Hírek

Jól jegyezzük meg, mit mondott Orbán a birtokról. Még kellhet!

Ezekről ne maradj le!

Így menekült el Orbán a birtokról szóló kérdések elől (444, 444)
Helyszíni riport a festői Felcsút–Alcsútdoboz kisvasútról (Index)
Kéz kezet mos a polgármester kenőpénzügye után (Átlátszó)

 

banner2_mozgo_2

 

Ha van 3 perced:

Így menekült el Orbán a birtokról szóló kérdések elől
Amit a 26 éve folyamatosan kitöltött vagyonnyilatkozatán túl Orbán Viktor és környezete vagyoni helyzetéről olvasni és hallani lehet, az „pletyka, föltételezés, vagy politikai vád, az mind valótlan”. Ezt maga a miniszterelnök mondta el egy kérdésre válaszolva az Országgyűlésben. Ahol nem sokkal előtte válaszra sem méltatta a hasonló kérdést nekiszegező sajtó képviselőit. (444, 444)

Orbán-közeli óriásbirtok épül Fejér megyében
Mészáros Lőrinc és a Tiborcz család friss földvásárlásai lassan kirajzolják egy a miniszterelnökhöz igencsak közelálló egybefüggő nagybirtok körvonalait. A tét azonban nagyobb is lehet egy kormányon szerzett latifundiumnál: ha megvalósulna az ideálmodott „magyar Szilícium-völgy”, százmilliárdos profitra is szert tehetnek a kormányfő bizalmasai. (NOL, Magyar Nemzet)

Erre kanyarog majd az Orbán-vonat
Hátsó kertek, bozóttal benőtt patak, faluhatár: ennél nagyobb izgalmakat nem tartogat majdani utasai számára két végállomása között a Felcsút–Alcsútdoboz vasútvonal, amelynek egyik végállomását a miniszterelnök felcsúti házától alig néhány száz méterre alakították ki. Bár technikailag hetek óta kész, még várni kell az 5,7 kilométeres kisvasút átadására.  A beruházás 600 milliós uniós támogatás felhasználásával legalább 857 millió forintba került. (Index)

Kéz kezet mos a polgármester kenőpénzügye után
Balmazújvárosban senkit nem zavar a polgármester kenőpénzügye. Pedig a polgármester ellen korrupciós bűncselekmények elkövetésének vádja miatt büntetőeljárás folyik. A városvezetőt elődje ajánlotta maga helyett, annak idején a Fidesz és az MSZP is támogatta. A vádirat szerint – akkor még jegyzőként – 5 millió forint készpénzt vett át egy helyi nagyvállalkozótól. (Átlátszó)

A fideszes politikusok a legkorruptabbak, illetve minden politikus korrupt
Továbbá a többség szerint a sajtó dolga  feladata felhívni a figyelmet a korrupciós ügyekre. Ez derül ki a Publicus Intézet a Vasárnapi Hírek megbízásából készített közvéleménykutatásból. A válaszadók több mint kétharmada gondolja úgy, hogy Magyarországon túl sok a korrupciós ügy, és a megkérdezettek fele szerint minden hazai politikus korrupt. (Átlátszó)

A Magyar Nemzeti Bank újra feltalálta a középkort
88 ezer forintra jön ki egy szoba napi költsége a jegybank tiszaroffi kastélyszállodában, ahol a dolgozókat nyaraltatják. Ez nem csak azért tűnik kevésbé fenntartható vidékfejlesztési stratégiának, mert a szálloda kihasználtsága az ingyenesség (ez relatív, hiszen ha áttételesen is, de ez mégiscsak közpénz) ellenére kirívóan alacsony. (Index)

Ha van még két perced:

Felmondott a Juhász Péter költekezése után kérdezősködő Tények-riporter. A Fidesz vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményezett az ellenzéki politikussal szemben. (Comment, 444, 444)

Közérdekűadat-igénylés után sem világos, miért vette meg az állami tulajdonú Antenna Hungária a Liga TV mobil közvetítési üzletágát. (Mérték/HVG)

Korrupciót orront saját magánál a Közbeszerzési Hatóság. 38 közbeszerzési eljárásban folytatnak felülvizsgálatot, közel 250 szerződést vizsgálva. (444)

Latin-Amerikából importált, fejletlen pénzügyi konstrukciót alkalmazó és megbírságolt cégcsoportra szabták Rogánék a Nemzeti Otthonteremtési Közösséget. (444)

Orbán Viktor megölésével fenyegetőzött a 112-nek egy asszony, emberölés előkészülete miatt nyomoz a rendőrség. (Átlátszó)

Két évet is kaphat Gulyás Márton, amiért a Nemzeti Választási Irodánál „kihívóan közösségellenesen és erőszakosan” tiltakozott az azóta sem háborgatott kopaszok fellépése ellen. (444)

Itt van a 13 pontba szedett minimumkövetelmény-gyűjtemény az olyan hallgatói önkormányzatok számára, amelyek valóban átláthatón kívánnak működni. (Átlátszó Oktatás)

Mintha a nemrégiben szakértők által túlzottan horthystának minősített, a Budai Vár átépítésének terveit lehetne látni a parlament miniszterelnöki dolgozószobájában. (444)

Megpróbálta megvesztegetni az érettségiztető tanárt, nyolc hónap felfüggesztett fogházbüntetést kapott. Ja és mindezt 20 ezer forintért.  (444)

Pártja kitart a korrupció gyanújába került Zouma dél-afrikai elnök mellett. (WSJ)

Előfizetőket keresünk – támogasd az Átlátszó munkáját havi 1000 forinttal! Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.

Megosztás