Hírek

Lázár majdnem megmutatta mindenkinek, aztán mégse. Találd ki, mit!

Ezekről ne maradj le:

Tovább nyomják ki a százmilliókat a Századvégen keresztül (Napi)
Habony szomszédja lesz Vajnáné gyémántboltja (Cink)
Lázár majdnem megmutatta mindenkinek, aztán mégse (VS)

Ha van három perced:

Tovább nyomják ki a százmilliókat a Századvégen keresztül
A Századvéget volt aki már pénzmosodának is minősítette, de tény, ami tény: a pénz „imádja” a kormányközeli intézetet.  A nyáron az NGM-től 42 millió, az NFM-től 158 millió forint összértékű tanácsadói megbízást kaptak. Naná, hogy a beszerzéseket nem hirdették meg nyilvánosan, és naná, hogy az egészet uniós pénzből nyomják. (Napi)

Lázár majdnem megmutatta mindenkinek, aztán mégse
Adja? Nem adja? A nyáron egyszer már majdnem úgy tűnt, hogy a Miniszterelnökség bemutatja azt a 30 ezer oldalnyi anyagot, amiért a Habony-féle Századvégnek 4 milliárd forintnyi közpénzt fizettek ki, de aztán úgy döntöttek, inkább tovább pereskednek. Csodálatos tanulmányokat rejthetnek ezek a dossziék! (VS)

Habony szomszédja lesz Vajnáné gyémántboltja
Az ország közel legdrágább ingatlanjában, a Palazzo Dorottyában egymásnak adják a kilincset a hírességek. Habony Árpád titkos miniszterelnöki valami  nemrégiben az emeletre költözött, míg Andy Vajna felesége a földszinten nyit majd luxus ékszerüzletet. (Cink)

Román áfacsalók leleplezésével büszkélkedik a NAV
Amikor már épp úgy tűnik, valóban nem tesz sokmindent a NAV a szervezett áfacsalókkal, akkkor egy-egy ilyen hírt kinyomnak, mint most: egy román férfi vezetésével nagyjából háromszázötven kamion élelmiszert, főként cukrot, tejet és étolajat hozott be az országba egy csapat. „Áfamentesen”, de most elkapták őket jól. (Index)

Ha van még két perced:

Meghosszabbították a Quaestor-vezér, Tarsoly Csaba előzetes letartóztatását. Most szeptember végéig kell a fogdában maradnia. (Index)

Na ki vitte el azt a tendert, amely miatt Simicskáékat eltiltották minden magyarországi közbeszerzéstől? Persze, hogy a Mészáros Lőrinc. (Origo)

Polt Péter kiszámolta. A legfőbb ügyész ellenzéki képviselői kérdésére megnézte, hány rendőri vezetőt vádolnak vagy gyanúsítanak korrupciós bűncselekményekkel. 12-t. (Napi)

Újabb lesújtó elemzés a korrupcióról, avagy így lopják szét az országot. A Ténytár a Transparency International kutatásából szemlézett. (Ténytár)

Őrizetbe kerülhet a volt guatemalai államfő, miután korábban lemondásra kényszerült egy kenőpénzes ügy miatt, amely egészen a személyi titkáráig vezetett. (Kitekintő)

Fizess elő az Átlátszóra, mert mi végigvisszük az ügyeket!

Havonta csak egy ezres: Tudnivalók itt.

Megosztás