Hírek

250 millióért árulták volna az állampolgárságot Fidesz-közeli körök?

Ezekről ne maradj le!

Fidesz-közeli műértők segítik az MNB 30 milliárdos programját (Átlátszó)
250 millióért árulták volna az állampolgárságot Fidesz-közeli körök? (NOL)
Kitrükközhette Simicskáékat a TV2 vezetése (444)

Ha van 3 perced:

Fidesz-közeli műértők segítik az MNB-t
Négy év alatt 30 milliárd forintos keretösszeget költhet el műkincsvásárlásra a Magyar Nemzeti Bank, a programból azonban régi fideszesek és állami vezetők juttatására is marad pénz. Az értékbecslő szakma elitje szokatlan módon társadalmi munkában dolgozik. A Nemzeti Értéktár Program titkai. (Átlátszó)

Állampolgárságot árult volna a kormány?
Egy kiszivárgott bizalmas tervezet szerint Fidesz-közeli körök azt javasolták a kormánynak, hogy pénzért árusítsa a magyar állampolgárságot tehetős nem EU-s polgároknak. A javaslatot egyelőre elutasították. Ugyanitt javasolták a külhoni magyaroknak szóló egyszerűsített állampolgársági eljárás megszüntetését is. (NOL)

2006-os foci VB: botrány közeleg
A Der Spiegel német hírmagazin szerint a németek megvehették a 2006-os futball világbajnokság rendezési jogát. A lap szerint az ügyletben több magas beosztású vezető is benne volt, továbbá az Adidas vezérigazgatója is, aki magánemberként folyósíthatott milliókat a szavazatokért cserébe. (NOL)

Kitrükközhette Simicskáékat a TV2 vezetése
Andy Vajna és Simicska Lajos is magáénak tekinti a TV2 csatornát. Vajna a TV2-höz tartozó cégek egyik felét, míg Simicska a másik felét vette meg. Nagyon úgy tűnik azonban, hogy Simicska egy olyan speciális szerződés alapján gondolja magát a csatorna új tulajának, amely a menedzsmentet irányító Simon-Dedrick páros szerint már rég elvesztette a érvényességét. (444)

Amerikai drónokról szivárogtak ki információk
Az amerikai titkoszolgálati botrányban ismertté vált Edward Snowden után itt a legújabb szivárogtató. Az egyelőre  névtelenségbe burkolózó informátor szerint az amerikai drónok 90 százalékban nem is a célpontot likvidálják. Azt, hogy ki lesz a következő áldozat, baseball-kártya jellegű lapokon tárgyalják meg, a döntésről szóló vita pedig egészen az elnökig elér. (Index)

Ha van még két perced:

Félmilliárd forintot kap a külügyminiszter, hogy négy év alatt tíz művészeti produkcióval népszerűsítse Budapestet. Egyelőre nem tudni, hol és mi lesz a pénzből. (HVG)

Nemcsak koalát hoztak az országba, de még a KiMitTud közérdekű adatigényléseire is korrekten válaszolt az Állatkert, ami ezennel a legjófejebb adatgazda. (Átlátszó blog)

Nem tévedés volt, hanem megtévesztés. Badacsonytomajon az önkormányzat úgy adott el egy ingatlant, hogy annak egy része nem is az övé volt. 90 milliót buknak. (NOL)

Mutyivádak pro és kontra az ORÖ-ben: az új elnök elődje gyanús ügyeiről beszél, míg az előd százezres megbízások ígéretével próbálja maga mellé állítani a ORÖ képviselőit. (Index)

Letöltendő börtönbüntetést kért az ügyész a volt oroszországi nagykövetre a moszkvai magyar kereskedelmi kirendeltség eladása ügyében indult büntetőperben. (HVG)

Több hónapig folyt Csehországban a nyomozás egy korrupciós bűnszervezet tagjai ellen. Végül számos politikust, köztisztviselőt, de még a belügyminisztert is őrizetbe vették. (Napi)

Fizess elő az Átlátszóra, mert mi végigvisszük az ügyeket! Havonta csak egy ezres: Tudnivalók itt.

Megosztás