Hírek

Keressük! Nincstelen zenész milliárdos cégbirodalommal

Ezekről ne maradj le!

Csillagászati pénzért szervezte ki az MTVA a reklámfelületek értékesítését (Átlátszó)
Keressük! Nincstelen zenész milliárdos cégbirodalommal (HVG)
2015 a gyarapodás éve volt a vagyonnyilatkozatok alapján is (HVGNépszabadság)

Ha van 3 perced:

Csillagászati pénzért szervezte ki az MTVA a reklámfelületek értékesítését
Pontosan 1,8 milliárdért, ráadásul az egyedüli ajánlettevőként jelentkező Media Services Company nevű cégnek ez volt az első sikeres közbeszerzése. A társaságnak az elmúlt öt évben 500 millió forint volt a legnagyobb nettó árbevétele. Érdekes adalék még, hogy a tavaly októberi pályázat előtt két héttel vált meg tulajdonrészétól Csetényi Csaba, Rogán Antal pasa parki szomszédja. (Átlátszó)

Keressük! Nincstelen zenész milliárdos cégbirodalommal
Papíron jól menő vállalkozásai vannak, barátai szerint viszont sokszor nélkülözni kényszerült az ismert és egy ideje eltűnt dzsesszongorista, Farkas Mihály. Ő ugyanis a főrészvényese annak az SDA Informatikai Zrt.-nek, amely a tervezett 540 millió forint helyett 924 millióért fejlesztette tovább közoktatási szoftverét a minisztérium számára. (HVG)

2015 a gyarapodás éve volt a vagyonnyilatkozatok alapján is
Orbán Viktor 5,5 millió forintot keresett könyvkiadással, Áder János takarékoskodott, Kósa Lajos megválhatott az egyik motorjától. Szijjártó Péter elkezdte törleszteni a családi kölcsönt, Seszták Miklós fejlesztési miniszter viszont nagyot kaszált az ügyvédi irodájának köszönhetően. Az egyik fideszes félmilliárdot tévedett. Itt vannak a képviselői vagyonnyilatkozatok, amikből sokminden nem derül ki, de van, ami mégis. (HVGNOLOrigo)

Durván adócsaló lehet rengeteg taxis
A kütyüzéssel, vagyis a taxióra babrálásával és emiatt a magasabb viteldíjjal az utasokat károsítják meg. De nemcsak ők, hanem az államkassza sem kapja meg a neki járó bevételeket. Évente több milliárd forintnyi adót nem fizetnek be azok a taxisok, akik az úgynevezett radírozós módszert és egyéb trükköket is bevetnek. (Index)

Ilyen amikor az ügyészek védekeznek
Előbb a Heti Válaszban tettek fel egy sor kérdést az ügyészség és a rendőrség szerepéről a szoci korszakba visszanyúló korrupciós ügyek körüli teszetoszaságról, a sorozatos felmentő vagy enyhe ítéletekről, majd az ügyészség válaszolt is a felvetésekre. Szerintük nem volt jogalapja például Demszky kihallgatásának, a Hagyó-perben pedig nem alkalmaztak kényszert, visszautasítják a koncepciós eljárás vádját. (444HVG)

Ha van még két perced:

Közmunkásokat is alkalmaz a tótkomlósi temetőt fenntartó evangélikus egyházközség, ahol az utóbbi években a többszörösére nőtt a temetőgondozási díj, látványos eredmény nélkül. (NOL)

Munkatársától lopott személyazonossággal kezdett új életet egy magyar férfi Svédországban, ahol a börtönt is megjárta. Most itthon emeltek ellene vádat. (444)

Németh Szilárd, a prominens rezsiharcos folyamatban lévő ügyben számoltatná be a bírói kar vezetőit – megsértve ezzel többek között Alaptörvényt is. (Vastagbőr)

Több álnevet váltogatva, rejtőzködve él – most éppen úgy tűnik, Moszkvában – Putyin idősebbik lánya, aki húgához hasonlóan fényűző életmódot folytat. (NOL)

Több mint 9 ezer üveg hamis pezsgőt talált az olasz rendőrség, melynek összértéke körülbelül 108 millió forint. Emellett negyvenezer hamis címke is előkerült. (Guardian)

Korrupcióval vádolják az egyik legismertebb kínai lelkészt – támogatói szerint lejárató kampányt folytatnak ellene. (BBC)

Előfizetőket keresünk – támogasd az

Átlátszó munkáját havi 1000 forinttal! Függetlenségünk záloga a

közösségi finanszírozás.

Megosztás