Hírek

Tényleg rosszabb a keleti sör, mint a nyugati?

Ezekről ne maradj le!

Dráma Abszurdisztán Nemzeti Választási Hivatalában (Index, 444, Index)
Perel az Átlátszó: nem tudni, hová tűnt 1,5 milliárd forint (Átlátszó)
Több mint egymilliárd forint kormánykommunikációra (HVG, VG)

 

banner2_mozgo_2

 

Ha van 3 perced:

Dráma Abszurdisztán Nemzeti Választási Hivatalában
A vasárnapi boltbezárásról akart volna népszavazási kérdést benyújtani egy MSZP-s politikus, de kopasz erőemberek állták útját. Így aztán egy volt fideszes polgármester felesége adhatott le kérdést, ezzel éveket nyerve a kormánynak az ügyben. Az erőemberek állítólag a Fradi biztonsági őrei, tehát a pártigazgató Fradi-elnökön keresztül közvetve kapcsolódhatnak a Fideszhez. A Fidesz tagadja, hogy köze lenne az akcióhoz. (Index, 444, Index)

Perel az Átlátszó: nem tudni, hová tűnt 1,5 milliárd forint
Tavaly augusztusban gyorsított, meghívásos közbeszerzési pályázatot hirdetett a Nemzeti Kommunikációs Hivatal a kormányablakok népszerűsítésére. A pályázat benyújtására alig tíz napos határidőt tűztek ki, egyetlen ajánlat érkezett, a HG 360 Reklámügynökség Kft. nyert. A Miniszerelnökség nem árulta el, hova került ez a pénz, ezért most perel az Átlátszó. (Átlátszó)

A vizezés idejétmúlt, már ipari enzimmel rontják a sört
Romániában, akárcsak a többi feltörekvő országban, a kereskedelmi forgalomba kerülő sör előállításához egyre inkább olyan ipari enzimeket használnak, amelyekről keveset tudni, viszont lehetővé teszik, hogy a sörgyártás folyamata gyorsuljon, a gyártók pedig olyan olcsó alapanyagokat használjanak, mint a kukorica. Így az elméletben ugyanolyan márkás sör különbözik Kelet-Európában és tőlünk Nyugatra. (OCCRP)

Időzített mutyibomba Nyíregyházán?
Hűtlen kezelés miatt feljelentést tett Nyíregyháza DK-s önkormányzati képviselője. A város 2013 és 2015 közt újította fel a játszótereket és a kondiparkokat. A munkálatokra kiírt pályázatokat sorban ugyanaz a cég nyerte el. A képviselő szerint a pályázatokat már alapból a cégre írták, amely pedig túlárazta a kivitelezést, ezzel több mint 30 milliós kárt okozva. (NOL)

Ha van még két perced:

Potom 16 millió dollárért vett Washingtonban villát a magyar állam. Az épület hat háztömbnyire található a Fehér Háztól. A nagykövetség még nem kommentálta az ügyet. (NOL)

Gigantikus összeget, 33-34 milliárdot kap Szekszárd a “Modern városok” kormányzati program keretében. Orbán olcsóbb távhőt és négycsillagos szállodát ígért. (Index)

Átdolgozták és csak részben valósul meg a Testnevelési Egyetem megalomán álma, amit a tavaly leégett sportcsarnok pótlására kapott 36 milliárd állami forintból terveztek. (Index)

Többen halnak meg kórházi fertőzésben, mint autóbalesetben a hálapénzt elutasító orvosok újabb nyílt levele szerint. Az orvosok többek közt pénzt követelnek a kormánytól. (Index)

A tavaly nyári és koraőszi bevándorlásellenes kampány eddig is több száz millió forintba került, ám a novemberivel együtt már átlépheti az egymilliárd forintot is. (HVG, VG)

25 milliós tartozása miatt végrehajtás indult az exmilliomos Szeremley Huba ellen. A borász-üzletember villája és két szőlőbirtoka kerül kifizetetlen devizahitel miatt kalapács alá. (HVG)

A FIFA elnökválasztásának elhaszlasztását kérte két induló, mivel visszaélésektől tartanak. Mindeközben a svájci főügyészség 152 FIFA-hoz kapcsolódó gyanús trazanckióról számolt be. (Index)

Nem sikerült megszereznie a Magyar Időknek a Gyurcsány-kormány idején készített nemzetbiztonsági tanulmányokat. A szerződésekre és kifizetésekre voltak kíváncsiak. (Index)

Az EU szerint jogellenes a magyar cafeteria rendszer, mert az kizárja a külföldi cégeket a piacról. Ez a SZÉP-kártya és az Erzsébet-utalvány végét jelentheti. (Index)

Előfizetőket keresünk – támogasd az Átlátszó munkáját havi 1000 forinttal! Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.

Megosztás