Hírek

Legyél most nagyon büszke! Négy év, 200 milliárd látványsportra

Ezekről ne maradj le!

Legyél most nagyon büszke! Négy év, 200 milliárd látványsportra  (Átlátszó, Transparency)
Pályázat nélkül ment a polgármester haverjának a strandbüfé (Index)
Egy darabig még senki sem tudja majd, ki a TV2 jogos tulajdonosa (Index, 444)

Ha van 3 perced:

Legyél most nagyon büszke! Négy év, 200 milliárd látványsportra
Amióta bevezették a sporton keresztüli pénzátfolyatás lehetőségét, 204 milliárd forintnyi társasági-adókedvezményhez jutottak a kiemelt látványsportágak. A kiemeltek közül is kiemelkedik a labdarúgás 74,5 milliárdja – ez az össztámogatás több mint harmada. A labdarúgó klubok közül a legtöbbet, 9,2 milliárd forintot a Felcsút Puskás Akedémia kapta. Nem tudjuk, ez hány lélegeztetőgép, de ki lehet számolni. (Átlátszó, Transparency)

Pályázat nélkül ment a polgármester haverjának a strandbüfé
Tavaly még pályázatot írtak ki a harkányi strandbüfé üzemeltetésére, így természetesen a bérleti díj összege is nyilvános volt. Nem úgy mint az idei évben, amikor Tiffán Zsolt polgármester ismerősei pályázat nélkül kapták meg a szerződést. És még csak nem is ez az első, harkányi fürdővel kapcsolatos korrupciós eset. (Index)

Egy darabig még senki sem tudja majd, ki a TV2 jogos tulajdonosa
Belvárosi kirakat-ebéden Andy Vajna és a TV2 vezetése – ez volt TV2 adásvétele körüli hercehurca leglátványosabb eseménye az elmúlt napokban. A tévét ugyancsak magáénak valló Simicska Lajosnak állítólag 20 milliárd forintjába kerül majd a csatorna megvétele, míg más értesülések szerint állami tulajdonú bank hitelezhet az ügylethez Vajnának. Kettő egyszerre nem lehet tulajdonos, persze (Index, 444)

Még mindig kísért Schmuck Andor pártja
A párt ugyan már megszűnt, ám a szervezet által leadott ajánlások miatt egy éve folyó nyomozás során még mindig nem hallgattak ki egyetlen gyanúsítottat sem. Pedig a Terézvárosban gyűjtött szociáldemokrata aláírások nagy része hamisnak bizonyult. Nem igényel logikai bravúrt rájönni, honnan kapták őket. (NOL)

Ha van még két perced:

Hiába csatolt le az összes hivatal a norvégos civil alapot kezelő alapítványról, Lázár parancsára panasszal élt a Kehi a nyomozás megszűntetése miatt. (444)

Csalnak-e a szegedi HÖK-választáson? Ez a tétje azoknak a pereknek, amelyek most a Kúrián folytatódnak, mivel első- és másodfokon ellentétes ítéletek születtek. (Átlátszó Oktatás)

Szakmai egyeztetés nélkül szaklevéltári státuszba emelték a kormányközeli történeti intézményt, a Veritas Intézetet, ami így új székházépülethez is jut. (Index)

Ügyvédje szerint Hernádi Zsolt ellen vesztegetés miatt többször már nem indíthatnak eljárást. Mondjuk, az ügy bonyolultabb, mint azt az Átlátszó is megírta. (Napi, Átlátszó)

Tönkretehetik-e a csalók és a rosszul megtervezett projektek az egyre divatosabb közösségi finanszírozást? Ezek a konstrukciók a bizalomra épülnek, tehát lehet… (HVG)

Egykori maffiózótól kapott új információk segíthetnek megoldani Radics Attila és családja eltűnésének, illetve Seres Zoltán meggyilkolásának ügyeit. (NOL)

Pénzért adtak magyar nőket feleségül szerb férfiakhoz, akik így, már uniós állampolgárként Németországban és Ausztriában juthattak tartózkodási engedélyhez. Lebuktak. (Index)

Az Opel lehet a következő, amely lebukik a környezetvédelmi határértékeket súlyosan túllépő dízelmotorjával. Egy német környezetvédő szervezet mérései ezt mutatják. (Napi)

Engedély nélkül építették a dél-erdélyi autópálya egy szakaszát, ezért a hatóságok leállították a munkálatokat. (Transindex)

37 millió dollárt sikkasztott az általa alapított és irányított keresztény egyház kasszájából egy szingapúri pap. A felesége pop zenei karrierjét segítette. (444)

Durván nekiment a bolgár mainstream média az ottani Átlátszónak, miután a szájt bankárokhoz, politikusokhoz kapcsolódó korrupcióról közöl cikkeket. (OCCRP)

Fizess elő az Átlátszóra, mert mi végigvisszük az ügyeket! Havonta csak egy ezres: Tudnivalók itt.

Megosztás