emelt 4 ember ellen egy 2005-ös állami hitelügylettel kapcsolatban. Az akkori MFB-vezetők megússzák a felelősségre vonást. (MNO)

Korrupciós ügyben ítéltek börtönbüntetésre egy volt román minisztert. A vád szerint az állami  Microsoft-szoftverlicenszek beszerzése során nem volt minden rendben. (Balkan Insight)

Rekordméretű vagyonzárat rendeltek el az Astra román biztosítótársaság tulajdonosa ellen, akit azzal gyanúsítanak, hogy szándékosan vitte csődbe a biztosítót. (HVG)

Előfizetőket keresünk – támogasd az Átlátszó munkáját havi 1000 forinttal! Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.

Megosztás