Hírek

Így szedik meg magukat az embercsempészek a menekülteken

Ezekről ne maradj le!

Orbán-haver fuvarcége a tőzsdén (444)
3000 milliárdos fail (Index)
Itt az embercsempészek üzleti jelentése (Átlátszó)

Ha van három perced:

Orbán-haver fuvarcége a tőzsdén
Az amúgy döglődő magyar tőzsdére Orbán Viktor nyilvánosan is felvállalt haverjának cége kerülhet majd ki teljesen. A Waberer’s International Zrt. 2008 óta tervezett tőzsdére lépése segíthet átláthatóbbá tenni az adóoptimalizálástól sem idegenkedő céget. A pozitív miniszterelnöki megjegyzések csak optimistábbá tehetik majd az értékeléseket. (444)

3000 milliárdos fail
2010 végén a közfelháborodással dacolva a kormány lenyúlta a magánnyugdíjpénztárakat, ebből 3000 milliárd forint bevétele volt. Ezt a pénzt a Nyugdíreform és Adósságcsökkentő Alap kezelte, igen alacsony hatékonysággal. Az „adósságrendezés” a kulcsszó, ugyanis 3,7 milliárd valóban arra ment belőle. Nyugdíjrendszer továbbra sincs. (Index, Napi)

Itt az embercsempészek üzleti jelentése
Hétfőn és pénteken, és főként a hajnali órákban aktívak az embercsempészek egy határrendészeti kimutatás szerint. Az idén 867 embercsempész bűntettet rögzítettek. A 71 megfulladt menekült esete nagy ügynek számít, sok csempész „csupán” piti magánzó. (Átlátszó)

Milliárdos kártérítés a játékgépeseknek
A kormány 2012-ben megemelte a játékadót, közvetlenül azelőtt, hogy visszavonta volna a játékgépek engedélyeit. Ez a tulajdonosoknak több milliárd forint kiesést jelentett, és nem is haboztak perre menni az állammal. Az Európai Unió Bírósága végül nekik adott igazat a kérdésben. (HVG)

Kiborult a bili a milliárdosoknál
Az Áldomás márkanevet akarta eladni a Funkcionális Élelmiszerlánc Terméktanács Egyesület közgyűlése a Magyar Nemeti Kereskedőház Zrt-nek, és egy tag kivételével mindenki az eladásra szavazott. Az egyetlen „nem” viszont attól a Palásti Józseftől (100 leggazdagabb magyar 44. hely) jött, aki a Fornetti-lánc alapítója. A javaslatot Bodrogai Ferenc (100 leggazdagabb magyar 77. hely) magánakciójának nevezte. (Napi)

Kabinetfőnökből programiroda-vezető államtitkár
Nagy János eddig kabinetfőnök volt, de most, hogy Rogán Antal miniszter lesz, Nagy János is szintet lép. Államtitkár lesz belőle, és a Rogán-minisztériumon belül létező Miniszterelnöki Programiroda vezetőjévé válik. A javaslat minden pontját minden oldalról támadta minden ellenzéki párt. (Index)

Kormány-update
A legutóbbi Kormányinfón Lázár János bejelentette, hogy a Parlament elé kerülhet a 2×2 sávos „gyorsutak” megépítésének kérdése, és azt is, hogy 20 milliárd forintból fognak kormányablakok épülni. 280 új épül 10 milliárdból, a másik 10 milliárd a már meglévők felújítására megy. Ezen kívül az állami földek eladásától szóló előterjesztést is elfogadták. (Napi)

Ha van még két perced:

Rogán szomszédjának cége készíthette a bevándorló-ellenes plakátkampány második hullámát. Hirdetmény nélkül, egyajánlatos közbeszerzéssel. (444, Napi)

Varga Mihály állításával szemben nem kétmillió, hanem hárommillió olyan motor készült Győrben, amely érintett a Volkswagen-botrányban. (HVG)

A Fidesz központi e-mail címéről küldték szét a pártaktivistáknak Kövér László szombati interjúját, amiben a Simicska Lajost a közélet betegségének titulálta. (HVG)

Mind a 22 állami tulajdonban lévő erdőgazdaságra kiterjesztette a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal azt a vizsgálatot, amelyet hat állami erdőgazdasági cégnél kezdett el. (Figyelő)

Gyorsan el kell verni egy kis uniós pénzt, ami az előző ciklusból megmaradt, úgyhogy méterenként 100 ezerért építünk bicikliutat. (Index)

Fizess elő az Átlátszóra, mert mi végigvisszük az ügyeket! Havonta csak egy ezres: Tudnivalók itt.

Megosztás