Hírek

Újabb 7 milliárdot tapsol el az MNB ingatlanra

Ezekről ne maradj le!

Ezúttal 7,2 milliárdért csináltak ingatlancéget Matolcsyék (Átlátszó, HVG)
Tartogat még meglepetéseket a Kulcsár-per (HVG)
300 milliós szerződést kötött az MTVA-val az állami ünnepségeken bedolgozó cég (Napi)

Ha van 3 perced:

Ezúttal 7,2 milliárdért gründoltak ingatlancéget Matolcsyék
A Magyar Nemzeti Bank négy alapítványa Kasselik-Ház Ingatlanfejlesztő Zrt. néven közös céget alapított. A vállalkozás fő tevékenysége „saját tulajdonú ingatlan adásvétel”. A vezetésbe természetesen Matolcsy György bizalmasai – rokona, hűséges beosztottjai – kerültek be. A cég elnevezése arra utal, hogy a patinás Vörösmarty téri ingatlan kezelésére hozták létre. (Átlátszó blog, HVG)

Tartogat még meglepetéseket a Kulcsár-per
A 12 éve kirobbant botrány a megismételt eljárásban jelenleg első fokú tárgyalási szakasznál tart. Kulcsár Attila védőügyvédje szerint egyre valószínűbb, hogy a 160 fős, illusztris személyekből álló ügyfélkör valós érintettsége soha nem fog tisztázódni. Kulcsár ráadásul a gyanú szerint az utolsó pillanatban „borítani akar”. (HVG)

300 milliós szerződést kötött az MTVA-val az állami ünnepségeken bedolgozó cég
Egyedüli ajánlattevőként nyert a rendezvényszervezésre kiírt MTVA-pályázaton az Apple Party Service Kft. A kétéves szerződés értéke nettó 285 millió forint. A cég azzal vált ismertté, hogy a március 15-i állami ünnepségekre 800 forintos órabérért toborzott bértapsólókat. (Napi.hu)

Létszámleépítés és bércsökkentés a rezsicsökkentés hatására
Az állami tulajdonú Dunántúli Regionális Vízmű Zrt.-nél tíz százalékos létszámleépítést vagy bércsökkentést javasolt az állami vagyonkezelő tanulmánya. A vállalat a rezsökkentés mellett külföldi közműcégek profitja ellen kitalált új adónem miatt vált veszteségessé. A helyi érdekképviselet sztrájkbizottságot hozott létre. (Népszabadság)

Ha van még két perced:

Magyarországon nagyobb pénzügyi botrány nem múlhat el VIP-lista nélkül – ezúttal Questornál találták meg a kiemelt ügyfelek névsorát, bár a Tarsoly-lista még hiányzik. (HVG)

Az MNB piacfelügyeleti eljárása szabálytalanságokra bukkant egy befektetési cégnél. A cég egyik partnerét Cipruson jegyezték be. (HVG)

Augusztus végén 1000 milliárd(!) forintnyi túlfizetést(!!) tartott nyilván az adóhatóság. Ennyi pénz parkol a NAV-nál, amit a cégek és magánszemélyek elkölthetnének. (HVG)

Az Állami Számvevőszék friss jelentése súlyos hiányosságokat talált Országos Roma Önkormányzat pénzügyi elszámolásaiban. (HVG)

A Közbeszerzési Döntőbizottság ugyan hivatalosan még nem tud arról, hogy a Közgép újra indulhat állami tendereken, de egy közleményben már mosakodnak. (HVG)

500 ezer autót kell visszahívnia a Volkswagennek, mert az amerikai hatóságok szerint a gyártó meghamisította a járművek károsanyag-kibocsátási adatait. (HVG, The Guardian)

Feltételezések szerint az orosz állam áll egy hét éve garázdálkodó számítógépes víruscsalád mögött. (444, The Verge)

Kiszivárgott dokumentumok tanulsága szerint meghamisítja nézettségi adatait a Kreml-közeli RT hírcsatorna. (The Daily Beast)

Világbajnoki jegyekkel mutyizott Jerome Valcke, akit a FIFA határozatlan időre fel is függesztett. Az utóbbi időben több milliós búcsúpénzt bebizosításán ügyködött (BBC, BT Sport)

Már a drogcsempészek is rátelepedtek a menekültválságra. Az Europol szerint 30 ezren vesznek részt a kontinensen felélénkült embercsempészetben. (444)

Fizess elő az Átlátszóra, mert mi végigvisszük az ügyeket! Havonta csak egy ezres: Tudnivalók itt.

Megosztás