Hírek

Ma mit lop el tőled a kormány? Itt az újabb két és fél milliárd rejtélye

Ezekről ne maradj le!

Magáncégnél landolt a túlárazott spot ára, ami miatt Hosszú Katinka kiakadt (Átlátszó)
Jöhet az újabb csapás a Simicska-birodalomra (VS)
Hiába ugrál Péterfalvi, átnyomhatják a postatörvényt (Index, Napi)

 

banner2_mozgo_2

 

Ha van 3 perced:

Magáncéghez került a túlárazott TV spot ára
A polgármester állításával ellentétben ténylegesen nem a Kecskeméti Városi Televízió készítette azt a reklámfilmet, ami miatt elmérgesedett Hosszú Katinka és a Gyárfás Tamás vezette úszószövetség kapcsolata: a városi tévé ugyanis az erre kapott 55 millió forintos támogatást az utolsó fillérig kifizette egy magáncégnek, az Argus Film and Art Kft-nek. (Átlátszó)

Jöhet az újabb csapás a Simicska-birodalomra
A Médiatanács újabb eljárás megindításáról dönt az üzletember érdekkörébe tartozó Class FM-mel szemben. Az ismételt elmarasztalás megkönnyíti, hogy Simicska Lajosék már a nyáron elveszítsék az ország leghallgatottabb rádiófrekvenciáját. Az ürügy: a Sebestyén Balázs vezette reggeli show többször megsértette a kiskorúak érzékenységét. (VS)

Most 2,5 milliárdot nyúlna le a kormány
Ennyi pénz maradt ugyanis a Széchenyi Pihenő Kártyákon az elmúlt években. A kedvezményezett munkavállalók a SZÉP-kártyára kapják a cafeteria juttatásaikat a munkaadó cégtől, ám sokan valamilyen okból nem költik el a teljes összeget a lejárati időig. Ez a pénz visszajár a munkáltatónak, most viszont szemet vetett rá a kormány. A belföldi turizmus élénkítésére fordítanák. (Napi)

Iszonyatosan bestresszelt az ORÖ elnöke
Bejelentette lemondását az Országos Roma Önkormányzat elnöke, aki megromlott egészségi állapotával indokolta döntését. Tény azonban, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériuma most visszaköveteli az ORÖ rendelkezésére bocsájtott 1,2 milliárd forintot, mivel a korábbi elnök, Farkas Flórián által indított „Híd a munka világába” program semmilyen értékelhető szakmai tevékenységet nem végzett. (Index, Index)

Hiába ugrál Péterfalvi, átnyomhatják a postatörvényt
A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hivatalának elnöke is alkotmányellenesnek tartja a jogszabály tervezetét, amelynek értelmében kivonnák a Magyar Posta Zrt.-t az információszabadságra vonatkozó törvény alól. Gyakorlatilag csak azt lehetne ezután megtudni a cégről, amit magukról közölnek. Hiába a kifogások, az  Országgyűlés gazdasági bizottsága támogatta a módosítás tárgysorozatába vételét. (Index, Napi)

Nemzeti bérszámfejtés: káosz 1,5 milliárdból
Jelentős, akár 50 százalékra is tehető azon köztisztviselők-közalkalmazottak aránya, akik késve vagy hibásan kapták meg adóigazolásukat munkáltatójuktól, akad, aki emiatt lekésheti a bevallási határidőt is. A zavarért az érintettek a tavaly óta a Magyar Államkincstárba (MÁK) központosított „nemzeti bérszámfejtést” okolják. Még jó, hogy az állami bérszámfejtő rendszer kidolgozására másfél milliárd kapott a MÁK még 2012-ben. (Átlátszó)

Ha van még két perced:

Mégis vizsgálja a Gazdasági Versenyhivatal az M4-es autópálya körüli kartellezést. (Origo)

A volt Quaestor-vezér Tarsoly Csaba ügyvédje szerint szó sincs arról, hogy a brókerház meglopta volna az ügyfeleit. Szerinte a pénz is megvan. (NOL)

Az MTVA megint a kocsmákon akar hízni: a nyári eb-meccsek után is pénzt szedne a kocsmáktól. Az már más kérdés, hogy hogyan ellenőriznék a több ezer helyet. (444)

Elkezdte 19 hónapos börtönbüntetését a korrupcióért elítélt volt izraeli miniszterelnök. Egy szárnyban fog lakni az öt éve elítélt volt államelnök, akit nemi erőszakért zártak be. (Index)

Mindenki nyugodjon meg! Miután százmilliókat költött állami földekre, végre a földművelési végzettséget is megszerezte Mészáros Lőrinc. Egy juhépusztai telepen tette le a vizsgát. (HírTV)

Másfél milliárdos stadiont építenek Kisvárdán, emellett még 490 milliós támogatást ad a kormány a helyi futballakadémiára. (HVG via Kisvarda.hu)

A román Korrupcióellenes Ügyészség sikkasztással vádolja a román belügyi titkosszolgálat frissen leváltott vezetőjét. 16 millió forintnak megfelelő összeggel mutyiztak. (444)

A tenisz bundabotrány után, most kiderült: a holland labdarúgó bajnokságban is elcsaltak meccset. 2009-ben egy játékos bizonyítottan manipulált egy bajnoki mérkőzést. (Index)

Lemondott az ukrán helyettes főügyész, de távozása előtt még elmondta, hogy elborítja a korrupció a főügyészséget.  (HVG)

Az MTVA a Facebookon választolt a Népszabadságnak: összesen nettó kétszázmillióért, azaz részenként 32 millió plusz áfába került A Dal című zenés produkció. (HVG)

Előfizetőket keresünk – támogasd az Átlátszó munkáját havi 1000 forinttal! Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.

Megosztás