Hírek

Ez lehet az utolsó nagy balhé a magyar föld körül

Ezekről ne maradj le!

Ez lehet az utolsó nagy balhé a magyar föld körül (Index)
Videófelvételek szerb állami vezetők és bűnözők találkozóiról (Átlátszó/OCCRP)
Székelyföldön terjeszkedik a Puskás fociakadémia? (Index)

Ha van 3 perced:

Ez lehet az utolsó nagy balhé a magyar föld körül
Bár csupán a nyár elején szivárgott ki, hogy a kormány megszabadulna a még állami kézben lévő termőföldtől, egy friss határozat szerint még az év végéig lezavarnák az egész folyamatot. És mindezt a hosszú ideje tomboló menekültválság mögé elrejtve, majdhogynem titokban. (Index)

Matolcsyék alapítványainak már jó ideje fáj a foguk a luxusingatlanra
Az MNB alá tartozó alapítvány majd egy éve tárgyal a Kasselik-házban több szintet tulajdonló céggel. Azonban ha az egész épület megszerzése a cél, akkor a felsőbb szinteken található lakások tulajdonosaival is meg kellene állapodni. Ez pedig jócskán megdrágíthatja az üzletet. (HVG)

Székelyföldön terjeszkedik a Puskás fociakadémia?
Az első hírek szerint a kormány focicsapatot vett Erdélyben, aztán ezt a hírt gyorsan cáfolták, de a tévhír azért arra jó volt, hogy kiderüljön, támogatják harmadosztályú FC Csíkszereda csapatához tartozó Székelyföldi Labdarúgó Akadémiát, amely 2013-ban együttműködési szerződést kötött a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémiával. A közpénz nem ismer határokat. (Index)

Videófelvételek szerb állami vezetők és bűnözők találkozóiról
A főfő balkáni drogdíler az elmúlt években összesen kilenc alkalommal találkozott olyan hivatalnokokkal, köztük a miniszterelnökkel, akik a szerb rendőrséget felügyelő és irányító minisztérium tisztségviselői voltak. Ezekről a találkozásokról titkos videofelvétel is készült, melyeket a KRIK oknyomozó újságíró műhely hozott nyilvánosságra. Áll a bál. (Átlátszó OCCRP)

Ha van még két perced:

Újabb cégkizárás a Simicska-galaxisban – mégpedig az előző esethez hasonlóan 3 évre, mert állítólag hamis adatokat szolgáltatott. Mehetnek bíróságra. (Világgazdaság)

„A magyar reformok működnek”, de legalábbis ilyen című kiadvánnyal szórják meg a magyar népességet, hogy elhiggye. A kampány költségeit persze nem mondják meg. (Napi)

Vissza a jövőbe – éjjel elindult a rengeteg milliárd forintból működő MTVA orosz nyelvű híradása. (444, Médiaklikk)

A módosított közbeszerzési törvény szerint nem a legalacsonyabb ajánlatok kapják majd a legtöbb pontot, a kormánytagok rokonait is kizárták a lehetséges pályázók közül. (Index)

Uniós szinten is komoly probléma az adóelkerülés a Nemzetgazdasági Minisztérium szerint. (Mfor)

Mai árfolyamon 2000 milliárd forintot tett félre a VW a napokban kitört botrány költségeire. A vállalat részvényei két nap alatt elvesztették összértékük harmadát. (HVG)

Korrupció az Iszlám Állam nevű terrorszervezet soraiban? Egyes értesülések szerint erre is hivatkoznak azok a dzsihadisták, akik elhagyják a szervezetet. (MNO)

Menedékjogot kapott Litvániában egy orosz újságíró, akinek azért kellett elmenekülnie Oroszországból, mert korrupciós ügyeket próbált feltárni. (MNO)

A Kínában foganatosított korrupcióellenes intézkedések megrengethetik a globális gyémántpiacot. (Alapblog)

Fizess elő az Átlátszóra, mert mi végigvisszük az ügyeket! Havonta csak egy ezres: Tudnivalók itt.

Megosztás