Hírek

Orbán Ráhel még Mészáros Lőrincnél is jobban teljesíthet

Ezekről ne maradj le!

Banki sikkasztásért tartóztatták le Kiss Szilárd üzlettársát (Hírösvény, Index)
Rogán szomszédja újabb tendert nyert (Átlátszó)
Orbán Ráhel még Mészáros Lőrincnél is jobban teljesíthet (Hír24)

 

banner2_mozgo_2

 

Ha van 3 perced:

Banki sikkasztásért tartóztatták le Kiss Szilárd üzlettársát
Február 23-án letartóztatták a nyíregyházi vállalkozó Sziky Gyulát, akinek a neve a Kiss Szilárdhoz köthető, keleti nyitással kapcsolatos ügyletekből lehet ismerős. Korábban azzal vádolták Szikyt, hogy egy takarékszövetkezet megkárosításában vett részt, ezúttal azonban 350 millió forintos banki sikkasztással vádolják. Az ügynek további három nyírségi gyanúsítottja is van. (Hírösvény, Index)

Rogán szomszédja újabb tendert nyert
Csetényi Csaba cége, a Network 360 Kft. megnyerte a 335 milliós, uniós fejlesztések kampányával kapcsolatos pr-feladatokról szóló tendert. A Miniszterelnökség ismét hirdetmény nélküli tárgyalásos eljárást folytatott le, melyet azzal indokoltak, hogy műszaki okok miatt a feladat elvégzésére egyedül egy cég alkalmas – Rogán szomszédjának a cége. (Átlátszó, Index)

Orbán Ráhel még Mészáros Lőrincnél is jobban teljesíthet
Mészáros Lőrinctől nem áll távol a felszámolás alatt lévő cégek felvásárlása, az egerszalóki Saliris Hotel megszerzésénél is az ő neve merült fel. Egy ideje viszont úgy tudják a helyiek, hogy a biztos befutó a miniszterelnök lánya lesz, aki egyébként részt vett nemrég egy zártkörű, turizmus fejlesztésével kapcsolatos eseményen – persze csak mint „külföldön tanuló fiatal”. (Hír24)

Mészáros Lőrinc többezer hektárnyi földdel lett még gazdagabb
Mészáros Lőrinc és felesége februárban megvásárolták a Talentis Zrt.-t, melynek korábbi tulajdonosa Kenyeres Sándor ingatlanmilliárdos, aki mellesleg dubaji lakcímen él jelenleg. A cég tulajdonában áll a Herceghalmi Kísérleti Gazdaság is, melynek tőkéje és árbevétele tavaly több mint egymilliárd forint volt. (Átlátszó)

2,5 milliárd forintos áfacsalással vádolnak 16 céget
Cukor-, és étolajkereskedelemmel foglalkozó bűnszervezetet vádol a NAV 2,5 milliárd forintnyi áfa elcsalásával. Az árut papíron cégláncolaton keresztül értékesítették, azonban az valójában rögtön a vevőhöz került. A stróman cégek ügyvezetői hajléktalan emberek voltak, a maffiavezér pedig több száz luxuscipőt vett az áfacsalt pénzből. A nyomozók eddig 800 millió forint értékű vagyont biztosítottak. (Napi, Index)

A rendőrség is a kopaszok oldalán áll?
Az egyértelmű, hogy a Fradi-szekus kopaszok jogsértést követtek el, mikor akadályozták Nyakó Istvánt, azonban az ügyben felmerülhet a rendőrség felelőssége is. Miért nem avatkoztak közbe? Megkérdeztünk egy rendőrtisztet, egy középvezetőt és más illetékeseket is, akik azt mondták, a rendőrségnek kötelessége lett volna beavatkozni, azonban ha bizonytalan a helyzet, a parancsnoktól kapnak erre engedélyt. De erre valószínűleg nem kaptak engedélyt. (Átlátszó)

Ha van még két perced:

Másfélmilliárd forintból gyártja a szavazólapokat a Fidesz, habár országos választás majd csak 2018-ban lesz. A tender ismét hirdetmény nélküli volt. (Átlátszó)

Egyre bőkezűbben költekezik az állam a könnyűzene területén. Február elején több mint 21 millió forintot osztottak ki „tartalomkészítésre” a Cseh Tamás Program keretén belül. (444)

Az állam lenyúlná a Szép-kártyákon ragadt 2,5 milliárd forintot. A pénz a munkáltatóknak visszajárna, azonban az állam a belföldi turizmust élénkítené belőle. (Napi)

A Közbeszerzési Döntőbizottság kizárta Simicska Közgépét a közbeszerzésekből 3 évre, miután a Közgép pályázatában nem stimmelt néhány adat, többek közt egy hajó zárt fedélzetének méretei. (Index)

Az MNB bevonja a PRO V1TA egészségpénztár engedélyét, mivel az a jogszabályi rendelkezéseknek nem megfelelően működött. (Portfolio)

Uniós kutatási pénzek megcsapolásával vádol az LMP néhány céget. Hadházy állítása szerint hatalmas pénzösszegeket fordíthattak „bizarr” tanulmányokra. (Index)

Áder János köztársasági elnök testvérét nevezik ki az átalakuló Klik élére. Pölöskei Gáborné részt vesz majd az intézményfenntartó szakmai átalakításában is. (Origo)

Előfizetőket keresünk – támogasd az Átlátszó munkáját havi 1000 forinttal! Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.

Megosztás