Hírek

Alibicégek valósították meg az oktatási reformot, azért lett ilyen

Ezekről ne maradj le!

Itt a Fidesz-barát tévék és újságok listája (444)
Elképesztő munkakörülmények a Központi Nyomozó Főügyészségen (Átlátszó)
„Lógnak” az oktatásra szánt összegek (HVG)

Ha van 3 perced:

Elképesztő munkakörülmények a Központi Nyomozó Főügyészségen
Pincében maradt iratok, felbontatlan bűnjelzsák – a rossz munkakörülményekre hivatkozva hozott kedvező ítéletet a Kúria annak az ügyésznek az ügyében, aki több, politikusokat elszámoltató esetben járt el. Az erőtlen számonkérések, kifejezetten a BKV-ügy után a Legfelsőbb Ügyészség megpróbálta elővenni az ügyészt, fel is mentették hivatalából, de ő a munkaügyi bírósághoz fordult. (Átlátszó)

Itt a Fidesz-barát tévék és újságok listája
Nem akármilyen módon próbálták győzködni az embereket a működő reformokról a fideszes hirdetések. Egy közérdekűadat-igénylésből kiderült, kizárólag Fidesz-közeli tévécsatornák jártak jól, amikor 600 millió forintot invesztált a kormány ezekbe a kampányokba. Például 3003 tévészpotból 1528 a TV2-csoport valamelyik adóján futott. Simicskának semmi nem jutott. (444)

„Lógnak” az oktatásra szánt összegek
Hadházy Ákos LMP-s politikus szerint eddig legalább 30 milliárd forintot költöttek oktatási reformokra, és a kiadások közül több, akár százmillió forint értékű megbízás is alibicégekre, alibifeladatokra ment el. Azt állítja, a kormány azért vezetett be tantervet, adminisztrációs terheket és minősítési rendszert, hogy ellophassa az azok elkészítése után felvehető uniós forrásokat. (HVG)

Ötven milliárdért cserébe egyhangú megválasztásra számítanak
Novemberben döntöttek arról az 50 milliárd forintról, ami a Vajdasági Magyar Szövetség zsebében landol, hogy megvalósíthassa gazdasági programját. Eszközbeszerzéshez, fejlesztésekhez lehet majd támogatást igényelni, de csak magyar állampolgársággal rendelkezőknek. 2014-ben a határon túli választók 95,5 százaléka a Fideszre szavazott, a most befektetett 50 milliárd a jövőben még több szavazatot hozhat. (444)

Ha van még két perced

A Miniszterelnökség több év pereskedés után adta át az eltitkolt Századvég-tanulmányokat a VS-nek. A tanulmányok négymilliárd forintba kerültek. (VS)

A nyáron elfogadott 2016-os költségvetés már most problémákba ütközik: a belső tételeknél 250 milliárd forintos forráshiány van. A Klik és a CSOK is problémát okozhat. (Napi)

Január közepén írt az Átlátszó a TEK 25 milliós színházáról. Közben az alternatív színházakat a megszűnés fenyegeti, hiszen az állami támogatásuk semmire sem elég. (HVGÁtlátszó)

Hullanak a fociforintok Putnokra is, focibázis alakul a Sajóvölgye Focisuli Sport Egyesület fejlesztéseivel. Négy év alatt 1,055 milliárd forintnyi tao-pénzt harácsoltak. (MFOR)

Ilyen se volt még: fellép a korrupció ellen Kim Dzsong Un. Észak-Korea kapta a legrosszabb besorolást a délkelet-ázsiai térségben a Transparency Internationaltól. (IBT)

Előfizetőket keresünk – támogasd az

Átlátszó munkáját havi 1000 forinttal! Függetlenségünk záloga a

közösségi finanszírozás.

Megosztás