Hírek

Így bizniszelj az állammal, elfelejtettek szólni a perrel terhelt földekről

Ezekről ne maradj le:

Már 46 millió forint ment el a hajléktalan-fogdára (Átlátszó)
Kitiltották az RTL-t a miniszterelnöki sajtótájékoztatóról (444)
Elfelejtettek szólni a perekkel terhelt földeknél (HVG)

Ha van három perced:

Már 46 millió forint ment el a hajléktalan-fogdára
Már két éve havonta kétmillió forintért tartanak fenn a budapesti XI. kerületben egy olyan intézményt, ahol elvileg az életvitelszerűen közterületen tartózkodók eljárását bonyolítanák le. A Magyar Helsinki Bizottság szerint alig vittek be ide valakit, az intézmény fenntartásának csak papíron van célja, a gyakorlatban nehezen igazolható a szükségessége. (Átlátszó)

Kitiltották az RTL-t a miniszterelnöki sajtótájékoztatóról
Az egy dolog, hogy több sajtóorgánumnak is elfelejtettek meghívót küldeni a Miniszterelnökségen, de a miniszterelnök NATO főtitkárral közös sajtótájékoztatójáról a miniszterelnök sajtófőnöke elzavarta az RTL-t. Csak az MTI maradhatott. Havasi Bertalan a parlamenti sajtóbelépő visszavonásával fenyegette az RTL Klub stábját. (444RTL)

Elfelejtettek szólni a perekkel terhelt földeknél
Árverésre bocsátott mezőhegyesi földeknél feledkezett meg arról a Nemzeti Földalap, hogy odaírja, egyes földrészletek peres eljárások alatt állnak. Jogászok szerint az adatok nem feltétlen hamisak, csak megtévesztőek. Az eladónak ezt még az adásvétel előtt kellene pótolnia. (HVG)

Nem úgy van a parkolási bírsággal, ahogy gondoltad
Egy ügyvéd szerint nem a jogszabályoknak megfelelően járnak el a közterület-felügyeletek a parkolási bírságok kiszabásánál, szerinte ők nem is büntethetnének, sőt, januárig még személyes adatokat sem kezelhettek. Az önkormányzatoknak kellett volna kitenniük és kiküldeniük a fizetési felszólítást, így már pert is lehet nyerni a pótdíj-fizetéssel szemben. (Átlátszó)

Elszámolták magukat, na
Egy Budapest IX. kerületi iskolában felfüggesztették az uszodábajárást és a korcsolyázást, mert a Klebelsberg Intézményfenntartó nem tudta fizetni a buszos számlákat. A kormány már kétszer adott rendkívüli támogatást a Kliknek, de így is tízmilliárdos lyuk tátong a költségvetésükben. (Index)

Ha van még két perced: 

Le lehet tölteni az Átlátszó és más civil szervezetek által kiperelt kampányköltség adatokat. December 5-én adatelemző versenyt rendeznek belőlük. (Hacks Hackers)

90 esetben fogadtak el kenőpénzt makói rendőrök, akik az elnéző igazoltatást fizettették ki az autósokkal az M43-ason. Letöltendő börtönbüntetést kaphatnak. (Délmagyar)

Lett két új elnöki tanácsadó az adóhatóságnál, a Figyelő úgy fogalmaz, ők az adóügyi államtitkár Tállai András emberei. Közben készül a NAV újjáépítéséről szóló törvény. (Figyelő)

Az MSZP sajtóközleményt adott ki a Tiborcz Istvánhoz köthető Elios elleni EU-s csaláselleni vizsgálatról, de ezt az MTI nem hozta le. Szerintük Tiborcz nem közszereplő. (HVG)

200 milliárd dollár tűnik el adóparadicsomokban, a hiányzó összegeket a helyi átlagemberek fizetik meg. Könyv az adócsalás történetéről, és arról, hogyan állítsuk meg. (Atlantic)

3 milliárd dollárnyi támogatást kapott a Clinton-házaspár összesen politikai kampányaikra. A Washington Post feltárta nemzetközi szintű támogatói köreiket. (Washington Post)

Fizess elő az Átlátszóra, mert mi végigvisszük az ügyeket! Havonta csak egy ezres: Tudnivalók itt.

Megosztás