Hírek

Rettenet! Ica néni elvette a az árvagyerekek pénzét!

Ezekről ne maradj le!

Ezért ment a rendőrségre Habony új szerelmének apja (Átlátszó)
Rettenet! Ica néni elvette a az árvagyerekek pénzét (Abcúg)
Pintér kontra Lázár: a Századvég hozzáfért, nem fért hozzá, de hozzáfért (Index)

Ha van három perced:

Ezért ment a rendőrségre Habony új szerelmének apja
Nagy Péter egy váci vállalkozó.  Tavaly feljelentést tett egy százmilliós nagyságrendű visszaélés-gyanús ügy miatt. Az Átlátszó rákérdezett, mi újság van, de kiderült, hogy másfél éve nem történt semmi. Elképzelhető, hogy a legmagasabb politikai szinten lassítják a nyomozást, mert a vállalkozó lányának a nem hivatalos miniszterelnöki tanácsadó, Habony Árpád udvarol. (Átlátszó)

Rettenet! Ica néni elvette a az árvagyerekek pénzét
Szívszaggató dolgok derültek ki egy gyermekotthonról, ahol olyan események zajlottak, mint amit a 19. századi regényekben olvastunk, lásd még Twist Oliver. A sikkasztás csak egy dolog, de lelkileg és fizikailag is bántalmazták a gyereket. Naplószerű bejegyzésekből jöttek rá, hogy mennyire könyörtelenül bántak velük. Ica néni például elvette a gyerekek összekuporgatott pénzét, sőt hamis papírokat is gyártott. (Abcúg)

Főorvosnak képzelte magát, főorvos lett a pszichiátrián
Volt egy orvos a Merényi Kórház pszichiátriáján, aki simán kikiáltotta magát az egyik osztály vezetőjének úgy, hogy nincs a kórház állományában. A betegek már évek óta főorvosnak hiszik, ami okés, de a gond, hogy a pszichiáter kollégái is. Ha mindez nem volna elég, egy házaspárral még kivételezik is, egyszerre nem is kezelhetnék őket. Az igazgató szerint adminisztrációs hibáról van szó, amit nemrég javítottak. (Index)

A Századvég hozzáfért, nem fért hozzá, hozzá fért
A fenti mondat nem egy modern óvodás kiszámoló, hanem Pintér Sándor belügyminiszter és Lázár János, a Miniszterelnökség vezetője közötti nyilatkozatháború zanzája a Századvég-botrányban. A kérdés az, hogy ha a Századvég munkatársai – mint ez már kiderült – hozzáfértek titkos adatokhoz, akkor miért csak 2013 óta van erre engedélyük, ha meg nem fértek hozzá, akkor hogy írtak milliárdokért stratégiát? (Index)

Ha van még két perced:

Szijjártó Péter háza előtt méregdrága zakót kukázott egy szerencsés úriember. Még a külügyminiszter neve is bele van hímezve. Akár egymilliót is érhet a ruhadarab. (Index)

Az LMP szerint azért módosították a földprivatizációról szóló rendeletet, mert az Unió előírásaival is szembement. Nem a magyar gazdáké lesz a termőföld, hanem a tőkéé.  (Napi)

Háromszor akkora élelmiszer-felügyeleti díjat szedne kiskereskedelmi multiktól a kormány, mint mondjuk a CBA-tól. Próbáltak Brüsszelben lobbizni, nem jött össze. (IndexHVG)

A fociőrület miatt buktak le a bujkáló adócsalók. A rendőrségnek nehéz dolga volt, mert tehetős bűnözőkről beszélünk, de tudták, a focipálya szélén megtalálják őket.  (HVG)

Elnapolták Ivo Sanader, volt horvát kormányfő megismételt perét, pedig már pont elkezdődhetett volna a sok tökölés után. Lehet, hogy Hernádi ügyével is egyesítik. (MNO)

A kenyai elnök hivatalosan a korrupcióellenes harcról papol, de jól őrizetbe vették azt az oknyomozó újságírót, aki leleplezéseket közölt. (Reuters)

Indonéziában krokodilokkal őrzik a börtönben a rabokat, mert megvesztegethetetlenek. A helyi drogellenes küzdelemért felelős rendőrfönök szerint már csak ez maradt. (Independent)

Fizess elő az Átlátszóra, mert mi végigvisszük az ügyeket! Havonta csak egy ezres: Tudnivalók itt.

Megosztás