Hírek

Menekült vagy? A MÁV különjegyeket kínál, amivel maradsz a pályaudvaron!

Ezekről ne maradj le!

Évfolyamtársak, ingatlanmutyisták és milliárdos csalás a szociális szövetkezetben (Átlátszó)
Horgászoknak és birkózóknak adta a kormány a százmilliós parlagfűpénzt (HVG)
Milliókat szed be menekültektől a MÁV. Aztán nem engedi őket utazni. (Nyugat)

Ha van 3 perced:

Évfolyamtársak, ingatlanmutyisták és milliárdos csalás
A hangzatos nevű Első Magyar Környezettudatos Országos Szociális Szövetkezet már hónapok óta nem fizet a dolgozóinak. A szövetkezetet szoros szálak fűzik Jászapáti önkormányzatához, a vezetőség több tagja pedig kiváló politikai kapcsolatokkal rendelkezik. A botrány része még 2,9 milliárd forint uniós támogatás is. A kormány vizsgálódik, az érintettek közül pedig akad olyan, aki politikai leszámolásként értékeli az ügyet. (Átlátszó)

Horgászoknak és birkózóknak adta a kormány a százmilliós parlagfűpénzt
A botrány után visszacsoportosítot és újrapályáztatott százmilliók változatos profilú civil szervezetekhez kerültek. Akad köztük motorsport egyesület, helyi nőegylet, birkózók és focisták, valamint szoláriumot működtető alapítvány is. Ez utóbbit ráadásul a helyi képviselőtestület tagja, a polgármester felesége vezeti. (HVG)

Milliókat szed be menekültektől a MÁV. Aztán nem engedi őket utazni.
A nemzetközi jegypénztárban nem kérnek érvényes útlevelet a drága müncheni jegy vásárlásakor. Anélkül ugyanis igencsak bizonytalan, egyáltalán megközelíthetik-e a vonatot. De sajnos nem ez az egyetlen trükk, amivel átverik a nyugat felé továbbutazni szándékozó menekülteket. A képet árnyalja, hogy a keletinél dolgozó önkéntes szerint sok MÁV-dolgozó segít, ahogy tud a pályaudvaron veszteglő menekülteknek. (Nyugat)

Hét év börtön az oknyomozó újságírónak
Korrupciós ügyekben nyomozott sokat az az azeri oknyomozó újságíró, akit most koholt vádak alapján hét és fél év börtönre ítéltek. Iszmajilova az OCCRP nevű oknyomozó köztpont munkatársa is volt. A bakui bíróság többek között adócsalásra és más illegális ügyletekre hivatkozva szabta ki rá a börtönbüntetést. Az OCCRP erre válaszul új leleplező cikket közölt: az  azeri elnök családjának luxus jachtjairól. (OCCRPÁtlátszó/OCCRPBBC)

Ha van még két perced:

Hirtelen ütött be a kormánynál, hogy tűzijátékot kell rendezni augusztus 20-án, ezért nem volt nyílt tender. (444)

Brüsszel nem akadályozza meg, de élénken figyelni fogja a magyar földprivatizációt. Egy magyar gazdákat képviselő szervezet spekulációtól tart. (VG)

Nyíltan kormánypárti újságként reklámozza magát és a szellemi honvédelmet is céljául tűzte ki a szeptember 1-jén indult ( a Napi Gazdaságból átalakult) Magyar Idők. (444Cink)

Nem lett meg a betyár, aki Orbán Ráhel lagzijáról ellopta az okostelefonokat, többek között a menyasszonyét is. A drága DNS vizsgálat sem segített. (HVG)

Évek óta veszteséges az FHB. A kormányközeli üzletember, Spéder Zoltán által vezetett és résztulajdonolt bank 2011 óta 17 milliárd forint veszteséget termelt. (444)

Nem kezelhet majd nyugdíjbefektetéseket a Libor-botrányban érintett három nyugat-európai bank. Ez még csak az amerikai hatóságok első körben hozott döntése. (Világgazdaság)

A cigarettacsempészek zsebből kifizették a másfél milliós jövedéki bírságot, miután a NAV 1300 doboz zárjegy nélküli cigarettát talált náluk. (Origo)

Ismét lecsapott a román korrupcióellenes ügyészség. Az adóhatóság, illetve a szervezett bűnözés és terrorizmusellenes ügyészség volt vezetőjét vették őrizetbe. (Magyar Hírlap)

A thai bíróság felmentette azt a két újságírót, akik korrupcióval, az embercsempészetben való részvétellel vádolták meg az ország haditengerészetét. (news.com.au)

Fizess elő az Átlátszóra, mert mi végigvisszük az ügyeket!

Havonta csak egy ezres: Tudnivalók itt.

Megosztás