Hírek

Ha ezt meglépik, durván koromfeketék lesznek a kazánok!

Ezekről ne maradj le:

Újabb megbízást nyert Tarlósék kedvenc biztonsági cége (Átlátszó)
Ha ezt meglépik, durván koromfeketék lesznek a kazánok! (Index)
A magyar boltok szívnak, a multik meg elvannak (Napi)

Ha van három perced:

Újabb megbízást nyert Tarlósék kedvenc biztonsági cége
Egykori Simicska-bizalmassal együtt nyert el újabb megbízást a főváros kedvenc biztonsági cége, amely nem mellesleg egykor Pintér Sándorban végződött. Mostantól Óbuda-Békásmegyer önkormányzati ingatlanait őrizheti  a cég, amely – a belügyminiszter volt érdekeltségével közösen – nemrégiben a Budapesti Nagybani piac védelmét is elnyerte. (Átlátszó)

Ha ezt meglépik, durván koromfeketék lesznek a kazánok!
Ha a kormány ragaszkodik hozzá (ragaszkodni fog hozzá), hogy csak december végéig lehet eladni a hagyományos, nyílt égésterű kazánokat, akkor tartani lehet attól, hogy a 20 ezer, raktáron lévő hagyományos kazánból sokat majd feketén szerelnek be, ez pedig kockázatokat jelenthet a felhasználóknak. (Napi)

A magyar boltok szívnak, a multik meg elvannak
A statisztikák szerint pont azok szívták meg a vasárnapi boltbezárást, akiket védeni akartak: a magyar boltok. Nem sikerül ugyanis átterelni a kisebb kereskedőkhöz a forgalmat a vasárnapi zárva tartás előírásával, a nyáron viszont biztosan jelentős kiesést szenvedett el a költségvetés. Több ezer munkahely szűnt meg, a hipermarketek pedig akár jól is járhattak. (Index)

Már előzetesben a bukaresti kenőpénzes főpolgármester
A vádhatóság szerint a főpolgármesteri hivatalnál bejáratott módszer volt, hogy Oprescu és emberei olyan cégeknek adtak megbízási szerződéseket, amelyek nyereségük kétharmadát a döntéshozók megvesztegetésére fordították. Oprescut vasárnapra virradóan vették őrizetbe, miután tetten érték, hogy 25 ezer eurónyi kenőpénzt vett át. (Index)

A WikiLeaks szintet lép?
Ilyen még nem volt, hatalmas jutalmat kínálnak azért, hogy valaki szivárogtassa már ki az Európai Unió és az USA közötti szabadkereskedelmi egyezmény tervezetét. Az egyezmény tárgyalási folyamata nem nevezhető az átláthatóság mintaprojektjének. A zárt tárgyalások eredményeit csak kevesen ismerhették meg, ők sem láthatták át az egész folyamatot. Most a WikiLeaks 100 ezer eurót kínál. (Átlátszó)

Ha van még két perced:

A Nemzeti Színház igazgatója szerint a tao közvetett állami támogatás. Ezzel ellentmond Orbán Viktornak. Ráadásul szerinte a tao a szakma rákos daganata. (HVG)

Újrakezdődött a volt horvát kormányfő korrupciós pere. Az egyik vádpont szerint a Moltól 10 millió euró kenőpénzt kapott, hogy a magyar olajtársaság ellenőrizhesse az INA-t. (Origo)

Illegális földügyek miatt lemondott az agrárminiszter, majd őrizetbe is vették. Egyiptomban. Politikai okok is vannak a háttérben persze. (Reuters)

Hatalmas tüntetések voltak Moldovában, ahol iszonyat sok pénz eltűnt egy bankbotrányban. Az elnök lemondását követelik. (Euronews)

Egy humorista vezet az elnökválasztáson Guatemalában, ami nem csoda: korábban korrupciós ügyek rázták meg az országot. A piramis csúcsán a volt elnök állt. (Népszava)

Kihallgatták Nicolas Sarkozy volt francia államfőt a 2012-es elnökválasztási kampányának állítólagos hamis számlázása ügyében indított vizsgálatban. (Napi)

Fizess elő az Átlátszóra, mert mi végigvisszük az ügyeket! Havonta csak egy ezres: Tudnivalók itt.

Megosztás