Hírek

Milliárdos biznisz! Egykori SZDSZ-kedvencekkel barátkozik Habony Árpád

Ezekről ne maradj le!

Mészárosék terjeszkednek a hatvanpusztai Orbán-birtok körül (Átlátszó)
Milliárdos biznisz! Egykori SZDSZ-kedvencekkel barátkozik Habony Árpád (Heti Válasz)
Miattuk lett könnyebb észrevétlenül ellopni a közpénzt Magyarországon (444)

 

banner2_mozgo_2

 

Ha van 3 perced:

Mészárosék terjeszkednek a hatvanpusztai Orbán-birtok körül
Félezer hektárnyi termőföldet nyert el a Mészáros család a tavaly év végi állami aukciókon Hatvanpuszta környékén. Március végén újabb ingatlant vernek majd dobra – és mindezt a már meglévő birtokrészek mellé. (Átlátszó)

Milliárdos biznisz! Egykori SZDSZ-kedvencekkel barátkozik Habony Árpád
Az eddig is ismert volt, hogy „offshore-lovagok” gazdagodnak a letelepedési kötvényeken. Most arra derült fény, hogy az egykori Szovjetunió állampolgáraira összpontosító VolDan Investments mögött nagy valószínűséggel egy Budapesten élő és Habony Árpádig is elérő kapcsolatokkal rendelkező izraeli üzletember áll. (Heti Válasz)

Miattuk lett könnyebb észrevétlenül ellopni a közpénzt Magyarországon
Összesítés azokról a törvényekről, törvénymódosításokról, amelyek elfogadásával növekedett a korrupció kockázata. A kormánypárti képviselők neveivel együtt, akik ezeket benyújtották az Országgyűléshez. (444)

5 milliárd forint a budapesti olimpiai pályázathoz kapcsolódó tanácsadásra
A megbízást egy svájci és egy brit cég mellett a nagy nemzetközi könyvvizsgáló, a PricewaterhouseCoopers magyarországi leánycége kapta meg. A közbeszerzést még tavaly év végén írták ki, februárban pedig szerződést kötöttek a győztesekkel. Csakhogy ennek nincs nyoma az állami szerv honlapján. (Átlátszó)

Minimaffiaként dolgoztak a budapesti exzsaruk
Öt ember, köztük két volt rendőr ellen emelt vádat a Budapesti Nyomozó Ügyészség. Egyebek mellett bűnszövetségben elkövetett zsarolással és hivatali visszaéléssel gyanúsítják őket. Külön pikantériája az ügynek, hogy a vádirat szerint az exrendőrök érdekeltségébe tartozott egy online bűnügyi magazin. (Origo)

Ha van még két perced:

Számos furcsaság derült ki a Szudánba tartó magyar LED-lámpákról. Először is az, hogy a lámpákat szállító cég nem is létezik. (Vastagbőr)

4 milliárd forintba kerül a Puskás stadion bontása – derült ki az uniós közbeszerzési értesítőből, a megrendelő Nemzeti Sportközpontok vonakodott kiadni az információt. (Átlátszó)

Lakáspolitikai fordulatként nemzetileg támogatott fogyasztói csoportokat szervez Rogán propagandaminisztériuma. (444)

Alig kezdődött el a TV2 megvásárlása körüli ügyben zajló per, máris nyárra halasztották a tárgyalását. (HVG)

Még idén elfoglalja a Hild-villát a Magyar Művészeti Akadémia. Az épület felújítására 824 millió forintot költ a szervezet. (444)

Ingyen kapta meg a Fidesz „A magyar reformok működnek” jelmondat használatát a Miniszterelnöki Kabinetirodától. (Index)

Milyen újdonság derült ki az MNB-től kiperelt igazgatósági határozatokból, amit olyan kitartóan próbáltak távol tartani a nyilvánosságtól? (Átlátszó)

Milliárdokat kell visszafizetni az Uniónak, ha 4-es metrón nem lesz meg az előzetesen vállalt napi utasszám. (VS)

„Mészáros-közelivé” válhat az egerszalóki fürdőkomplexum – a kapcsolat az üzemeltetőt hitelező faktorcég lehet Mészáros Lőrinc érdekeltségeivel. (Átlátszó)

Lagzi Lajos előre egyeztette a hatóságokkal mexikói útját, és haza is fog jönni a hó végén. (444)

Jogsértő az a hivatali gyakorlat, amely formanyomtatvány kitöltéséhez köti a közérdekűadat-igénylés benyújtását. (Átlátszó)

Romániában a sok kemény munka és az elköltött több százmillió euró ellenére egyre kevesebb a használható autópálya. (Napi)

A FIFA elismerte, hogy voltak korrupt tagjai. Akik sok millió dollárnyi kárt okoztak a szervezetnek, amit a lefoglalt pénzekből szerintük rendezni lehetne. (444)

Kormányválság van kialakulóban Brazíliában a hosszasan kígyózó korrupciós botrány fejleményeként. (Al Jazeera)

Előfizetőket keresünk – támogasd az Átlátszó munkáját havi 1000 forinttal! Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.

Megosztás