Hírek

Vajon miért kvaterkázik a legfőbb ügyész Matolcsyval?

Ezekről ne maradj le!

6 milliárd forint EU-s pénzt tapsoltak el tanácsadókra (HVG)
Biztosra ment a polgármester a luxusautó-vásárlással (Átlátszó)
Volt miről beszélgetnie a legfőbb ügyésznek és Matolcsynak (444)

banner2_mozgo_2

 

Ha van 3 perced:

6 milliárd forint EU-s pénzt tapsoltak el tanácsadókra
Az LMP-s Hadházy Ákos szerint a rugalmas munkaidő bevezetésére szánt uniós támogatásokat abszurd módon költötték el, a legtöbb pénzt nem a vállalkozások kapták, hanem szaktanácsadó cégek, melyek a programmal 20-30 nap alatt 10-12 millió forintot kerestek. A következő uniós ciklusban ugyanerre a programra előreláthatólag 7 milliárd forintot kap majd Magyarország. (HVG)

Biztosra ment a polgármester a luxusautó-vásárlással
A nyíregyházi polgármesteri hivatal parkolójában egyszer csak megjelent egy 10 milliós Audi, majd egy hétre rá kiírtak egy közbeszerzést polgármesteri autóra. Három hét múlva meglett a közbeszerzés nyertese, az új polgármesteri autó a 3 hete látott Audi lett, melyet 9 és fél millió forint közpénzből vásároltak meg. (Átlátszó)

Volt miről beszélgetnie a legfőbb ügyésznek és Matolcsynak
Az Együtt egyik politikusa tett közzé egy képet a Facebookon, melyen Polt Péter és Matolcsy György együtt ebédelnek, pontosan egy nappal azután, hogy az Együtt törvényességi felügyeleti eljárást kezdeményezett az MNB négy alapítványa ellen az ügyészségen. De lehet, hogy csak Polt feleségéről beszéltek, hiszen ő állítólag havi 5 millió forintért dolgozik az MNB-nek. (444)

A BKK-t vizsgálja az Állami Számvevőszék
Az Állami Számvevőszék jelentése szerint a BKK vagyongazdálkodásával nincs probléma, viszont a pótdíjköveteléssel annál inkább, mivel a kiszabott büntetések mindössze 5%-át sikerül beszednie a BKK-nak a vizsgált időszakban. Az ÁSZ továbbá azt is kifogásolta, hogy a BKK működésének megkezdése előtt nem készültek hatástanulmányok, azt csak „folyamatában alakították ki”.(Index)

Bánki a saját pénzéről sem szeret beszélni
Bánki Erik fideszes országgyűlési képviselő volt az, aki benyújtotta a jegybank alapítványaiba tett közpénz titkosításáról szóló javaslatot és elérte, hogy a Magyar Postának ne kelljen a gazdálkodásáról beszámolnia. Most pedig Bánki egyszerűen csak kifelejtett egy céget a vagyonnyilatkozatából. 2 olyan céget viszont bevallott, amik inaktívnak tűnnek, de a gyakorlatban 27 és 28 millió forintot vett fel belőlük. (

Megosztás