Hírek

Egykor offshore-lovagoztak, ma az offshoret védik, kiről beszélünk?

Ezekről ne maradj le!

Egykor offshore-lovagoztak, ma az offshore-t védik (MNO)

Simicska helyett Orbán új oligarchái építenek bicikliutat (Napi)

Két nap alatt ketten is megvették a TV2-t (Index, 444)

Ha van 3 perced:

A Fideszt nem érdeklik az offshore cégek

Egy LMP-s javaslat szerint ezentúl az állam, sem az önkormányzatok, de még az MNB sem üzletelhetne olyan cégekkel, amelyek offshore háttérrel rendelkeznek. Az ellenzék támogatja az ötletet, a Fidesz viszont ellene érvelt, miközben ellenzékben még lázasan támadták az akkori szocialista-szabaddemokrata kormányokat ugyanezért. (MNO)

Mészáros megkapta amit Simicska nem

A Duna Aszfalt konzorciumtársaival, így a felcsúti polgármesterrel együtt nettó 290 millióért építhet kerékpárutat, Mészáros Lőrinc cége pedig Szombathelyen és Bicskén kapott saját jogon is új megrendelést. Az utóbbi a szombathelyi egyházmegye közbeszerzésén nyert, ahol ráadásul a tervezettnél 13 millióval drágábban vállalták a munkát. A bicskei uszoda korszerűsítésére kiírt közbeszerzést is megnyerte Mészáros cége, itt nettó 137,5 milliót szereztek. (Napi)

Két nap alatt ketten is megvették a TV2-t

Áll a bál a második kereskedelmi tévé megvétele körül. Andy Vajna fimproducer, filmügyi kormánybiztos büszkén jelentette be, hogy megszerezte, mire a rivális oligarcha, Simicska cége beintett, mondván ők is megszerezték, mindenki nyaljon sót. A Simicska-érdekeltség kirúgta a Tv2 két ügyvezetőjét, azt mondja, hogy a Tv2 két napja már az övé volt, így az ügyvezetők nem adhatták volna el most Andy Vajnának. (Index, 444)

Hernádi vígan utazgat

Hiába szerepel az Interpol körözési listáján, a Hernádi Zsolt a MOL vezérigazgatója Bécsbe és Berlinbe is teljesen jogszerűen utazott – közölte a cég. A vezér idén februárban került fel ismét az Interpol körözési listájára a horvát korrupciós vádak miatt. A neki adott vörös jelzés a legmagasabb riasztás, amely elvileg arra szólítja fel a szervezet tagjait – így többek között Ausztriát is -, hogy helyezzék előzetes letartóztatásba, ha elfogják.  (HVG)

Korrupciós kockázat a szemétégetőben

Az előző Orbán-kormány környezetvédelmi államtitkára szerint korrupciós kockázatot is hordoz az, ahogyan a kabinet most hulladékégetőt készül építeni. Ez nem csak azért gond, mert  a szelektív hulladékgyűjtés elterjedésével a hagyományos égetők felett eljárt az idő, hanem azért is, mert – mint Illés mondja, egy nagy beruházásnál mindig egyszerűbb működtetni a korrupciós mechanizmust, mint sok kicsinél. (NOL)

Ha van még két perced:

Ötmilliárd forintos kárt okozott az államnak és saját alkalmazottainak az a bűnszervezet, amelynek 182 tagja ellen többek közt adócsalás miatt nyomoz a rendőrség és a NAV. (Index)

Őrizetbe vették a moldovai kormányfőt, akit azzal vádolnak, hogy segédkezett az ország bankrendszeréből eltűnt egymilliárd dollár ellopásában. (444)

A magyar bundabotrány kulcsszereplői fogadási tippeket árulnak az interneten. Az érintettek, akik éppen házi őrizetben vannak, “Tippmix-szakértőnek” nevezik magukat az oldalon. (VS)

Milliárdokat költ az állam a Budai Vár rehabilitációjára a következő két évben. Az eredeti tervek szerint márciusban költözik majd ide Orbán Viktor a hivatalával. (HVG)

Újabb csókost jutalmaztak díjjal. Most a Bayer Zsolt blogjának is otthont adó Blogstar weboldal vezetője, Csúri Ákos kapta meg az állami Szalay Annamária díjat. (HVG)

Jogerősen 12 év börtönre ítéltek egy volt szegedi bírót. Vesztegetés miatt kapott 10 évet, de mivel ez az ügy megingathatja az emberek igazságszolgáltatásba vetett hitét, súlyosbították. (HVG)

Csaknem 3 millió forintot költött a rendőrség az FTC elnök, Kubatov Gábor, védelmére, amikor az ultrák a házánál tüntettek. (MNO)

Kamu csodagéppel vert át idős embereket egy bűnszervezet vidéki kisvárosokban. Közel fél millióért árultak egyszerű talpmasszírozót, a károsultak most feljelentést tettek. (HVG)

Nem hozta le az MSZP közleményét az MTI, melyben a párt Tiborcz István vagyonosodásának vizsgálatát követelte. Szerintük Orbán veje nem közszereplő. (HVG)

Kutathatóvá váltak a mágnesszalagon őrzött állambiztonsági adatok. Az ügynökaktákhoz mégis nehéz hozzáférni, mert azt nemzetbiztonsági okok miatt visszatarthatják. (HVG)

Megosztás