Hírek

Elképesztő! Újabb angoltanárnő nyert állami földet

Ezekről ne maradj le!

Zavaros ügyek az agrárminiszter hátországában (Átlátszó)
Összevissza beszélt Némethné a parlamentben a postatörvényről (Magyar Nemzet)
Farkas Flórián körül semmi sem biztos, csak a fizetése (Népszabadság)

 

banner2_mozgo_2

 

Ha van 3 perced:

Zavaros ügyek az agrárminiszter hátországában
Összesen 131 millió forintnyi közmunkaprogramos támogatást követel vissza a Belügyminisztérium Abádszalóktól és Tiszaburától. Mindkét település Fazekas Sándor földművelési miniszter  választókörzetében található, annak idején a választási kampányban a közmunkás-mennyország eljövetelét és a teljes foglalkoztatottságot ígérte be, aztán ez lett belőle. (Átlátszó)

Elképesztő! Újabb angoltanárnő nyert állami földet
Újabb fideszes képviselőről derült, ki, hogy felesége révén indult, és nyert is az állami földárverésen. A trafikbotrányban ismertté vált egykori szekszárdi polgármester, Horváth István neje a Tolna megyei Bikácson nyert el egy 3,1 hektáros földterületet a rendkívül felkapott tizenöt hektáros Zichy Hotel Park szomszédságában. A nő angoltanár, sohasem gazdálkodott. (Blikk)

Összevissza beszélt Némethné a parlamentben a postatörvényről
Németh Lászlóné volt fejlesztési miniszter, jelenleg államtitkár hatvan adatigénylési pert emlegetett a postatörvény módosításának vitáján. Ezzel indokolta, hogy ki kell venni a Postát a közérdekűadat-igénylések hatálya alól. Most viszont a Fővárosi Törvényszék tájékoztatása alapján 2015–2016-ban összesen 6 azaz hat közérdekű adatigénylési pert indítottak a Magyar Posta Zrt. ellen. (MNO)

Farkas Flórián körül semmi sem biztos, csak a fizetése
Nem tudni biztosan, van-e érettségije, diplomája. Rejtély, hogy tulajdonképpen mit is csinál miniszterelnöki biztosként. Annyi azért tudható, hogy Farkas Flórián közel egymillió forintot keres havonta. Irodájában keresték az újságírók,, ám az épület bejáratánál arról tájékoztatták őket, hogy ott „ritkán vannak”, akkor is csak „pár órára”.(NOL)

Hatalmasat buktak a lázadó fideszesek
Két hátrányos helyzetű járás és ­Simonka György nyert a Békés megyei városokkal az uniós területfejlesztési támogatásért vívott harcban. A hét évre járó 58 milliárdos támogatásból 38-at már biztosan úgy osztanak fel, ahogyan a megyei Fidesz-elnök Simonka akarja. A veszekedés híre már a kormányig is eljutott. (NOL)

Brüsszelt meg kell állítani. Ja nem.
Több száz milliárdot kér a kormány az EU-tól: a régóta tervezett ferihegyi gyorsvasút bruttó 142 milliárd forintért épülhet, amihez 96 milliárdos támogatást igényel hazánk az Európai Bizottságtól. Több közlekedésfejlesztési nagyprojektről döntött a kormány, ezek megvalósításához több száz milliárd forint uniós támogatásra pályázik az ország, miközben a kormányfő szerint Brüsszelt meg kell állítani (menekültügyben). (Napi)

Ha van még két perced:

Számos végrehajtás terheli a felszámolás alatt álló Questor-csoport ingatlancégét. A sorbanállók között ott van a Fidesz-közeli biztonsági cég tulajdonosa is. (Átlátszó)

Félévvel a letartóztatása után egy újabb, Lagzi Lajcsihoz köthető luxusingatlant találtak a hatóságok, ahol már házkutatást is tartottak. (Index)

Tovább nyomoz a magyar sajtó Orbán kutyája ügyében: a legfrissebb, hogy Nárcisz a hatvanpusztai majorságra van bejelentve. (444, Index)

Orbán Viktor ellen indított vagyonnyilatkozati eljárást Juhász Péter, az Együtt politikusa. A Fidesz máris riposztolt: ugyanezt kezdeményezték Juhász ellen. (444, 444)

Kínos, amikor a példaképek nem fizetnek: az azeriek úgy tűnik, nem hajlandóak kifizetni egy fegyverszállítmányt. (Napi)

Korrupció miatt halálra ítéltek egy milliárdos iráni üzletembert, Babak Zandzsanit. Két éve  tartóztatták le, miután meggyanúsították, hogy olajból származó milliárdokat tüntetett el. (Index)

Így vagy úgy, nem közvetlenül vagy hivatalosan, de a japán adófizetők állíták a fukusimai atomkatasztrófa utáni számlát, ami Paks 2 árának tízszeresére rúg. (444)

Összesen 300 ezer tisztviselő kapott valamilyen büntetést a Kínai Kommunista Párt nagyszabású korrupció ellenes hadjáratának következményeként 2015-ben. (BBC)

A brit bíróság szerint törvénytelen az a bonyolult adóoptimalizáló módszer, amit a KPMG könyvvizsgáló óriás szakértői segítettek kidolgozni egy szigetországi nagyvállalatnak. (Guardian)

Előfizetőket keresünk – támogasd az Átlátszó munkáját havi 1000 forinttal! Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.

Megosztás