Hírek

Nem találod ki, mennyi készpénzzel rohangál Mészáros Lőrinc!

Ezekről ne maradj le!

Kiderült, hol tárolták a Szépművészeti Múzeum festményeit (Átlátszó)
50 millió készpénzzel szaladgál Mészáros Lőrinc (444)
Új ötlettel akarja megakadályozni az adóelkerülést az EU (Index)

 

banner2_mozgo_2

 

Ha van 3 perced:

Kiderült, kinek a lakásában voltak a Szépművészeti Múzeum festményei
A Szépművészeti Múzeum másfél év után végre kiadta, hogy hol tárolta a múzeumból kikölcsönzött tíz antik festményt az Andrew Vajna tulajdonába került TV2 új gazdasági igazgatójának, Halkó Gabriellának a cége. A bíróság jogerős döntése után kiderült, hogy abban az V. kerületi lakásban, ahol gyakran feltűnik a miniszterelnök nem hivatalos tanácsadója, Habony Árpád. (Átlátszó)

50 millió készpénzzel szaladgál Mészáros Lőrinc
A korábbi évekhez képest eltérő módon már nem került fel Felcsút honlapjára az ország egyik legsikeresebb vállalkozójának, Mészáros Lőrincnek a vagyonnyilatkozata, ezt már csak a felcsúti polgármesteri hivatalban lehet előzetes egyeztetés után megtekinteni. A 444 vette a fáradságot, és odament. Kiderült, hogy több mint félmillárddal tartoznak neki, és bő 800 milliós osztalékot vett ki tavaly a cégéből. (444)

Új ötlettel akarja megakadályozni az adóelkerülést az EU
A nagy multicégek, mint a Google és a Facebook is az adóoptimalizálás koronázatlan királyai. Ellenük és a hozzájuk hasonló multik ellen adott be törvényjavaslatot az Európai Bizottság. A javaslat szerint minden multicégnek részletes bontásban nyilvánosságra kellene hoznia, hogy pontosan mennyi pénzt kerestek az egyes európai országokban. A javaslatot támadják a jogvédő szervezetek és természetesen az érintett cégek is. (Index)

Nehogymá’ megtudhassuk, van-e érettségije a nagyköveteknek!
Az bizony a nyilvánosságra tartozó kérdés, hogy a kormánytisztviselők, nagykövetek, külügyi attasék szakmai előéletük alapján a közfeladat ellátásra való alkalmasak-e, megfelelnek-e a törvényi feltételeknek. Az adatoknak a tisztviselők önéletrajzából kellene kiderülniük, de azokat a jogerős ítélet ellenére sem adja ki a Külügyminisztérium,  mondván, szerepelnek bennük személyes adatok is. (Átlátszó)

Kínos magyarázkodás a Kormány.hu-n
A botrányos kazah mezőgazdasági tanulmányokkal kapcsolatban, nem a kazah üzletben érdekelt konzul szólalt meg, hanem a tanulmány egyik szerzője. A 40 millióért készített magyar-kazah tanulmányok egyikének a készítője elismeri, hogy átemelt anyagokat tartalmaz a munkája, és a Kormány.hu-n megjelent nyilatkozatában azt is hozzáteszi, hogy a minisztériumot semmilyen felelősség nem terheli az ügyben. (HVG)

Ha van még két perced:

Árulják a volt pénzügyminiszter, Oszkó Péter házát, amely annak idején azzal került be a hírek közé, hogy eltértek a tervektől az építés során, és túlépítették. (HVG)

Míg a kormány használatában álló szolgálati autók nagy többsége Skoda Superb, a Külgazdasági és Külügyminisztérium több vezetője luxuskategóriás autót hajt. (NOL)

Pécs után már sötétségre panaszkodnak a dunaújvárosiak is az RTL Híradóban. Azóta van sötét, hogy a miniszterelnök vejének egykori cége lecserélte a lámpákat. (HVG)

Hatalmas üzlet a letelepedési kötvény: 74-95 milliárd forint közötti összeg landolhatott eddig a papírokat  offshore cégeknél. (HírTV)

Kemény a bukott oligarchák sorsa. Végrehajtás indult Simicska egyik vagyonkezelő cége ellen, de állítólag csak azért, mert elírtak egy adószámot. (NOL)

Hibátlan érvvel magyarázta meg a rendszerváltás utáni Magyarország vezető szakszervezetise, miért oké, hogy négyszintes, liftes háza van. (444Magyar Idők)

A nemrég kirobbant teniszbotránynak újabb két gyanúsítottja van, most egy játékvezetőről derült ki, hogy meccset csalt el a fogadási maffia kedvéért. (IndexGuardian)

A Story volt főszerkesztőjét nevezték ki az Andy Vajna-féle TV2 hírigazgatói posztjára, akiről eddig leginkább botrányos bulvárkönyvei miatt lehetett hallani. (Vastagbőr)

Büntetőeljárást indított a román Korrupcióellenes Ügyészség Tiberiu Nitu ellen, aki múlt héten lemondott a legfőbb ügyészség éléről. Bűnsegédlettel vádolják. (NOL)

Három cég viheti el az agrárkamara százmillióit, amelyet a jövőbeni szuperhonlapjának készítésére tettek félre. A nyertesek gyakorlott versenyzők a kormányzati pályázatokban. (Index)

Egy írásbeli kérdésre válaszolva Lázár János elárulta, már megtették az intézkedéseket az állami cégvezetők béremeléséhez, de még nem tudják, mennyibe fog ez fájni. (HVG)

Több olyan szervezet is felbukkan a CÖF támogatói közt, akik nem tudtak arról, hogy támogatnák az alapítványt. Az ügyben a CÖF vezetője még nem szólalt meg. (NOL)

Előfizetőket keresünk – támogasd az Átlátszó munkáját havi 1000 forinttal! Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.

Megosztás