Hírek

Szerinted sikerül elköltenie Rogánnak 2,3 milliárdot propagandára?

Ezekről ne maradj le!

Továbbra is kimaxolják a belvárosi ingatlanmutyit (444)
Az elnök spanjával szerződött az elnök régi haverjának a fia (Átlátszó)
Szerinted sikerül elköltenie Rogánnak 2,3 milliárdot propagandára? (Origo)

Ha van 3 perced:

Továbbra is kimaxolják a belvárosi ingatlanmutyit
Ezúttal a kerületnek gyakran dolgozó ügyvéd és a Buddha Bar hotelt üzemeltető cégcsoport ügyvezetői is ingatlanhoz jutottak. Mindannyian a hirdetésekben szereplő, hasonló ingatlanok árainál alacsonyabb összeget fizettek az önkormányzatnak. Közben harmadszorra is meghosszabította nyomozást az ügyészség a Habony nagynénjének eladott ingatlan ügyében. (444, 444)

Az elnök spanja szerződött az elnök régi haverjának fiával
Egymással szemben álló csoportok küzdelme vezethetett odáig, hogy megsemmisítették a tavalyi tisztújítás eredményeit, és gyanús szerződések kerültek napvilágra. Az elnök korábbi bizalmas munkatársa cégével szerződött a kamara vállalkozása, amelyben az elnök régi ismerősének fia az ügyvezető. Külön érdekesség, hogy mindkét oldal jelentős kormányközeli kapcsolatokkal rendelkezik. (Átlátszó)

Szerinted sikerül elköltenie Rogánnak 2,3 milliárdot propagandára?
Ebből az összegből a tervek szerint 2 milliárdot költenek majd közvetlenül kormánypropagandára – többek között ebből jut majd pénz az újabb konzultációra. A maradék 300 millióból fedezik majd a működés költségeit. Ha nem költenék el teljesen a pénzt, a maradékot vissza kell téríteniük a Miniszterelnökség felé. Szerinted? (Origo)

A bíróság dönti majd el, hogy megismerhetjük-e a menekültellenes kampány részleteit
A Miniszterelnökség nem volt hajlandó kiadni, melyik kormányközeli médiumnak és mennyit fizettek a menekültellenes reklám kampányra szánt 380 millió forintból. Csupán az összesítést, majd a médiumonkénti megoszlást szánták a nyilvánosságnak. A bíróság decemberben kezdi tárgyalni az ügyet. Az Átlátszó perel. (Átlátszó)

Elvitte a rendőrség a Vatikán volt gazdasági miniszterét
Lucio Angel Vallejo Baldát, a vatikáni gazdasági ügyek prefektúrájának titkárát azzal gyanúsítják, hogy bizalmas vatikáni iratokat szivárogtatott ki egy készülőben lévő könyvhöz. Rajta kívül letartóztattak még egy lobbistát, aki Baldával együtt volt tagja egy vatikáni bizottságnak, és aki a hatóságok szerint közreműködött a szivárogtatásban. (HVG)

Árpi már 2002-ben is a tűz közelében volt
Na ki vett részt 2002-ben annak a megvalósíthatósági tanulmánynak az elkészítésében, amit aztán átdolgoztak a 2024-es olimpiai pályázathoz? Hát persze, hogy Habony Árpád! Akkor is Orbán kormány volt és a zsíros megrendelésből részesült a nem hivatalos kormányfői nem tanácsadó kis cége is. (444)

Ha van még két perced:

Miután szokatlanul kritikus hangvételű beszédet tartott a magyarországi korrupciós helyzetről, az amerikai nagykövet személyes találkozót kért a külügyminiszterrel. (Index)

Egy károsult feljelentette a Kecskeméti Járási Ügyészséget, amiért az megszüntette a nyomozást a Hajdú-Bét ügyében. (NOL)

Simicska Lajos üzlettársa is benyújtani készül egy felvásárlási kérelmet a GVH-hoz a TV2 ügyében. Andy Vajna pénteken már megkapta az engedélyt. (HVG)

Az ügyészség szerint több ezer ügyfelet vertek át kedvezményes hitelekkel 2012 és 2015 között. A gyanúsítottak összesen körülbelül 500 millió forint kárt okoztak. (Napi)

Jogszerűen jutott hozzá négy éves előzetes letartóztatása alatt körülbelül 22 millió forintos illetményéhez egy szegedi bíró. Az ügyben az Alkotmánybíróság döntött (MNO)

A költségvetés módosításával 60 milliárd forinttal megemelné a kormány a rendkívüli tartalék eredeti keretét, és átvállalja az MTVA 47 milliárd forintos adósságát is. (444)

Orbán Viktor felvetésére, a brókerbotrányok ürügyén januártól bevezetnék a kincstári számlavezetést az önkormányzatok számára. Az átrendezés vesztese a bankszektor. (VG)

Az Országgyűlés nemzetbizonsági bizottsága is foglalkozik azzal, hogy a Századvég munkatársai közül pontosan kik, milyen titkosított dokumentumokhoz férhettek hozzá. (444)

Az éhesen maradt gyerekek, a panaszos szülők és a térfigyelő kamerák buktatták le a rákospalotai általános iskola konyhai személyzetét, akik „talicskával tolták ki a menza kosztját”. (Index)

Pont azelőtt lopták el a zalai műanyag ál-rendőrautót, hogy egy sajtótájékoztatón bemutatták volna. (24)

A minimálbér feléért, feketén alkalmaztak be nem jelentett bevándorlókat az ír halászatban. A mostoha munkakörülmények néha az egész hajót sodorták veszélybe. (Guardian)

Korrupció és a hivatalos központi politikától való eltávolodás – emiatt indítottak eljárást a kínai pártlap regionális változatának egykori főszerkesztője ellen. (AP)

A Pentagon is akadályozza a 225 milliárd forintos afganisztáni újjáépítési program átvilágítását – állítja a feladattal megbízott tisztviselő. (Pro Publica)

Fizess elő az Átlátszóra, mert mi végigvisszük az ügyeket! Havonta csak egy ezres: Tudnivalók itt.

Megosztás