Hírek

Emlékszel még, amikor Simort majdnem „karóba húzták” 2 millióért?

Ezekről ne maradj le!

Emlékszel még, amikor Simort majdnem „karóba húzták” 2 millióért? (HVG)
Itt az Ákos-féle szájkarate újabb felvonása: a HM is szerződött a Telekommal (Átlátszó)
Tovább csilingelnek Felcsúton a taós fociforintok (MNO)

Ha van 3 perced:

Emlékszel még, amikor Simort majdnem „karóba húzták” 2 millióért?
Az akkori jegybankelnök bűne az volt, hogy pofátlanul sokat vitt haza, így 2010-ben a hatalomra került Orbán-kormány sokat támadta ezért. Az akkor havi rongyos kétmilla volt, aztán jött a fideszes bérplafon, ami most már éppen 5 millió forint az állami cégvezetők esetében. De ez csak papíron van így: a jogszabályok simán megengedik nekik, hogy ennél nagyságrendekkel többet is hazavigyenek. (HVG)

Itt az Ákos-féle szájkarate újabb felvonása
Kiderült a Honvédelmi Minisztérium is szerződött a Telekommal, pont azután, hogy az énekes nőket érintő, vitatott kijelentései kavartak vihart, a telefoncég szponzori szerződést bontott vele, és a kormányszóvivő pedig bejelentette, minden állami szerződést megszüntetnek a céggel emiatt. Korábban már egy másik állami szervezetről is kiderült, hogy ettől függetlenül  egy 4,5 milliárd forintos keretszerződést ütött nyélbe a Telekommal. (Átlátszó)

Tovább csilingelnek Felcsúton a taós fociforintok
Eddig 286 milliárd forint tao-pénz jutott az öt kiemelt látványsportnak. A pénz csaknem fele, 142 milliárd forint a labdarúgásnak jutott. Ebből tizenegy milliárd Felcsúton kötött ki – ez a futballkluboknak szánt összeg egytizede. Bőven jutott pénz a Tállai András vezette mezőkövesdi focicsapatnak és a másodosztályú Kisvárdának (a város országgyűlési képviselője Seszták Miklós fejlesztési miniszter). (MNO)

Most akkor tényleg új korszak van a kommentelésben?
Órák alatt keresztülszáguldott a győzelmi hír a  sajtón az Emberi Jogok Európai Bíróságának az internetes kommentekért való felelősséggel foglalkozó újabb ítéletéről. A döntés helyretette a magyar joggyakorlatot, ami a portálokat lényegében automatikusan felelőssé tette a kommentelő esetleges jogsértései miatt. Az Átlátszó jogászainak értékelése szerint a friss ítélet sem mentesít a felelősség alól. (Ígyírnánkmi)

Ha van még két perced:

471 millió forintot költött a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara egy a szakértők szerint maximum 10-20 millió forintba kerülő honlapra. A DK feljelent. (Index)

Nagyértékű költségvetési csalás miatt indulhat nyomozás az Uber ellen. A fuvarmegosztó cég közben bejelentette, hogy ezentúl megkövetelik a vállalkozói adószámot sofőrjeiktől. (Magyar NemzetHVG)

Trafik, föld, TV2 – itt a Ténytár legújabb mutyilistája. Összesítés a legutóbb időszak érdekes ügyleteiről. (Ténytár)

Nem szerepel a vagyonnyilatkozatában, holott többször látták Orbán Viktort egy szürke VW Transporter volánja mögött, amely ráadásul rendszeresen a miniszterelnök háza előtt parkol. (HVG)

Ha valaki nagyon akar atomot, nem gond az orosz háttér az EU-ban sem: Paks II mellett lobbizik a Foratom nevű, európai atomenergiai lobbicsoport. (HVG)

Hova tűnik el naponta több ezer menekült? Miközben ennyien érkeznek Athén kikötőjébe, a makedón határra már csak pár száz jut el közülük. Embercsempészet nagyban. (Átlátszó)

Lemondott a litván egészségügyminiszter, mert saját bevallása szerint hat évvel ezelőtt hálapénzt adott egy orvosnak. Az ügyészség korrupció gyanúja miatt már meg is hallgatta. (444)

Mindeközben elképesztő cikket közölt a Délmagyarország a magyar „hálapénz illemtanról”. A hálapénz elleni küzdelmet teljesen aláaknázó idézetek név nélkül nyilatkozó orvosoktól. (Hír24)

Spanyol bíróságra idézték a brazil sztárfocista Neymart: azokat a híreszteléseket kívánják tisztázni, amely a játékos átigazolásával kapcsolatos korrupcióra és csalásra vonatkoznak. (Figyelő)

Lemondott a román legfőbb ügyész, miután azzal vádolta meg a korrupcióellenes ügyészség, hogy jogtalan megállapodást kötött a saját, állandó rendőri felvezetéséről. (444)

Az elvárt növekedésnél még több mint harmadával lehetne nagyobb a nigériai nemzeti össztermék 15 év múlva, ha visszaszorítanák az egyre burjánzó korrupciót. (Economist)

Előfizetőket keresünk – támogasd az

Átlátszó munkáját havi 1000 forinttal! Függetlenségünk záloga a

közösségi finanszírozás.

Megosztás