Hírek

Időutazók szállták meg a Rogán-féle bizottságot?

Ezekről ne maradj le:

Moszkvabarát ipari kém a vakszoftverügy hátterében (Átlátszó)
Barackmagozás után trükközik az államtitkár (HVG, 444)
Időutazók szállták meg a Rogán-féle bizottságot? (MNO)

Ha van három perced:

Moszkvabarát ipari kém a vakszoftverügy hátterében
Furcsa helyre vezet az a látássérülteknek fejlesztett szoftver, amelyről az Átlátszó a múlt héten írta meg, hogy már van ilyen, de a félmilliárd forintnyi uniós támogatást egy cégcsoport azért felmarkolta. Az újabb nyomozás után kiderült: egy korábbi, ipari kémkedési ügyben elítélt üzletember áll a háttérben. (Átlátszó)

Barackmagozás után trükközik az államtitkár
A rákellenes hatású magot hirdető céget a fideszes politikus először megpróbálta letagadni, majd főnöke, Lázár János fellépése után azt ígérte, rendezi a tulajdoni helyzetet. Ezt úgy oldotta meg, hogy ő és felesége már csak 24-24 százalékban tulajdonos a 25 millió forintra emelt törzstőkéjű cégben. (HVG, 444)

Megpályáztatják a Fábry Showt?
Fekete nap a közmédia történetében, vagy újabb trükkök jönnek? A parlament új szabályozást fogadott el a közbeszerzésekkel kapcsolatban, az uniós irányelvekkel összhangban. Eszerint az MTVA-nak nyilvános pályáztaton kell kiválasztani a műsorkészítőket, ha 8 millió forint fölötti megrendelésről van szó. Nagyon valószínű, hogy Fábryra majd külön feltételek vonatkoznak.  (NOL)

Időutazók szállták meg a Rogán-féle bizottságot?
Érdekes időutazókat talált a Magyar Nemzet oknyomozása a Rogán Antal-féle parlamenti bizottság által a letelepedési kötvények árusítására kijelölt cégek esetében. Két liechtensteini cég is előbb kért engedélyt magyar letelepedési engedélyek forgalmazására, minthogy az ehhez szükséges engedélyeket odahaza beszerezte volna. (MNO, 444)

Masszív sumákolás a húsiparba öntött milliárdokról
Brüsszel is beleszagol abba az ügybe, amelyben Magyarország kormánya 5,3 milliárd forintot öntött három húsüzem darálójába. A Pápai Hús, a Gyulahús és a kaposvári Kométa húsüzemek a városok önkormányzatain keresztül kaphattak pénzt a működésük fenntartásához. A baj az, hogy ez így tiltott állami támogatásnak minősül, amiből uniós szankció is lehet. (HVG)

Ha van még két perced:

Orbán Viktor régi szerelme nem más, mint Kaposvár (ezt ő maga mondta), és ha már ott volt, gyorsan beígért kb. 120 milliárd forintot a városnak. (Index)

A kormányfő megtarthatja autóját, száz államtitkárét azonban visszahívják a szervizek, mert a dízel-botrányban érintett típusú autókat használnak. (Index)

Aljas támadásról beszélnek az erdészetek azután, hogy Lázár János nagyüzemi lopással vádolta meg őket. Átfogó vizsgálat is lesz. HVG)

Egy elsőfokú bírósági döntés szerint nyilvánosságra kell hozni a győztes trafikpályázatok üzleti terveit. Kiderülhet hát, mi volt a különbség nyertes és vesztes között. (NOL, Index)

Kamutanárok vétózzák a 3-as metró felújítását. Magukat a BME tanárainak kamuzó váci CÖF-ösök írtak szerkesztőségeknek, amelyben ellenzik a felújítást. (BKV-figyelő)

A magyar uniós biztos kitalált egy testületet, amelynek a plagizáláson kapott egykori köztársasági elnök, Schmitt Pál lett az elnöke. (Napi)

A magyar állam kétszer annyit költött sportra, mint az utakra. 227 milliárd ment el sportberuházásáokra, csak kicsit kevesebb, mint a rendőrségre. (444)

Hűtlen kezelés miatt perli a PM perli az ózdi Jobbikot a Páva nevű szórakozóhely megnyitása körüli botrány miatt, ami hatalmas veszteséget termelt a városnak. (HVG)

Pénzmosás vádjával feljelentette volt üzlettársa, Magyari Tamás Gattyán Györgyöt az Interpolnál. Azt állítja, gyanús módon tűntek el pénzek közös üzletükből. (HVG)

Új szinten a korrupcióellenes harc Romániában. Most már a DNA korábbi második emberét is befolyással való visszaéléssel vádolják, és a sztárügyészeket sem kímélik. (TransIndex)

Fizess elő az Átlátszóra, mert mi végigvisszük az ügyeket! Havonta csak egy ezres: Tudnivalók itt.

Megosztás