Hírek

Jó tollú titkoszolgákat keresünk! Jelentkezés Pintér Sándornál a HR-en!

Ezekről ne maradj le:

Olyan videó van itt a nyíregyházi pénznyelőről, hogy eláll a lélegzeted! (Átlátszó)
Lemondott a Victor, de a másik  (HVG)
Jó tollú titkoszolgákat keresünk! Jelentkezés Pintér Sándornál a HR-en! (Index, 444)

Ha van 3 perced:

Olyan videó van itt a nyíregyházi pénznyelőről, hogy eláll a lélegzeted!
Egy két héttel ezelőtti cikk már bemutatta a nyíregyházi Sóstó-fejlesztési program körüli visszásságokat: elképesztő áron beszerzett anyagok, silány minőségben elvégzett munkák, hosszú alvállalkozói láncok alján éhbérért, feketén foglalkoztatott munkavállalók jellemezték, illetve jellemzik a projektet. Mindez nem fordulhatott volna elő, ha a hatóságok nem mutatnak feltűnő passzivitást. (Átlátszó)

Jó tollú titkoszolgákat keresünk!
Pintér Sándor belügyminiszter módosítaná a törvényt: ha a nemzetbiztonsági szolgálatok vezetői úgy döntenek, a tartalomszolgáltatók (tévék, rádiók, híroldalak) kötelesek lennének felvenni a titkosszolgálat embereit. Persze a törvénytervezet nem fogalmaz ilyen egyértelműen, de azt a BM is elismerte, hogy ez az értelmezés is simán belefér a szövegbe. Egy jövő heti ülés még dönthet a kezdeményezés sorsáról. (Index, 444)

Berlusconi egy magyar cégen keresztül „papírozott”
A volt olasz miniszterelnök, Silvio Berlusconi és egy hírhedt ukrán gázoligarcha, Dimitrij Firtas egy magyar cégen keresztül üzletelt valamit, bár nem világos mit. Az Alfapapír Kft. 6 millió eurót „kölcsönzött” az olaszoknak, ami könnyen lehet, hogy csak a lepapírozása (érted? Alfapapír!) egy piszkos ügyletnek. (Blikk)

Lemondott a Victor, de a másik
A péntek éjjeli tragikus diszkótűz után hatalmas demonstráció szerveződött a Facebook-on a korrupció ellen Romániában. A 25-30 ezres tömeg a kormányszékház elé vonult, és az amúgy is korrupciós vádak ellen védekező miniszterelnök lemondását követelték. Victor Ponta végül lemondott, és  egész kormányával együtt távozott. Az Átlátszó Erdély szerint korai örülni. (Átlátszó Erdély, HVG, Index, EuroNews, 444)

Nem tetszik, mit írnak rólad? Változtass sajtótörvényt!
Szőcs Géza, kulturális főtanácsadó megelégelte a róla szóló gonoszkodó cikkeket. Médiabanditizmus – mondja, és mélyreható változtatásokat eszközölne a médiatörvényben. Helyreállítaná a sajtó hitelességét, közbűnténynek nevezné a tudatos, nyilvános hazugságokat, és szigorítaná a kártérítési elveket. Arról persze nem ejtett sok szót, hogy akkor hogyan is volt az elszámolás a milánói világkiállítással…  (444, Mandiner)

Adócsalással vádolják az egykori pécsi fideszest
A pécsi képviselő már elhíresült arról, hogy a bíróság jogerősen elítélte és arról is, hogy hazaárulónak nevezte a netadó és a kormány politikája ellen demonstrálókat. Jelenleg költségvetési csalással vádolják. Takarítócégének önkormányzati megbízásai korábban is ismertek voltak, a cég ráadásul 2013 óta felszámolás alatt áll a NAV kezdeményezésére. HVG, Origo)

Ha van még két perced:

Egy most nyilvánosságra került videón keményen beolvas az Orbán-kormány egykori államtitkára, Ángyán József földügyben. (Átlátszó)

A társasági adó egy részét a vállalatok sportegyesületeknek is adhatják. Így történt az, hogy a felcsúti focialapítvány 9 milliárdot kapott, azaz összes adóbevétel fél százalékát. (Figyelő)

Hatalmas kártérítést fizethet a magyar állam egy választott bírósági ítélet után egy portugál cégnek. Vitatható indokkal számolták fel a vállalat hazai ágát. (Napi)

A Forbes magazin magyar kiadása kiszámolta, hogy mekkora vagyona lehet a tág Orbán-családnak. Közel 7 milliárd forintról beszélünk. (24)

A vagyonnyilatkozata szerint új Alfa Romeója is van Csepreghy Nándor államtitkának, a juttatásként kapott kormányzati Skoda Superb mellé. (HVG)

Közpénzből vett óvszert a gyanú szerint egy kenyai miniszter. Ezzel nem elégedett meg, 5,5 millió forint értékű valutáért vásárolt TV-t, de még egy zongorára is futotta. (VS)

Jövő évtől fogja árulni a Mondelez Hungária Kft. a legendás magyar márkát, a Negrót. A győri gyártóüzemet is eladnák. 83-ból 17 embert elküldenének. (Napi)

Korrupció gyanújával nyomozást indítottak a Nemzetközi Atlétikai Szövetség előző elnöke ellen. Pénzt fogadhatott el azért, hogy bizonyos doppingügyek titokban maradjanak . (Nemzeti Sport)

Fizess elő az Átlátszóra, mert mi végigvisszük az ügyeket! Havonta csak egy ezres: Tudnivalók itt.

Megosztás