Hírek

Árpád vagyok, és közszereplő! Jelentkezzen, aki lát!

Ezekről ne maradj le!

Így tették tönkre az áfacsalás elleni harc egykori irányítójának az életét (Átlátszó)
Nem elég az évi 80 milliárd a közmédiának, a hiteleket is lepasszolja (Napi)
Árpád vagyok, és közszereplő! (Index)

Ha van 3 perced:

Így tették tönkre az áfacsalás elleni harc egykori irányítójának az életét
Egyoldalúan módosították a munkakörét, lefokozták, megalázták, pedig az egykori kiemelt ügyekkel foglalkozó (azóta megszüntetett) igazgatóságnak volt igazgatója. Egy bírósági perben érdekes részletek derültek ki azokról a szigorúan törvényes módszerekről, amelyekkel az adóhatóság ellehetlenítette egykori vezetőjét. (Átlátszó)

Nem elég az évi 80 milliárd a közmédiának
Hiába önti évente a fenti mennyiségű közpénzt az állam a közmédiába, most kénytelen átvállalni az intézmény 47 milliárdos adósságát is, mert egymaga nem tudja fizetni a terheket. Az indoklás szerint az MTVA kiadásai olyan mértékben megnőttek az utóbbi hónapokban (az M1 hírcsatorna és az M4 sportcsatorna indításával), hogy a hiteleit már nem tudta fizetni. Ez jó hír Kerényi Imrének is, akinek saját tévéműsora lehet ‒ mindenki örömére. (Napi, HVG, 444)

Árpád vagyok, és közszereplő
Végre kimondta a bíróság, hogy Habony Árpád a miniszterelnök nem hivatalos tanácsadója, aki rendszeresen bejár a Parlamentbe, és akiről mindenki tudja, hogy Orbán jobb keze, közszereplő. Habony az Index ellen ment perre, miután a híroldal két évvel ezelőtt a Gattyán-féle luxusbevásárlóközpont nyitásakor egy videóban őt is szerepeltette. A bíró szerint nem hivatkozhat személyiségi jogokra, tűrni kell, hogy fotózzák. (Index)

„Elment Önnek az esze?”
Kérdezte Orbán Viktor miniszterelnök a parlamentben egy jobbikos képviselőtől, miután az korrupcióval vádolta meg a kormányt a pályázati pénzek elosztásakor. A kormányfő szerint viszont az általa kifogásolt pályázatokon szabályosan nyertek, és a jobbikos csak az ellenfelek gazdasági érdekeit akarja érvényesíteni, ami szerintem nem járja. Egyébként elkötelezett a korrupció elleni harcban. (MNO)

Ha van még két perced:

Megint jut ezermilliárd az útépítő oligarcháknak. 2020-ig újabb 1000 milliárd forintot szán a kormány útépítésre, de nagy valószínűséggel nem a Lajos lesz a kivitelező. (HVG)

Hét meglett férfi kellett ahhoz, hogy átadjanak egy 4,4 kilométeres útszakaszt. Átadni akkor is lehet, ha nem épül semmi. (444)

Hét év késedelmet és legalább húszmilliárd forint költségtúllépést hozott össze néhány nagy közlekedési nagyberuházás. (HVG)

Bár több hete vesznek részt a BKV jól ismert kék buszai a menekültek szállításában, kiderült, mindezt érvényes szerződés nélkül teszik. Majd lesz valami megállapodás. Egyszer. (444)

Párttag ne legyen HÖK-ös – mondja az ELTE EHÖK új elnöke, aki szerint kezelni kellene az egyetemi hallgatói szervezet válságát. (Átlátszó Oktatás)

Óriási csalásbotrány rázta meg a nemzetközi bridzsközösséget: két német játékos állt elő azzal, amiről már hónapok óta suttogtak, hogy történt valami, de egyelőre nem tudni, mi. (444)

A román ellenzék egyik pártja bizalmatlansági indítvánnyal próbálja megbuktatni a kormányfőt, miután Ponta ellen vádat emelt a korrupcióellenes ügyészség. (NOL, ABC News)

Milliárdokba kerülhet a Volkswagennek, hogy becsapta a vevőit. Olyan szoftvert telepített az autókba, amellyel kijátszhatók a károsanyag-kibocsátásra vonatkozó amerikai előírások. (Origo)

Fizess elő az Átlátszóra, mert mi végigvisszük az ügyeket! Havonta csak egy ezres: Tudnivalók itt.

Megosztás