Hírek

Lázár: Amikor fideszes kormány van, akkor a fideszes menedzsment lopja szét

Ezekről ne maradj le!

Másfél milliárd uniós forintból rejtélyes fejlesztés Mórahalmon (Átlátszó)
Belügyis kapcsolatok a prostiügy gyanúsítottjánál (444/Direkt36)
Lázár: Amikor fideszes kormány van, akkor a fideszes menedzsment lopja szét (ATV)

Ha van 3 perced:

Másfél milliárd uniós forintból rejtélyes fejlesztés Mórahalmon
Az újabb időkben udvari építőnek tartott Duna Aszfalttal és Mészáros Lőrinccel, Felcsút polgármesterével is kapcsolatba hozható a Humansoft Kft. Ez a cég egyedül Mórahalmon másfél milliárd forintnyi uniós támogatást nyert el rejtélyes szoftverfejlesztésekre. Emellett országszerte sikeresek a közbeszerzéseken. (Átlátszó)

Belügyis kapcsolatok a prostiügy gyanúsítottjánál
A rendőrségnél és a polgári titkosszolgálatnál is volt kapcsolata Répás Lajosnak, a prostitúciós-botrány fő gyanúsítottjának. Répás a kapcsolatait felhasználva próbált – nagyon úgy tűnik, sikerrel – információt szerezni az ellene folyó esetleges nyomozások fejleményeiről. (444/Direkt36)

Lázár: Amikor fideszes kormány van, akkor a fideszes menedzsment lopja szét
A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint a magyar állam „rég túl van a gazdálkodáson, mert nem tudott gazdálkodni”. Ezután azt is hozzátette az Országgyűlésben, hogy „szétlopták, ellopták és szétcsalták az állami mezőgazdaság cégeket” – szocialisták és fideszesek egyaránt. (ATV)

A NAV minden csalást lát, mégsem veszi észre
Rengeteg adat érkezik be az adóhatósághoz, amik alapján sokkal több visszaélést ki lehetne szűrni, feltéve, ha hatékonyabb lenne ezen adatok feldolgozása. Nem elég a pénztárgépeket és a fuvarozókat figyelő rendszert bekötni a NAV-hoz, a feldolgozáshoz szükséges munkaerőt, technikai hátteret is biztosítani kellene (HVG)

Egyik disznóságot tárta fel a másik után, kirúgás a hála
Gyanúsan drágán vásárolt használt buszok, kondigépek, céges autók – gyakran olyan pályázatokon, ahol az egyetlen érvényes ajánlatot nyilvánították győztesnek. A cég vezetését és a helyi politikusokat sem érdekelték a Dél-alföldi Közlekedési Központnál tapasztalt visszaélések, ehelyett az ügynek utánajáró szakszervezeti vezetőt távolították el a cégtől. (Népszabadság)

Így kaparinthatják meg strómanok az állami földek legjavát
Az állami földek értékesebb felén akar hipersebességgel túladni a kormány. Az egy megyényi terület elárverezésével Orbán a parlamentet is megpróbálja megkerülni, mert a Fidesz frakcióban és a szellemi hátországban sem aratott osztatlan sikert a terv. Az ügylet körül jócskán vannak jogi visszásságok is: a földüggyel foglalkozó szakértők szerint strómanok hálózata által működtetett nagygazdaságok tehetik rá a kezüket az állami földvagyonra. (Átlátszó)

Ha van még két perced:

Hiába állították fel rohamtempóban a fuvarozókat ellenőrző rendszert, csak idén több száz tonna árú juthatott külföldre az EKÁER tudta nélkül, a kiskapukat kihasználva. (Index, Magyar Nemzet)

Európán mintegy nyolcmillió dízelautóban található meg a törvénysértő szoftver a VW szerint. A vállalat menedzsmentje leállítja a nem létfontosságú fejlesztéseket. (HVG, 444)

Bűncselekmény hiánya miatt lezárta az ügyészség a 2006-ban megindított, 2014-ben pedig újraindított nyomozást a Hajdú-Bét ügyében. Pedig mennyit gágogtak. (444, Magyar Nemzet)

Mégis lesznek perek azon Quaestor-ügyfelek ellen, akik közvetlenül a cég kereskedési engedélyének felfüggesztése előtt menekítették ki pénzüket. (444)

A kedvezőbb fejlesztéspolitikai besorolás érdekében a kormány leválasztaná Pest megyét Budapestről. (HVG)

Hónapok óta vár a kínai hatóságokra a H. Nancy-gyilkosság nyomozati anyaga, ám eddig nem jelentkeztek érte. (Blikk)

Egy Janukovics-közeli ukrán oligarcha nagyon bizarr videókkal próbál meg visszatérni a helyi belpolitikába és bevágódni az EU-nál. (444)

Az 500 legnagyobb amerikai vállalat 2100 milliárd dollárt (a magyar nemzeti össztermék tizenötszöröse) menekített külföldre, ami után 620 milliárd dollár adót kellett volna befizetniük. (444, Reuters)

A brit elektronikus hírszerzés a tulajdonos tudta nélkül tudja átvenni az irányítást az okostelefonok fölött – nyilatkozta Edward Showden a BBC Panorama című műsorában. (Index)

Fizess elő az Átlátszóra, mert mi végigvisszük az ügyeket! Havonta csak egy ezres: Tudnivalók itt.

Megosztás