Hírek

Olaszországban már törvényesen lehet rendőröket vesztegetni!

Ezekről ne maradj le!

Kamu volt az Ákos-botrány: mégsem rágtak be a Telekomra (Átlátszó)
Mindenkit leváltottak az ORÖ szövetkezetében (ATVRomnet)
Jöhetnek a nemzeti italboltok? (HVGNapi)

Ha van 3 perced:

Kamu volt az Ákos-botrány: mégsem rágtak be a Telekomra
A kormány mégsem áll ki igazán Ákos mellett, aznap hosszabbítottak szerződést a Telekommal, amikor bejelentették azok felmondását. Vagyis azokat az egyedi szerződéseket valóban felmondták, amik két hét múlva jártak volna le, azonban a szélessávú hálózat fejlesztéséről szóló szerződéseket és a flottaszerződéseket nem hogy felmondták volna, de az előbbit meg is hosszabbították 2016. december 31-ig. (Átlátszó)

Mindenkit leváltottak az ORÖ szövetkezetében
A „Híd a munka világába” foglalkoztatási szövetkezetben nem csak a képviselők személye változott meg, a szövetkezet vezetője, Farkas Flórián is lemondott miután egymilliárd forintos uniós támogatás szabálytalan elköltésével vádolták meg a szövetkezetet. Az elnöki posztot ezentúl Berényi László, a Lungo Drom alelnöke tölti majd be. (ATVRomnet)

Jöhetnek a nemzeti italboltok?
A Figyelő szerint tavasszal olyan törvénymódosításokat fogadhatnak el, melyek lehetővé teszik az italkereskedelem államosítását is. Az új jövedékiadó-törvényben szerepelhetne az szeszesitalok értékesítési monopóliumának jogszabálya is. Lázár János az ügyben azt nyilatkozta, hogy a kormány nem tervez jelenleg semmit sem állami monopóliummá tenni, de a cikk tartalmát nem ismeri, így arra nem tud érdemben reagálni. (HVGNapi)

Letelepedési kötvényekből luxusvilla az Andrássy úton
Az Andrássy úton lévő Avenue Gardens luxusingatlan egy részét 2014-ben az Avenue Garden Holding vette meg. A cég több szálon is kötődik a magyar letelepedési kötvényeket rejtélyes körülmények közt árusító cégekhez, melyek olyan országokban vannak bejegyezve, ahol a cég adataihoz, így tulajdonosi háttérhez  sem lehet hozzáférni. A kötvények árusítását először Rogán Antal kezdeményezte 2012-ben. (Direkt36)

Ha van még két perced:

Kutyák számára kifejlesztett futópadra vett fel 45 millió forintos uniós támogatást egy férfi. A projekt sosem valósult meg, a Fővárosi Főügyészség vádat emelt a férfi ellen. (IndexNOL)

Tévesen utalt ki 31 millió forintot karácsonykor az MVM-csoport, sokan arra gyanakodnak, hogy a vezetők kaphatták meg a 2 millió forint feletti juttatásaikat. (HVG)

Lezárta a Questor-ügy nyomozását a Nemzeti Nyomozó Iroda, 11 személy ellen javasoltak vádemelést. (NOL)

Hamis állításokkal próbálta népszerűsíteni a 4Life Direct Kft. időseknek szánt biztosítását, 99 millió forintra büntette a Gazdasági Versenyhivatal. (NOL)

A rendőrök megvesztegetése „mindössze” 100 euróval és részegen nem számít bűncselekménynek az olasz legfelsőbb bíróság legutóbbi döntése értelmében. (Local)

Törvényhozás befolyásolását célzó vesztegetések ügyében indult nyomozás során beidézték Brazília elnökét is tanúnak. (VOA News)

Az Orange és az MTN telekommunikációs cégeknek közel 166 millió dolláros adóelmaradásuk van Kamerun felé az antikorrupciós bizottság szerint. (Reuters)

Előfizetőket keresünk – támogasd az

Átlátszó munkáját havi 1000 forinttal! Függetlenségünk záloga a

közösségi finanszírozás.

Megosztás