Hírek

Mindjárt az igazságszolgáltatás is NER-konform lesz

Ezekről ne maradj le!

Ha van 3 perced:

Lemondott a Vas megyei bírói tanács (Átlátszó)
Fekete lyukba öntöttük az EU-s pénzeket (Direkt36)
Kivesszük a részünket a metrófelújításból  (Index)

Lemondott a Vas megyei bírói tanács
Állítólag Handó Tünde kinevezési gyakorlata elleni tiltakozásként mondtak le a Szombathelyi Törvényszék bírói tanácsának tagjai. „Iparági pletykák” szerint a bírói tanács úgy érzékelte, kiüresedett véleményezői szerepük, az Országos Bírósági Hivatal elnöke megkerüli őket. A megkerülő hadművelet célja pedig az igazságszolgáltatás NER-konformmá alakítása. (Átlátszó)

Fekete lyukba öntöttük az EU-s pénzeket
Bár nem vihettek volna EU-s projekteket rossz anyagi helyzetben – csődeljárás szélén, felszámolás közelén – lévő vállalkozások, mégis nyertek. Tiszaújvárosban például csak próbaüzemig jutott egy környezetbarát tüzelőanyag termelését tervező cég. A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő vezérigazgatójának családi cége két pályázatot is elnyert, ma felszámolás alatt áll. (Direkt36)

Kivesszük a részünket a metrófelújításból
Kiderült, hogy a 3-as metrókocsik felújításának legszörnyűbb részét, az azbesztmentesítést Dunakeszin végeztetné a nyertes orosz cég. Az alagútfelújítás időközben 40 milliárddal drágább lett, a kormány pedig úgy tűnik, még borzolja Tarlós István főpolgármester idegeit – a banki garanciavállalásuk nem akar megérkezni. (Index)

Feljelentés az SZTE-HÖK elnöke miatt
Évek óta egyedüli jelöltként indul, 2007 óta a hallgatói önkormányzat elnöke a Szegedi Tudományegyetemen, egy évre már eltiltották, mégis neki áll feljebb. Ez Török Márk, aki miatt most az Átlátszó Oktatás feljelentést tett, mert a jogerős bírósági ítélet ellenére sem kapták meg a HÖK elnöki posztra beadott pályázatok anyagát. (Átlátszó Oktatás)

Ha van még két perced:

104 vádlottal indult meg egy óriási biztosítási csalás tárgyalása Budapesten. Az érintettek kisebb közúti baleseteket rendeztek, majd kirívóan magas kárösszegeket vettek fel. (MNO)

Mutyi összefoglaló: miről maradtál le a nyaralás alatt? Nemzeti trafikellátó, földmutyi, belvárosi szállodabiznisz és sikersztorik a MET-nél. (Ténytár)

Magukat közvetítőknek kiadó emberek 500-800 euróért „vásároltak” vonatjegyet menekülteknek, mikor a Keleti már le volt zárva. (Index

Hatvan éves, hat éven keresztül lopott, és több mint 6 millió forint kárt okozott ezzel. Az ügyészség annyit közölt, hogy megyei közintézmény pénztárosáról van szó. (444)

Lemondott a korrupcióval vádolt guatemalai elnök. Érintett volt abban az ügyben, melyben kormányilletékesek kenőpénzt fogadtak el importőröktől, akik nem akartak vámot fizetni. (Index)

Magyar állami támogatásból épült a nagyváradi Ady Központ, a Romániai Magyar Néppárt Bihar megyei szervezete most 800 ezer eurót kér számon az építtető alapítványon. (Figyelő)

Megint kihallgatta Victor Pontát a romániai korrupcióellenes ügyészség, most épp egy szociáldemokrata szenátor korrupciós ügyében érintett. (Hír.ma)

Fizess elő az Átlátszóra, mert mi végigvisszük az ügyeket! Havonta csak egy ezres: Tudnivalók itt.

Megosztás