Hírek

Összeomló bank romjai alól mászott ki Matolcsy rokonának tanácsadója

Ezekről ne maradj le:

Összeomló bank romjai alól mászott ki Matolcsy rokonának tanácsadója (HVG)
Ilyen pofátlanul költik el az uniós milliárdokat (Átlátszó)
Szétlopták az erdőket, az erőművek jártak jól (Index)

Ha van három perced:

Ilyen pofátlanul költik el az uniós milliárdokat
Háromszoros áron elszámolt anyagok, építkezés engedély nélkül, tömeges feketefoglalkoztatás – így zajlik Nyíregyházán a kétmilliárdos Sóstó-Gyógyfürdő-projekt. A város vezetése körül kialakult holdudvar nem tud olyan szabálytalanságot elkövetni, amelynek bármi következménye lenne. (Átlátszó)

Összeomló bank romjai alól mászott ki Matolcsy rokonának tanácsadója
Matolcsyék megbírságolták rendkívül súlyos jogsértések miatt, amelyek hozzájárulhattak a Széchenyi Bank tönkremeneteléhez, ahol ő vezérigazgató volt, ám Szakács Tibor ma már tanácsokat ad Matolcsy György unokatestvérének érdekeltségébe tartozó NHB Növekedési Hitel Banknak. És nincs, aki szerint ezzel baj lenne. (HVG)

Aranyárban számolná el a hivatal az adatigénylés teljesítését?
Az Átlátszónak tessék megírni. Igen, tudjuk, hogy a kormány szigorít, megemelt költségtérítést vezet be, korlátozza az anonim és az ismételt igényléseket, és szűkíti a döntés-előkészítő adatok nyilvánosságát. De a dolog továbbra sem reménytelen, sőt. Itt van, mire kell figyelni ezentúl. (Átlátszó)

Szétlopták az erdőket, az erőművek jártak jól
A Kehi szerint az államnak 200-szoros hasznot hajthatott volna, ha haszonbérbe adja az erdőket. A vizsgálat az összesen egymillió hektáros állami tulajdonú területen gazdálkodó 22 erdészet közül hat társaság tevékenységére terjedt ki, amelyek a fát egyéb juttatásokért cserébe túl olcsón adták az erőműveknek. (Index)

Sokat látott vállalkozót vertek át a gigantikus aranyhamisítási botrányban
Arany helyett trombitaréz-tömbön csücsül Hujber Ottó, illetve hozzá köthető két cég, vagyis  milliárdokat bukhatott az MSZP vállalati tagozatának egykori vezetője, aki hatalmas szalmaerőmű-projektben is gondolkodott, volt fegyvergyára is. A Kézizálog milliárdokkal verhetett át magánszemélyeket, cégeket és bankokat. (HVG)

Gondok a millárdokat elverő állami mobilszolgáltatóval
A közbeszerzés nélkül eddig 12,8 milliárdot költő állami MVM Net gondokkal küzd, ugyanis a teszthálózatot biztosító Alcatel-Lucent leszerelte adóvevő egységeit, így veszélybe kerülhet a korábban aláírt frekvenciaszerződés is. Csúszások miatt már többször megbírágolták a céget, most több foroghat kockán. (Népszabadság via HVG)

Ha van még két perced:

Üzletszerűen elkövetett csalás a vád az ellen a szegedi ügyvéd ellen, aki a nála letétbe helyezett összegeket elszórta, összesen kb. 60 millió forintot. (Index)

Motorvilágbajnok a bíróságon. Max Biaggi motorversenyzőt, azzal gyanúsítják, hogy 18 millió euró (5,6 milliárd forint) adó befizetését mulasztotta el. (VS)

Kárpátalja két járásában megkezdték a „támogatói lista” összeállítását. Azok vannak a listán, akik 250 hrivnyáért cserébe Porosenko Szolidarniszty pártjára szavaznak. (Kárpáthír)

Korrupcióval vádolják az ENSZ-közgyűlés korábbi elnökét. A vád szerint hivatali ideje alatt több mint egymillió dollár értékben fogadott el kenőpénzt. (Euronews)

Felfüggesztik Blattert. A FIFA etikai bizottsága azután döntött az ideiglenes felfüggesztés mellett, hogy a svájci ügyészség eljárást indított az elnök ellen. (444)

Másfél milliárd Deutsch Tamás MTK-jának. Ennyi pénzt ad a kormány az MTK Budapest sportlétesítmény-fejlesztési programjának megvalósításához. (VS)

A brazil elnök választási kampányát illegális adományokból finanszírozta. A legfelsőbb bíróság most úgy határozott, hogy a vizsgálatot az államfőre is kiterjeszti. (Népszava)

Manipulálták a londoni bankközi kamatokat, most bíróság elé állnak: hat egykori bróker ellen indult bírósági eljárás Londonban. Ez az első eljárás a 2012-es botrány miatt. (Index)

Fizess elő az Átlátszóra, mert mi végigvisszük az ügyeket! Havonta csak egy ezres: Tudnivalók itt.

Megosztás