Hírek

Találd ki, hol épül az ország legmodernebb vasútállomása?

Ezekről ne maradj le!

A fegyelmi tisztnek feltűnt néhány visszásság, aztán elbocsátották (Átlátszó)
Hol épül az ország legmodernebb vasútállomása? Pont Székesfehérváron (Napi)
Sokan már most mutyit sejtenek az állami földek eladása körül (Origo)

Ha van 3 perced:

A fegyelmi tisztnek feltűnt néhány visszáság, aztán elbocsátották
Az Országgyűlési Őrség fegyelmi tisztje jelentette parancsnokának, hogy visszaéléseket tapasztalt a szervezetnél, még megoldási javaslatokkal is előállt. Ezután elbocsátották, mondván nincs elég fegyelmi ügy amivel foglalkozhatna, később mégis felvettek valakit a helyére. Feljelentést tett az ügyben, de a nyomozás nemrég megszűnt. Szerinte az ügyészség, hogy elsimíthassák az ügyet, nem ment utána az átadott információknak. (Átlátszó)

Hol épül az ország legmodernebb vasútállomása? Hát Székesfehérváron!
Több vasútállomást is felújítanak a következő években, hatalmas összegekért. A székesfehérvári állomásra kiemelkedően sok, 40 milliárd forint jut, ennek 85 százaléka uniós támogatás lesz. A hatalmas összegből elvileg csilivili állomás lesz, az átmenő fővágányokon akár 100 km-es sebességgel is lehet majd menni. (Napi)

Sokan már most mutyit sejtenek az állami földek eladása körül
Eladja az állam földjei egy részét, nagyjából 350-380 ezer hektárnyi területet.  A kormány ráadásul igen gyorsan, a parlament megkerülésével, határozatban döntött erről. Sokak szerint az oligarchák fogják megszerezni ezeket, az ellenzéki pártok az Alkotmánybírósághoz fordulnának. A kormány azzal csendesíti a mutyit kiáltókat, hogy nem lesz elővásárlási joga azoknak, akik nem gazdálkodnak három éve az adott területen. (Origo)

A bukott FIFA vezér szinte ingyen adta saját cégének a tévés jogokat
A lemondott, de a tisztújításig még elnöklő Blatter nevetséges összegért adta el a 2010-es és 2014-es világbajnokság tévés közvetítési jogait, saját cégének, hogy aztán az továbbadhassa 20-szoros áron. Bár az eredeti szerződésekben szerepelt, hogy a továbbértékesítési haszon fele a FIFA-é, nincs nyoma annak, hogy ezek a kifizetések megtörténtek volna. (Origo)

Ha van még két perced:

Elmúltnyolcév rovatunk: letöltendő börtönbüntetést kért az ügyész a Sukoró-ügyben négy vádlottra. Köztük a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő két volt vezetőjére.  (Index)

Szlovák cégen keresztül csalt el félmilliárd forint áfát egy bábolnai gabonaforgalmazó cég. A NAV vádemelési javaslattal fejezte be a vizsgálatot. (HVG)

A felszámoló eladásra hirdette meg a Questor törzsrészvényeit. Mondjuk a bank üres, ráadásul a neve sem cseng valami jól. (HVG)

Nagy pénz, kis foci? Nemcsak stadionépítésre megy el sok közpénz: az FTC 4 milliárdot, az ősi rivális Újpest pedig ennek a felét kapta az elmúlt években támogatásként. (Napi)

Az egyiptomi kormányfő lemondásához az adhatta meg a végső lökést, hogy agárminiszterét őrizetbe vették egy korrupciós ügy miatt. (Globosport)

Több mint 250 millió forintnyi áru mozgásáról nem számolt be két budapesti gazdálkodó. Korábban pedig hamis adatokat küldtek az EKÁER rendszerbe. Elkapta őket a NAV.(24.hu)

Az Uber és az Airbnb után itt a közösségi főzős-evős alkalmazás, amit a NAV máris ellenőrzött. Még nem tudni, hogyan fognak adózni a résztvevők. (Index)

Valójában 7000-nél is kevesebb katonát tudnánk csak a határra küldeni, ráadásul a legtöbbjüknek fogalma sincs arról, hogyan kell tömeget kezelni. (Átlátszó)

Fizess elő az Átlátszóra, mert mi végigvisszük az ügyeket! Havonta csak egy ezres: Tudnivalók itt.

Megosztás