Hírek

Jól beszóltak a tiltakozó orvosoknak, pedig csak jót akartak

Ezekről ne maradj le!

Újabb lehetséges szálak Kubatovékhoz a népszavazási botrányban (Index, 444, HVG)
Hogyan futamíts meg egy fideszes politikust? (Vastagbőr)
Jól beszóltak a tiltakozó orvosoknak (HVG, 444)

 

banner2_mozgo_2

 

Ha van 3 perced:

Újabb lehetséges szálak Kubatovékhoz a népszavazási botrányban
Kubatov Gábor titkárának gimnáziumi osztálytársa volt az a fiatalember, aki a népszavazási kérdést beadó Erdősi Lászlónét kísérte a Nemzeti Választási Irodánál. Az Index szerint  Varró Ádámnak hívják a férfit, és neki is erős fradis kötődése van, akárcsak az őket kísérő kopaszoknak, akikkel közösen meghekkelték az MSZP népszavazási kezdeményezését. (Index, 444, HVG)

Kirabolhatja-e a kormány az általa vezetett országot?
Három Átlátszó-blog is foglalkozott a népszavazás körül kialakult helyzettel.  A Falramentaparlament-blog szerint (cinikusan szólva) valójában a legfontosabb kérdésről lesz népszavazás, azaz, hogy kirabolhatja-e a kormány az általa vezetett országot? Az Ígyírnánkmi alkotmányjogászai azt vizsgálták, hogy hányféle okból nem lehet népszavazást tartani a Fidesz által kezdeményezett kérdésben, de mégis miért lesz (valószínűleg). A Vastagbőr pedig azt nézte meg, hogyan nem volt a keddi botrány hír a köztévében. (Falramentaparlament, Ígyírnánkmi, Vastagbőr)

Jól beszóltak a tiltakozó orvosoknak
Belülről bomlasztják a rendszert, aláássák a kórházak iránti bizalmat – lényegében ezzel vádolja az ÁNTSZ az „1001 orvos hálapénz nélkül” Facebook-csoport tagjait, akik korábban közleményben panaszolták a kórházak higiéniás helyzetét. Az ÁNTSZ szerint teljes biztonságban vannak, akik Magyarországon közfinanszírozott egészségügyi szolgáltatást vesznek igénybe. Azok, akik pluszban fizetnek, feltétlenül. A minisztérium szerint minden a legnagyobb rendben. (HVG, 444, HVG)

Hogyan futamíts meg egy fideszes politikust?
Sorban derül ki, hogy Habony Árpád nem csak Orbán Viktornak ad tanácsokat, hanem egy sor vezető fideszes politikusnak, sőt, még Tarlós István budapesti főpolgármesternek is. Viszont amikor a sajtó (egyes emberei) kérik, hogy meséljenek már erről, akkor elnémulnak, továbbállnak, nem válaszolnak, hülyének tettetik magukat. Az elmúlt napok politikusi mutatványaiból itt egy szép válogatás. (Vastagbőr)

Ha van még két perced:

Magyarországon minden hatodik óra hamis. Fertőzöttebbek vagyunk az uniós átlagnál, és ezt évi 40 milliárd forintunk bánja. (HVG)

Az Európai Unió Bírósága kedden elkaszálta a magyar cafeteriarendszert, vagyis eldőlt: az Erzsébet-utalvány és a Széchenyi-pihenőkártya nem maradhat a jelenlegi formájában. (Index)

Hat évre mérsékelték Blatter és Platini eltiltását. A FIFA fellebbviteli bizottsága ugyan elutasította a korrupció miatt elmeszelt futballvezérek kérelmét, de enyhítette a büntetésüket. (Blikk)

Így bíztatja a neves színházi rendező korrupcióra a minisztériumot. Schilling Árpád nyílt levélben meséli el, mi történt vele. (Librárius)

Brit újságírók állítottak kenőpénzes csapdát egy román EP-képviselőnek még évekkel ezelőtt, aki bele is sétált. Most ítélték el. (ABC News, VG)

Már kb. 70 millió dollárt visszaszerzett a korrupciós úton elsíbolt vagyonból a palesztin antikorrupciós főnök, de szerinte még több tízmilliót kellene ugyanígy fellelnie. (AlJazeera)

Előfizetőket keresünk – támogasd az Átlátszó munkáját havi 1000 forinttal! Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.

Megosztás