Hírek

Képzeletbeli embert sem lehet korrumpálni!

Ezekről ne maradj le!

Újabb frontok nyíltak a nagy oszlopháborúban (HVG, 444, HVG)
Képzeletbeli embert sem lehet korrumpálni! (HVG, Index)
Elkésett a fellebbezéssel az ügyvéd, egymilliárdot bukott Esztergom (Átlátszó)

Ha van 3 perced:

Újabb frontok nyíltak a nagy oszlopháborúban
Már a hétvégén elkezdte bontani a főváros Simicska Lajos közterületi reklámcégének a hirdetőoszlopait, de amit lebontottak este, felhúzták reggelre. Egészen tegnapig, amikor az oszlopháború lokális tetőpontját érte el: a Bazilikánál található hirdetőoszlopot a Mahir biztonsági őrei védték, miközben a főváros emberei daruval próbálták azt kiszedni a helyéről. A helyszínen rendőrök is voltak, a mai állás Mahir-Főváros 1:0. (HVG, 444, HVG)

Mészáros lassan polihisztorrá válik
Orbán szülőfalujának polgármestere, a milliárdos Mészáros Lőrinc a gázszerelési-, ásványvízteremelői-, földművelői karrierje után most a futball felé fordul, focicsapatot tervez vásárolni magának Horvátországban. Az üzletet még nem ütötték nyélbe, de az eszéki városvezetés nem látja akadályát, hogy az egyetlen vevőként jelentkező Mészárosnak adja el a klubot. Orbán kebelbarátja utólag kifizetné a béreket és konszolidálná az egyesületet. (Index, HVG)

Képzeletbeli embert sem lehet korrumpálni!
Frissen szabadult a börtönből, máris hatalmas üzletet látott gyanútlan emberekben egy budapesti férfi. Szabadulása után EU-s pályázati szakértőnek adta ki magát, magas beosztásban dolgozó, de egyébként nem létező kapcsolatainak megvesztegetését ajánlotta fel ügyfeleinek, akiket most vele együtt állítottak bíróság elé. Mindenkinek legyen ez örök tanulság: nem létező embert korrumpálni is bűn! (HVG, Index)

Nem csak egy FM-es cég bukott milliókat
Majdnem egy év telt el a brókerbotrány óta, de az egyik hatalmas bukásra csak most derült fény. A Földművelésügyi Minisztériumban feltehetően jobbnak látták, ha csak egy balhéra derül fény. Ezért nem szólhattak, hogy a TIG 410 millió forintos bukása mellett, egy másik állami cégük, a Magyar Tejgazdasági Kísérleti Intézet Kft. további 113 milliót veszíthetett el. A kormány egyébként tudott a veszteségről. (Index)

Elkésett a fellebbezéssel az ügyvéd, egymilliárdot bukott Esztergom
Egy tavaly lezárult per okán közel egymilliárd forintot köteles fizetni az esztergomi önkormányzat a hányattatott sorsú élményfürdő építéséért egy vállalkozásnak. A pert ugyan csak első fokon vesztette el a város, de a fellebbezéssel egy napot késett az önkormányzatot képviselő ügyvéd, így az jogerőssé vált. Az ügyvéd igazolási kérelmét mind a harmadfokon eljáró Kúria, mind az Alkotmánybíróság elutasította. (Átlátszó)

Ha van még két perced:

A Kúriához fordulnak a kisemmizett gazdák, mert a földmutyival kihúzták a lábuk alól a talajt. Szó szerint ugye. Eddig a bíróság nagyjából rendben találta a dolgokat. (Index)

81 milliárd forintot költött 2010 és 2014 közt a kormány hirdetésekre, ami Rogán Antal szerint még így is kevesebb, mint a Gyurcsány-Bajnai kormányok idején. (HVG)

A KSH szerint az elmúlt egy évben csökkent a munkanélküliek száma. Ja, úgy, hogy nőtt a közmunkásoké, és majd 600 ezerrel kevesebb közalkalmazott lesz. A statisztika hajlékony. (Index, Index, Index)

Hatmilliárd forintos támogatást nyert az ELTE az intézmény korszerűsítésére. Ebből 700 milliót kap Orbán és több fideszes vezető volt szakkollégiuma felújításra. (HVG)

Korábban közel egymilliárd forintot kapott Kisvárda stadionépítésre, kiegészítve 1,2 milliárd tao támogatással, amit most a biztonság kedvéért megtoldottak még további 690 millióval. (MNO)

A BKV-nak nincs pénze biztonsági őrökre, ami miatt most senki nem védi az 1-es metrót, sem téli gumikra, ami miatt csúszkálnak a buszok, de a BKV-vezér közel havi 2 milliót keres. (NOL, NOL, NOL)

A híres indiai korrupcióvadász közcélokra ajánlotta fel a díjjal járó pénzt, 8,8 millió forintnak megfelelő összeget, de alig talált valakit, aki el meri fogadni. (VS)

A korábbi brazil elnöknek is tanúskodnia kell az országot megrázó korrupciós ügyben, amelyben a  nemzeti olajvállalat a hunyó. (Reuters)

Előfizetőket keresünk – támogasd az
Átlátszó munkáját
havi 1000 forinttal! Függetlenségünk záloga a
közösségi finanszírozás.

Megosztás