Hírek

Ez még csak petting, vagy már igazi az Orbán-Simicska háború?

Ezekről ne maradj le!

A miniszter családja élvezi a nemzeti együttműködést (444)
Amerikában is lesz KiMitTud (Átlátszó)
Ezt mondta Hagyó az utolsó szó jogán (HVG)

Ha van 3 perced:

A miniszter családja élvezi a nemzeti együttműködést
Lázár János családja sem maradt ki a karácsonyi földárverésekből, hiszen apja és nagybátyja is bevásárolt. A miniszter apja 14 hektár területhez jutott tavaly decemberben, nagybátyjának agrárcége pedig a több mint 1300 hektáros földterületéhez hozzácsapott még 115 hektárt decemberben. De aggodalomra semmi ok, Lázár szerint – mint korábban erre utalt – az állami földek privatizációja rendben van, máskülönben a mindenkori kormány lopná szét az állami földeket. (444)

Rogán tényleg Portikék élettársával üzletelt
A NOL másodfokon pert nyert Rogán ellen. A Fidesz frakcióvezetője valótlan tényállítással vádolta a hírportált, miután az megírta, hogy Portik élettársával üzletelt, amikor V. kerületi polgármester volt. Rogán szerint nem valós, hogy Pápa Marianne Portik Tamás élettársa lenne, azonban. A lap viszont hitelt érdemlően igazolta a bíróság szerint az állítását. (NOL)

Százmilliós tartozása volt az eltűnt szoci cégének
A több mint egy hete eltűnt zuglói képviselő, Sápi Attila cégének 100 milliós tartozása volt. A magánnyomozással foglalkozó céget tavaly októberben számolták fel, mivel a több mint 100 millió forintos adótartozása több mint 180 napig fennált. A képviselőt utoljára egy lakhelyéhez közeli kocsmában látták, állítólag zavartan viselkedett. (HVG)

Ezt mondta Hagyó  az utolsó szó jogán
Kecskeméten zajlik Hagyó Miklós egykori szocialista főpolgármester-helyettes korrupciós pere. A fővárosi önkormányzat, a BKV és a DBR Metró egykori munkatársai is ártatlannák vallották magukat hűtlen kezelés vádjában. A vádhatóság szerint legalább egymilliárdos értékű vagyoni hátrányt okoztak a BKV-nak előnytelen szerződéseket Hagyó az utolsó szó jogán mindent tagadott. (HVG)

Amerikában is lesz KiMitTud
Fontos reformot hagytak végre az USA-ban, amellyel megkönnyítik a közérdekű adatigénylést. Lesz külön weboldal is, kicsit mint a magyar KiMitTud, és a leggyakrabban igényelt dokumentumokat a kormányzati intézményeknek automatikusan fel is kell tölteniük. Az utolsó pillanatban a kivételek közé kerültek a hírszerzéssel foglalkozó intézmények, amelyek persze leginkább rászorulnának a reformokra. (Átlátszó)

Ha van még két perced:

A Mol kétmilliárd forintot önt taón keresztül a magyar fociba, ráadásul megtiszteltetésnek veszik ezt a terhet. Nem, semmi köze a döntésnek ahhoz, hogy a miniszterelnöknek ez fontos. (444)

Egyedüliként indult a Hild-villa felújítására, és nyert is egy cég, amely aztán a  tervezettnél 24 millió forinttal többért csinálja meg a melót. Mindezt Fekete György akadémiájának. (Átlátszó)

A friss fordulót Simicska nyerte az Orbánnal vívott háborújában: a bíróság szerint a Mahir-oszlopokat nem lehet eltávolítani, azok visszaállítását már meg is kezdték. (444)

A korrupciógyanús ügyek után végjátékához érkezett az Országos Roma Önkormányzaton belüli belháború. A szervezet önfeloszlatásáról dönthetnek. (HVG)

Másodfokon is felmentette a bíróság az ajkai polgármestert a hűtlen kezelés és a zsarolás vádja alól. Az ügy még 2012-ben indult. (Index)

Ötven kilométernyi utat lopott el egy orosz börtönigazgató: felszedték a betonlapokat és sokkal drágábban eladták. (444)

Oroszország két titkosszolgálata közötti feszültség az utóbbi két évben jelentősen megnövekedett, amit az orosz hadsereg két vezetőjének hirtelen halála csak fokozott. (Átlátszó)

Előfizetőket keresünk – támogasd az

Átlátszó munkáját havi 1000 forinttal! Függetlenségünk záloga a

közösségi finanszírozás.

Megosztás