Hírek

Fókuszban Nógrádi György, egy nem létező egyetem rektorhelyettese

Ezekről ne maradj le:

Hernádi még mindig bajban (Átlátszó)
A Századvég sem lelkes a szabadkereskedelmi egyezménytől (HVG)
„Cirmos”, az új Kun-Mediátor Budapestről (444)

Ha van három perced:

Hernádi még mindig bajban
Hiába adta hírül 2014 decemberében a hazai média, hogy Hernádi Zsolt MOL-vezért felmentették a vádak alól, egy friss dokumentum szerint erről szó sincs. Hernádi egy 10 millió eurós nemzetközi vesztegetési ügy vádlottja, így a vádpontok a csalástól kezdve a hűtlen kezelésen át egészen a nemzetközi kapcsolatok korrumpálásáig tartanak. (Átlátszó)

A nem létező egyetem rektorhelyettese
Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő. Így szeret rá hivatkozni a hazai média, amikor Orbán Viktor szavait kiejti a száján. Nógrádi György elismert szakértő, összesen 0, azaz nulla tudományos cikkben hivatkoznak az írásaira, tekintve, hogy ilyenek nem léteznek. A médiában viszont gyakran szerepel, és ő erre büszke is. (Index)

A Századvég sem lelkes a szabadkereskedelmi egyezménytől
Egy új megállapodás, a TTIP értelmében az Európai Unió és az Egyesült Államok között létrejönne egy szabadkereskedelmi egyezmény. Berlinben 150 ezres tüntetés van ellene, sokan a munkájukat féltik. A HVG megszerzett egy tanulmányt, amiből kiderül, hogy a kormányközeli Századvég kutatóközpont prognózisa sem kedvező, de ezt nem hangoztatják, a magyar kormány ugyanis örülne a TTIP-nek. (HVG)

Kényszerű nyári szünet
Sok pedagógussal tolnak ki a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ által fenntartott iskolák. Azt csinálják, hogy a pedagógusokkal ideiglenes megbízásról szóló szerződést iratnak alá, akiknek emiatt nem jár fizetés a nyári hónapokban, és esetleges elbocsátásukkal sem jár végkielégítés. A módszer törvényellenes, mégis évek óta használják. (NOL)

„Cirmos”, az új Kun-Mediátor Budapestről
Ny. Györgyné, vagy ahogy ügyfelei ismerték, „Cirmos” átlagos XII. kerületi asszonynak tűnt. Volt egy férje, akitől elvált, volt egy kozmetikai szalonja, amit bezárt, aztán elkezdett pénzügyekkel foglalkozni. Biztosításokat közvetített az ING-nek. Amikor ezt megunta, a saját szakállára kezdett pénzt gyűjteni, magas kamatok ígéretével, aztán lelépett. (444)

Haverok, offshore, Vajna
Andy Vajna a kaszinókoncessziókból származó pénzét egy bonyolult céghálózaton keresztül Nevadába juttatja, amit a köznyelv adóparadicsomként ismer. A lényeg az, hogy minél több pénz maradjon a számláján. Ugyanezt a céghálózatot használja arra is, hogy a lassan épülő médiabirodalomból származó bevételeket is kimenekítse az országból. (Heti Válasz)

Ha van még két perced:

Széthullik a NAV. Ebben a hónapban több mint 120-an nyújtották be lemondásukat. Ez a trend az átszervezések körüli nagy bizonytalanság óta tart. (HVG)

Az Európai Bizottság szerint túl nagy adókedvezményekkel működik a Fiat Luxemburgban, és a Starbucks Hollandiában. 20-30 millió eurót kell majd visszatéríteniük. (444)

Kiterjeszti klientúráját a Rogán-féle letelepedési kötvény biznisz. Most már hitelt is nyújtanak azoknak, akik szeretnének ilyet vásárolni 300 ezer euróért, de nem tudják kifizetni. (HVG)

Megtévesztő marketing stratégiája majdnem 5 millió forintba került a Telefonkönyv Magyarország Kft-nek. A büntetést a Gazdasági Versenyhivatal szabta ki. (Napi)

Az új út építése közben rábukkantak egy 600 éves gótikus templom romjaira. L. Simon László államtitkár azt mondta, nem baj, folytatódjék az építés, egy rom senkit sem érdekel. (VG)

Szép dolog a kecskeméti elkerülő út 13 milliárd forintért, de az bosszantó, amikor a településedet egyszerűen nem veszik számításba, ezért közlekedni sem tudsz rendesen. (NOL)

Közel 1 millióért kaptak muffint a zuglói lakosok, Zugló 80. születésnapja alkalmából. És még ez volt a legalacsonyabb árajánlat. (Átlátszó)

Fizess elő az Átlátszóra, mert mi végigvisszük az ügyeket! Havonta csak egy ezres: Tudnivalók itt.

Megosztás