Hírek

Itt mutatják meg oldalanként egymilláért a nyúllefejezést

Ezekről ne maradj le!

Itt mutatják meg oldalanként egymilláért a nyúllefejezést (Index)
A C-Középpel is küzdenek Kubatovék (Átlátszó)
Isten kegyelméből dől a közbeszerzés? (444)

Ha van 3 perced:

Nyúltartási kézikönyv oldalanként egymillióért
Az LMP antikorrupciós szakértője szerint a 40 milliárdért felelős Türr István Képző és Kutatóintézet teljesen átláthatatlan módon bánik a rábízott közpénzzel. Most péládul 10 éves gyereknek szóló könyvet támogattak, amely arra tanítja meg őket, hogyan kell szakszerűen lefejezni egy nyulat. Mindezt oldalanként körülbelül 1 millió forintért. (Index)

A C-Középpel is küzdenek Kubatovék
Hiába követték a klub szabályait, szkenneltek és rendes bérletet váltottak, a C-Közép szurkolóit is szekusokkal és perekkel fenyegették Kubatovék. Az ultrák után egy mérsékeltebb csoport, a C-Közép szurkolói is többször konfliktusba keveredtek Kubatovékkal. Eltüntetett Facebook-oldal, köpködés, szekus emberkedés övezik a történetet. (Átlátszó)

Isten kegyelméből dől a közbeszerzés?
Kuna Tibornál kevesen nyertek több közpénzt az Orbán-ciklusok idején. Főleg állami és államközeli megbízásai révén az ország legnagyobb kommunikációs ügynökségeit építette fel. Kuna a külügyminiszter, Szijjártó Péter jó barátja, de újabban Seszták Miklós fejlesztési miniszterhez is közel került. Saját bevallása szerint gazdagságát és befolyását Isten kegyelmének köszönheti. (444)

Tállai András, a legkeményebb kisember
Most már érthető, miért nincs ideje nyelvvizsgát letenni a NAV új elnökének, hiszen öt posztot is betölt: a Nemzetgazdasági Minisztériumon belül Varga Mihály miniszterhelyettese, a tárca parlamenti államtitkára, adóügyekért felelős államtitkár, az adóhivatal első embere, és Nemzeti Adó- és Vámhivatal szervezeti átalakításával összefüggő feladatok ellátásáért felelős kormánybiztosa. (24)

Tudsz kerítést drótozni? Lekéstél az évtized melójáról!
A Honvédelmi Minisztérium tárcavezetőjének sikerült olyan céget alkalmazni a szerb határmenti kerítés megépítéséhez, amelyben félmilliós fizetésért ő az igazgatótanács elnöke. A pályázat meghívásos alapon működött, és 2 milliárd forintról szólt. Ja, és nem volt más ajánlattevő. Így aztán a kerítésdrótozók 10 ezer forintos napidíjért dolgoznak, ez volt ugyanis a legolcsóbb ajánlat. (Index)

Kulcsár szerint szinte nem is történt semmi
Másfél évtizede robbant ki a K&H brókerbotrány, amelynek legfőbb vádlottja, Kulcsár Attila újabb vallomással állt elő. Azt mondja, megfelelési kényszerből tett terhelő vallomást magára és másokra, szó sem volt piramisjátékról, csupán az ügyfelei pénzét mosta tisztára, amelyben azok szintén teljes mértékig partnerek voltak. Már majdnem ártatlan. (Napi)

Ha van még két perced:

Hétmillióért licitált festményekre a miniszterelnök lánya és veje a Marriottban. Épp csak belefért az összegbe két képecske. (Mancs)

Andy Vajna megszerezte a TV2-t, a filmügyi kormánybiztos nagyrészt hitelekből állhatja a 20 milliárdos értékűre becsült üzletet. Átvállalja a csatorna tartozásait is. (HVG)

Az EP költségvetési ellenőrző bizottsága vizsgálja a közbeszerzés-nyertes Gyurcsány-cég esetében az összeférhetetlenséget. Deutsch szerint végre komolyan veszik az ügyet.(HVG)

Épp 15 éve, egy korrupciós üggyel indult el a kisgazdák leszalámizása. A kenőpénzt átvevő kisgazda volt az első képviselő, akit a rendszerváltás után korrupcióért jogerősen elítéltek. (Origo)

Bár a jogerős ítéletig a Közgép újra indulhat az állami pénzekért, eddig idén akkora a kiesés, hogy el kell bocsátaniuk minden második munkatársukat, 350 embert. (HVG)

Ötmilliárd forintot mosott tisztára egy távol-keleti bűnszervezet Magyarországon keresztül. Emellett még ukrán és szerb csempészcigivel is sefteltek. (444)

Az ellenzéki pártok az Alkotmánybíróságon támadják meg az állami földek eladását, de közben indul a kormányzati plakátkampány. 200 millióból. (HVG, 444)

Az Index videót készített a korábbi földpályázat Somogy megyei veszteseivel, illetve a győztes oligarcha családdal, akik földjein csak dudva és műveletlen szántó van. (Index)

Korrupciós ügybe keveredett az UEFA. Örmény játékosokat kentek meg 2 millió euróval, hogy veszítsék el az albánok elleni meccset. (444)

Újra meghosszabbították a nyomozást a volt MSZP-elnökhelyettes, Simon Gábor ellen, mivel még mindig nem sikerült elég bizonyítékot találni a költségvetési csalásra. (VS)

Előzetesbe került öt pécsi és egy komlói férfi, akik akár kétmilliárdos kárt is okozhattak a költségvetésnek: munkaerő-kölcsönzői céghálózatukon keresztül csaltak adót. (Pécsi Újság)

Fizess elő az Átlátszóra, mert mi végigvisszük az ügyeket! Havonta csak egy ezres: Tudnivalók itt.

Megosztás