Hírek

Csiribí-csiribá! Szőcs Géza varázspálcája most eltüntet 6 milliárd forintot

Ezekről ne maradj le!

Figyelem! Szőcs Géza varázspálcája most eltüntet 6 milliárd forintot (Index)
Megszívatják a multi kereskedelmi láncokat (HVG)
Ekkorát bukna a budapesti olimpia a népszavazáson (Átlátszó)

Ha van 3 perced:

Szőcs Géza varázspálcája most eltüntet 6 milliárd forintot
A milánói világkiálításon a magyar nemzet ismét bizonyította kreativitását. Ezúttal körülbelül mintegy 6 milliárd forintot sikerült varázsütésre eltüntetnie a kormánynak. 650 milliót szántak a pavilon hazahozatalára (senki sem akarja hazahozni), kastélyt béreltek Nógrádi György feleségének(!) az asszony műalkotásainak bemutatására, és egyéb vicces tételek is szerepelnek az impozáns listán. (Index)

Megszívatják a multi kereskedelmi láncokat
Egy új törvénytervezet szerint minden 400 négyzetméternél nagyobb területű üzletben kötelező lenne annyi embert foglalkoztatni, hogy 70 négyzetméterenként biztosan legyen valaki, aki a vásárló rendelkezésére állhat. Ezzel a döntéssel a mai állapotokhoz képest kétszer annyi munkaerő alkalmazására kényszerítenék a nagyáruházakat. A CBA megint röhög egy jót.  (HVG)

Ekkorát bukna a budapesti olimpia a népszavazáson
Az Átlátszó idén kiszivárogtatta a budapesti olimpia megvalósíthatósági tanulmányát. Abban az állt: aki meg akarja akadályozni, hogy Budapesten olimpiát rendezzenek, annak elég egy népszavazást kiírnia. Az ötlet támogatottsága ugyanis a lakosság körében folyamatosan csökken. A megas elutasítottság nem a sportnak, sokkal inkább a átláthatatlanságnak szól. (Átlátszó)

Csak nem csal a kormány?
Ezúttal az történt, hogy egy új törvényjavaslattal – a korábbi ígéretekkel ellentétben – a földeknek simán fel lehet emelni a bérleti díját piaci szintre. Ez a Fidesz-érában tulajdonossá vált csókosoknak jó, nagy kiszúrás viszont azokkal, akik korábban kedvezményes földbérletre szerződtek. A földek így könnyen felszabadulhatnak, és kezdődhet a jól ismert csiki-csuki, ahol mindig az lesz lépéselőnyben, aki több lépésre előre belelát a kormány politikájába. (NOL)

Olvastad már Semjén Zsolt válaszait?
A tusványosi kempinget akarták felújítani, erre kapott a Kisebbségekért Alapítvány félmillió eurót (150 millió forintot). Az Átlátszó Erdély munkatársai kint jártak a helyszínen, de komoly munkának jelét sem látták. Erre a cikksorozatra alapozva tett most fel írásbeli kérdéseket Semjén Zsoltnak az MSZP-és Mesterházy Attila. Semjén bizakodó, azt mondja, minden rendben van a projekt körül. (Átlátszó Erdély)

Keményen odapörkölt Orbánéknak az amerikai nagykövet
A Corvinus Egyetemen mondott beszédet. Az egyik fő témája a korrupció volt, ami a kitiltási botrány után nem meglepő. Bell szerint a magyarok többsége számára a korrupció mindennapos tapasztalat, ez aláássa a növekedést és a nemzetbiztonságot. Az ellenszer a transzparens közbeszerzés lenne, de hát ugye, jaj. Plusz Paks, a szerződés részleteit nyilvánosságra kell hozni – mondta. (NOL)


Ha van még két perced:

A legnagyobb adótartozása ma Magyarországon egy kínai magánszemélynek van, 13,5 mlliárd forint, de előkelő helyen szerepel Orbán egyik rokona is. (HVG)

Biztonsági őrrel, négy ügyintézővel, 24 órás készenlétben működik egy intézmény Budapesten a hajléktalanoknak, de senkit sem visznek oda. (Helsinki Figyelő)

Eszkalálódik a TV2 körüli harc. Simicskáék ma letették a vételárat. Vajna és Simicska a TV2 két különböző szegmensét vásárolták meg, állításuk szerint. Káosz 2.0. (HVG)

Viccesen az újságírók adószáma felől érdeklődött a NAV új főnöke, ami rohadtul nem vicces. Mondjuk, illúziónk sincsenek, az adóhatóság figyel. (RTL Klub)

Rogántól Rogánig. Az új minisztériumával büszkélkedő Rogán már meg is találta a médiaguruját: egy egykori tévés műsorvezető, korábban az V. kerületben neki dolgozott. (VS)

Hiába volt több mint 16 órás a Németországban tartott meghallgatás Paks 2 körül, Aszódi Attilának mégsem sikerült szinte semmi érdemelegeset mondania. (Átlátszó)

A nem létező egyetem rektorhelyettese, Nógrádi György, biztonságpolitikai szakember jól ért a párhuzamos univerzumokhoz. Az egyik ilyenben az osztrákoknak is tanácsokat ad. (Index)

Végül senkinek sem kellett, az állam vette meg a legendás Párisi Nagyáruházat. Az ár nem publikus. Az MNB pedig a a Vörösmarty téren az egykori Luxus áruházat vásárolja meg. (Napi)

Az EU belső piaci stratégiája a nemzeti alapú diszkrimináció elleni fellépés. Most egy ilyen eljárás lefolytatása a tagállammal szemben 2 és fél évig tart, ezen akarnak gyorsítani. (Index)

Fizess elő az Átlátszóra, mert mi végigvisszük az ügyeket! Havonta csak egy ezres: Tudnivalók itt.

Megosztás