Hírek

Mi az? Orbánék elvették, Schmidt Máriáék megvették?

Ezekről ne maradj le!

Ilyen, amikor Simicska bepöccen a földárverés miatt (HVG)
Dübörög a fideszes klientúraépítés Szlovákiában (Átlátszó)
Már csak annak a statisztikának hiszek, amit én gyártok!  (HVG)

Ha van 3 perced:

Simicskát kiborítja a földárverés
Az egykor a miniszterelnök leghűségesebb szövetségeként ismertté vált üzletember most arra készül, hogy mega kártérítési pert akaszt az állam nyakába, ha a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet nem függeszti fel a földárveréseket. Az árverésre bocsátott 380 ezer hektárba történetesen becsúszott 14 400 hektár Simicska cégei bérleményéből, és ügyvédje szerint egy törvénymódosító javaslat miatt jó esély van rá, hogy földterület nélkül maradnak. (HVG)

Dübörög a fideszes klientúraépítés Szlovákiában
Orosz Örs a Magyar Közösség Pártja országos listájának kilencedik. helyén indul a 2016-os szlovákiai országgyűlési választásokon, mégis fenntartja a politikától távol álló civil imázsát. Közben persze kiderült, hogy Oroszék 54 milliót nyertek el a magyar állami Bethlen Gábor Alaptól, amely idén amúgy is összesen félmilliárdot osztott szét a szlovákiai magyar kultúra és oktatás támogatására. Persze pályáztatás nélkül. (Átlátszó)

Már csak annak a statisztikának hiszek, amit én gyártok!
Szó sincs arról, hogy egyik évről a másikra radikális eredménnyel számolná fel a kormány a szegénységet. Egy számítási módszertani módosítással felezi meg a Központi Statisztikai Hivatal a Magyarországon élő szegények számát. Akár kétmillió főt is kisorolhatnak a szegények rétegéből, pusztán azzal, hogy átírják a minimális ételbevitel értékét. (HVG)

Józsefváros jól megnyakatekerte az üzleteit
Uruguayig, Liechtensteinig, Ciprusig érő, szövevényes, részben offshore céghálóba gabalyodott a Józsefvárosi Önkormányzat. Az Auróra utcai rendelőt felújító és a Trefort utcai Hunyady-palotát csökkentett áron megszerző üzleti kör tulajdonosai rejtőzködnek, az uruguayi referencia-kórháznak pedig nyoma sincs. (24)

Ha van még két perced:

Csúsznak a közalkalmazotti fizetések, az Államkincstár viszont mossa kezeit, az intézményeket hibáztatja. (Origo)

Egy horvát lap szerint újabb elfogatóparancsot adnai ki a Mol-vezér ellen, aki tagadja,  hogy korábban 10 millió euró kenőpénzt adott volna át az akkori horvát kormányfőnek (Napi)

Elég jelentős 178 milliós közbeszerzést nyert el Giró-Szász András egykori és aztán a kormánymegbízatása után visszavett cége a Miniszterelnökségtől. (Blikk)

Az Együtt vagyonosodási vizsgálatot indít a kormánytagok ellen. Kíváncsiak például Rogán Antal 300 négyzetméternyi ingatlanára és Szijjártó Péter egymilliós zakójára. (NOL)

Visszaéléssel, sikkasztással, hamis tanúzással vádolta meg két korábbi ügyfele Ruttner Györgyöt. A sztárügyvédet első fokon minden vádpontban felmentették. (Origo)

Őrizetbe vették a cseh kommunista párt egyik EP-képviselőjét, miután három társával 350 millió eurót próbáltak felvenni hamis papírokkal egy zürichi bankból, végül lebuktak. (444)

Van egy remek karácsonyi ajándékötletünk: ajándékozz névre szóló 2016-os Átlátszó Támogató Kártyát!

Havonta csak egy ezres: már csak 945 új előfizetőre van szükségünk ahhoz, hogy az alapműködésünk közösségi finanszírozásúvá váljon.

A 2016-os Átlátszó Támogató Kártyát itt lehet megrendelni.

Megosztás