Hírek

Móricz Zsigmond, hol vagy? Olvasd el a mait!

Ezekről ne maradj le!

Milyen az az alapítvány, amiben Poltné a felügyelő? (RTL Hírek444)
Rogán szomszédja újabb nem nyilvános közbeszerzést nyert (Napi)
Tiborcz István „megvilágosodott”. Érted? (VS)

Ha van 3 perced:

Milyen az az alapítványi cég, amiben Poltné a felügyelő?
Hát olyan, amit Matolcsy jegybankja talált ki. Miközben már eddig is tízmilliárdokat tolt bele az MNB ingatlanokba és homályos hátterű alapítványokba, most az alapítványok „szaporodnak”: 12 milliárdból jön létre egy cég, amiről nem tudjuk mit csinál, de a lényeg, hogy a legfőbb ügyész felesége is benne van, aki egyébként az MNB-ben dolgozik. (RTL Hírek444)

Rogán szomszédja megint nyert, persze állami milliárdokkal
A kormány csaknem 1,3 milliárd forintot költ egy nemzetközi szakácsverseny európai döntőjének megrendezésébe, amit emellett megtámogat még egy nagy adótartozó, a marketinges feladatokat pedig egy jól ismert vállalkozó reklámügynöksége bonyolítja. A vállalkozó nagy erőssége, hogy Rogán szomszédja, és már eddig is hasított pályázatokon. (Napi24)

Tiborcz István „megvilágosodott”. Érted?
Orbán Viktor veje eddig a közvilágítás mestere volt, de tavasszal eladta a részesedését a beszállása óta sikert sikerre halmozó Eliosból. Pont azelőtt, hogy a cég közpénzes ügyei iránt elkezdett élénken érdeklődni az EU csalás ellen hivatala. Nem maradt tétlen, most több informatikai cégben is  tulajdont szerzett, tehát valószínűleg készülhetünk az iparág felvirágzására. (VS)

Mészáros Lőrinc vőjelöltje tüsténkedik az új Közgép-körül
Éveken keresztül volt Magyarország meghatározó építőipari cége a Fidesz egykori gazdasági igazgatója által gründolt Közgép. Most, hogy nincsenek már jóban, készülődik Magyarország új, meghatározó építőipari cége, amelyben nincs benne Simicska Lajos, viszont benne van Orbán szülőfalujának immár milliárdos polgármesterének jövendő vője. Mészáros szerint persze „az nem bűn, ha valaki rokon”. (NépszabadságVS)

Orbán: a magyar közbeszerzési törvény a legszigorúbb Európában
A miniszterelnöknek sikerült egy parlamenti felszólalásban a fenti mondattal együtt azt is mondania, hogy  a) a mostani szabályozási rendszer betartható és életszerű, mert azt mondja ki, hogy b) az ember azokért tartozik felelősséggel, akikkel egy háztartásban él, és c) nem foglalkozik üzleti ügyekkel. Mást nem mondott, pedig még jó lett volna. Móricz Zsigmond, hol vagy? (444HVG)

A kormány fizeti ki Farkas Flórián csatlósait
Nagyon megéri Farkas Flóriánnal jóban lenni a 47 fős Országos Roma Önkormányzatban, mert éppen a testület fele kap mentori kinevezést egy uniós finanszírozású felzárkóztató programban. Pont az a fele, amely Farkast is támogatja. Az állás havi 250 forintos fizetéssel jár. Az ORÖ másik fele pedig épp szeretné feltárni az előző elnök vezetése idején elkövetett gazdasági szabálytalanságokat, amit persze ő és követői nem támogatnak. (Index)

Ha van még két perced:

Egy két civil szervezet által elindított, korrupció-gyanús beszerzéseket figyelő online felület jelzett a Várkert-bazár felújításának újabb 743 millió forintos szerződésénél. (168 óra)

A nyáron még szükségtelennek nevezte, sőt meg is tiltotta Lázár János a nagy értékű állami járművásárlásokat, most mégis ilyen pályázatot írtak ki. (Napi)

Az Együtt politikusa önmaga ellen kezdeményezett vagyonosodási vizsgálatot, miután a kormánytagok ellen akart ilyet kezdeményezni, és a Fidesz azt mondta, kezdje magán. (444)

Szép nagyszámú, 92 fős stábot küld az MTVA a riói olimpiára, miközben az év végéig 129 állást készül kiszervezni. (444)

Nem adott számlát, vállalkozói igazolványa sem volt, így a szülőként eljáró adóellenőrök(!!!) megbüntették a Mikulást. A szerencsétlen Mikulást. És a gyerek mit szólt? (HVG)

Nyomozás indult Seres Mária aktivista és polgármester szervezete ellen, amely a tavalyi választáson szabálytalanul használhatta fel az állami támogatást. (NOL)

Kilenc hónappal szabadulása előtt, 44 évesen halálos szívrohamot kapott a börtönben egy milliárdos kínai üzletember, aki az évtized korrupciós perének szereplője volt. (HVG)

Az FBI birtokában lévő levél alapján Sepp Blatter tudott a FIFA vezetőinek szánt 100 milliós vesztegetési pénzről, bár korábban tagadta mindezt. (BBC)

Van egy remek karácsonyi ajándékötletünk: ajándékozz névre szóló 2016-os Átlátszó Támogató Kártyát!

Havonta csak egy ezres: már csak 872 új előfizetőre van szükségünk ahhoz, hogy az alapműködésünk közösségi finanszírozásúvá váljon.

A 2016-os Átlátszó Támogató Kártyát itt lehet megrendelni.

Megosztás